Szerintetek jogos a férjemtől ez a viselkedés, ti mit tennétek ebben a helyzetben? (tudásbázis)
Nézd ezt a mama nem köteles vigyázni az unokára.... Itt nem kötelességről van szerintem.
Az egészségügyi állapotot kort nézve aki még jól tartja magát igazán segíthet a szülőknek.
Nekem senki sincs aki segíthetne a részemről, van 1 anyósom dísznek... Persze a 150 km re lakó unokaira vigyáz mi kb 25 kmre vagyunk el se tolja a képét. Mindig azzal dicsekszik neki milyen jó volt fiatalon egész életében ott volt az anyja (egy házban éltek) vigyázott a gyerekekre bármikor sőt folyamatosan plussz még ő is főzött anyós helyett.... Van képe dicsekedni! Azt se tudja milyen az hogy az ember azt se tudja a munkát majd hogy oldja meg hogy senki sem segít stb.
Amúgy fizikailag jól van mint írtam messzire utazik például simán.
Szóval hányinger az ilyen duma nem kötelesség... Nem az de az unoka és a gyereke aki szeretné ha segítene kicsit.
Jogos, vagy nem jogos, érthető. Én sem verném örömömben a seggemet a földhöz, ha lenne egy ilyen "kötelező kikapcsolódás" amikor sem energiám, sem pénzem nincs rá.
Örülj neki, sőt, használd ki, hogy azt mondta menj te. Neked meg erre lenne most szükséged.
Már megint vihar egy pohár vízben...
Egyetlen drága Natikánk, menj el bulikázni, aptyuk meg addig otthon vigyáz a csimotára.
Van még kérdés? Nincs. Villany leó.
Bocsánat, de miért is lenne a nagymama köteles vigyázni a gyerekre? Ő szülte, ő akarta? Kétlem. Az öregeknek van már elég gondjuk, lassan ők is gyerekek: esetlenek és gyengék. Én a nagyimon láttom, hogy mennyire kivan, ha az unokát ráhagyják. Velünk bátyámmal boldogult, mert én olyan voltam, hogy egész nap elvoltam a homokozóban szinte semmi dolga nem volt velem... De ezek a mostani gyerekek annyira figyelemhiányosak, annyira nem tudnak mit kezdeni magukkal... Ez a szomorú.
Én se vigyáznék olyan gyerekre, aki nem ért a szóból, mert nálam érvényesül a seggrecsapás, ha már a szülő képtelen kordában tartani.
A gond ezzel a hülye modern világgal van, hogy a gyerekkel bánjunk felnőttként... Persze mert egy gyerek érti az ok és okozatokat... Fel sem fogja ezért kell hogy mi szigorúak legyünk hozzájuk, hogy megtanulják vannak szabályok és következmények (ezt egy felnőtt normál esetbeb tudja)
De egy szó mint száz: Spannak igaza van. Akkor ott a férj vigyázzon a gyerekre.
En biztosan nem eroltetnem a dolgot. Gondolom a férjednek is ez a baja, hogy nem szeretne konfliktust az anyjaval.
Keressetek fizetős babysittert egy délutánra, és menjetek pl moziba. Az is kikapcsolodás.
Vagy csináljatok a gyerekkel is élvezhető programokat pl fürdő, wellness
Vagy menj egyedül a buliba.
Mintha az én életem olvasnám....
Hallod ott is van nagyi de minek??? A gyerek azt se tudja van nagyanyja szinte. Mi se tudunk sehova se menni majd ha oviba megy azidő alatt addig semmi.
Szívás de ez van.
Az anyósom ássa el magát szégyen nagymama
jesszusom,ezt igy éjszakára,
elzsibbadt az agyam,
Ezt mar kiveséztük egyszer.
Más vigyázni egy 8 évesre, aki leül tévézni, rajzolni, olvasni elvan, mint a befőtt kb.
És más vigyázni egy kis felfedező 2 évesre, aki felmászik mindenre és nem érti még, hogy nem szabad.
Gondolom, ha valami baj történne, te lennél a legjobban felháborodva, hogy miért vállalta el.
Az én anyósom 74 éves, és nem hagyjuk rá a 15 hónapos fiamat, de nem is vállalná. Mert nem tud utána szaladni, nem tudja felemelni, hogy kicserélje a pelenkáját, betegye az etetőszékbe, átöltöztesse.
És nekem nem ér annyit egy kikapcsolódás, hogy arra jöjjek haza, hogy összetörte magát s gyerek.
Plusz ha alig tölt nálatok időt az anyósod, nem valószínű, hogy olyan jóban vannak a gyerekkel, hogy szívesen elmarad vele.
Babysitter, ismerős, barát nem tud rá vigyázni pár órát?
Ha nincs kedve menni, úgyse erezné jól magát akkor se, ha elcibálnád magaddal.
Elolvasni is sok volt, végig úgy éreztem, hogy szívja le az energiám.
Mi az oka anyósodék viselkedésének?
További ajánlott fórumok:
- Miért a magas és vékony férfiak vannak a leghátrányosabb helyzetben párkeresés terén?
- Szerintetek jogos a férjem felháborodása? Mit tennétek egy ilyen helyzetben?
- Jogos elvárás a férjemtől, hogy a babaváró kölcsönt egyedül fizessem vissza?
- Szerintetek mennyire jogos a nagymama viselkedése ebben a helyzetben?
- Szerintetek jogos ebben az esetben a férjem elvárása, mit mondanátok neki ebben a helyzetben?
- Gyermekemmel elköltöztünk a férjemtől, most gyerekrablással vádol! Jogos?