Szerintetek ha valaki nem hasonlít egyik szülőjére sem, akkor örökbefogadhatták? (beszélgetős fórum)
Hát ezen sajnos nem csodálkozom! Szegény kislány 😒
Persze az is baj, hogy apuka nem akarta, és így nem is szabadott volna. Talán rendeződött a kislány sorsa, és boldog életet él. De ezek után biztos nem fog bízni a szüleiben, és valószínűleg másokban sem.
Ahogy nem az én dolgom, úgy nem is a te dolgod, hogy megmond mit kell/kellene tenni és milyen következményei lesznek.
Leírtam valamit, nem kértem ötleteket, és semmit.
Majd szólok, ha tanácsra van szükségem;)
A gyereket pedig ne sajnáld. Szuper élete van. Itt a hoxán kapásból 10 tagról tudom, hogy a saját biológiaszülei nem foglalkoznak vele, nem támogatják, sőt!
Őket sajnáld, ne azt akiről én írtam;)
Akkor miért vannak ilyen gondolataid? Simán lehet, hogy valamelyik, pár száz évvel ezelőtt élt felmenődre hasonlítasz, akiről nincs se fénykép, se feljegyzés.
A 3. szomszédban élő kislányt kiköpött apjának láttuk. Nem kis meglepetés volt, amikor 16 évesen elmondták neki, és mi is megtudtuk, hogy örökbe fogadták. Úgyhogy a külső hasonlóság, vagy az ellenkezője nem bizonyít semmit.
A hasonlóság nem mindig a külsőben való hasonlóság. Meglehet, hogy valaki csak a szemét örökli egyik felmenőjétől, a száját a másiktól, haját, orrát, ... a többitől, és így már egy teljesen másik arc "születik".
Ilyen esetben viszont szinte biztos, hogy mire felnő a gyerek, viselkedésben, tulajdonságaiban, képességeiben való hasonlóság jön elő. És ilyenkor is azt mondják a felnőttek: pont mint xy, stb. stb.
Neked négy kezed van és hat füled?
Akár déd- vagy ükszülőkre is hasonlíthatsz.
FI! Simán lehet, hogy nem hasonlítasz a szüleidre.
A barátnőm nem csak gyanakodott, hanem meg is osztotta a szüleivel a gyanúját.
Mert az anyukája, az apukája, nagymamák és a tesója is barna hajú és kék szemű, ő meg szőke és kék szemű.
Hetekig nem hitte el, hogy nem örökbefogadott.
A szülők ekkor kezdtek el kutakodni, hogy mégis kitől örökölte a lányuk a szőke hajat, és kiderült, hogy az apai nagymama testvérértől, csak már senki nem emlékezett rá, hogy ő volt szőke;)
Valahonnan sikerült előkotorni a néniről egy fiatalkori fotót, ami láttán rögtön kiderült, hogy egy az egyben úgy néz ki a barátnőm, mint ő.
Nekem pont vannak ilyen barátaim, akiknek örökbefogadott gyerekük van. A gyerek nem tudja. A kórházból már a barátaim hozták haza gyereket és mindig mosolygok, amikor valaki azt mondja, hogy tiszta anyja a gyerek (18 éves):DDDD
Imádjuk!
És tényleg sok dologban hasonlóak, a színek mindenképp, mozdulatok (ez már eltanult), stb.
További ajánlott fórumok:
- Abortusz - örökbefogadás - örökbeadás
- Mik a feltételei egy kisbaba örökbefogadásának? Hova kell fordulni?
- Tanács örökbeadóknak és örökbefogadóknak.
- Hogyan működik az örökbefogadás? Mennyire nehéz pici babát örökbefogadni?
- Amikor nemet kell/lehet mondani... örökbefogadás
- Kutyus örökbefogadás... tehát hazudjak?