Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szerintetek egy 20 perces ambuláns térdműtétért adjak hálapénzt? Ha adjak, akkor mennyit? fórum

Szerintetek egy 20 perces ambuláns térdműtétért adjak hálapénzt? Ha adjak, akkor mennyit? (tudásbázis)

2011. máj. 2. 18:24
Látom, ez már egy régi téma, de megjelent a topik, és biztosan olvassák mások is. A téma most is aktuális, még ha a konkrét eset tavalyi, akkor is.
2011. máj. 2. 18:22
Ne adjál!!!! Én pl. olyan állásban dolgoztam, hogy ki is rúgtak volna, ha csak egy fillért is elfogadok. Megalázó is lett volna számomra.Hát, a dokik nem érzik annak, tisztelet a kivételnek. Nagyon felháborító, hogy egy orvos, aki fizetést kap, a munkahelyén, munkaidőben, ami egyébként is a dolga, a munkahely felszerelésével, műszereivel dolgozik, és még zsebrerakja a sok pénzt, amit a hálás betegek adnak. Szóval, ne adjál!!!!
2010. febr. 7. 07:50

Nem kell adnod!

De,ha ez téged boldoggá tesz akkor adjál.

2010. febr. 7. 06:36
Mániátok ez a pénz adogatás? Én a rosszindulatú áttételes daganatom kioperálásáért sem adtam egy fillért se. És még élek, ennek már 7. éve.
12. pymary
2008. okt. 30. 15:46
Ne adj! Én is filóztam. Nekem is kivettek 1 üvegszilánkot idén a térdemből. (tavalyi motorbalaset maradéka)Kb 20perc volt. Nekem a munkahelyen ugyan ki ad hálapénzt?? senki. hát én se adok. kap ő fizetést eleget.
2008. okt. 30. 14:23
Én biztos nem adnék neki, kivéve ha magánorvos, de akkor meg számlát kapsz a műtétről és abban meg már vastagon benne van a "tiszteletdíja"
10. jpne
2008. okt. 30. 14:22
Ó, hát akkor nehogy adj!!!
2008. okt. 30. 14:20
Megköszönöm az eddig leírtakat és valószínű,hogy nem adok pénzt,mert rokkantnyugdijas vagyok 47000 ft-os nyugdíjból nem telik,ja és még van egy 10 éves kislányom akit felkel nevelnem. Igaz az orvosnak több pénze van mint nekem. Nem fogadott orvos.
8. jpne
2008. okt. 30. 14:04

Ha fogadott orvos és Ő kezelt eddig is, akkor adj. Ha csak "beesel", akkor ne adj. Kivéve ha nagyon szimpi a doki, utána is törődik Veled és szeretnéd "megtartani".

kolos: én szoktam borravalót kapni. A hálapénz és a borravaló azért van, ha az a bizonyos ember akinek adod, többet nyújt neked, mint ami a munkaköréből kifolyólag Neked "járna".

pl: bizonyos önkiszolgáló benzinkutaknál, ha megtankol helyetted és nem Te leszel dzsuvás.

Vagy ha a dokid megadja a mobilszámát és éjjel bármikor felhívhatod, ha a segítségére van szükséged. pl akkor kezd el fájni iszonyatosan a lábad, amit Ő műtött és emiatt képes éjjel bemenni a kórházba, hogy megnézze.

Vagy végigkísérte az asszony terhességét és a szüléskor éjjel 2-kor kiugrik az ágyából és 15 perc múlva ott áll az asszony mellett.

Ilyen esetekben a hála jeleként szokás adni a pénzt.

2008. okt. 30. 14:01
Én még szüléskor sem adtam a dokinak.Nagyon ellenzem ezt a zsebbe pénzdugdosásos dolgot.
2008. okt. 30. 14:01

ne. ez a dolga, ezért tanult.

a nővéreknek inkább adnék, de nekik sem szoktam...

2008. okt. 30. 13:59
Elég egy hálás köszönet. Szerintem.
2008. okt. 30. 13:55
Fogadott orvos?
2008. okt. 30. 13:52
A hálapénz adása csak ront az amugy is rossz egészség ellátáson,bár mindenki szive joga.Te a munkádért kapsz hálapénzt vagy borravalót?
2008. okt. 30. 13:50
És milyen meggondolásból adnál? Én ugyan soha egy orvosnak sem adok semmiféle pénzeket... És még soha nem származott hátrányom belőle. Kell nekem az a pénz bőven másra.
2008. okt. 30. 13:47
Szerintetek egy 20 perces ambuláns térdműtétért adjak hálapénzt, vagy neadjak ha adjak akkor mennyit

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook