Szeretném, ha január 2. lenne már! Rosszul vagyok már a... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Sikerült. Munkahelyen pihenek.
Megkönnyebbülés a január 1. Az a reggeli csend, amikor alszanak a bulizók, alig van mozgás, letudva a régi szar év, remélni lehet újra jobbat, na az hihetetlen felemelő, vagy nem is tudom, milyen szót használjak.
Bár jó volt a Szilveszter. Sétáltunk a városban barátokkal fél 10-ig. Aztán otthon tévéztünk, pihentünk. Úgy volt, hogy szüleimnél alszunk a gyerekkel, de anyám közölte, hogy nincs kedve ajtót nyitni késő este. 🤷♀️
Ott laksz,,hogy nem tudod magad kivonni.
Vagy csak 2 órát jelen lenni.
Egy sima wellness is elég lenne menekülésre itthon, de sosem jön össze. 🤑
Megint a családi idegbajt kapom ajándékba, ugyanaz a forgatókönyv minden évben. Anyám már alapozza a hangulatot.
Tegnap húgom hívott, feloldoztam, én keserű csokit kapok egy táblával, a párom egy csomag pisztaciát, kb fel perc volt erre, másik 6 percben azon sakkoztunk, ki mikor indul apuék vidéki kis házához, ahol még van régi kályha, mert imádjuk nézni a tüzet, de sajnos a fiam idén 4-ig dolgozik 24-én. Nagyon-nagyon várjuk azt az együtt töltött meghitt pár órát, sajnos a hétköznapokban nehéz ezt összehozni, főleg ennyi embernek.
Mindent meg lehet beszélni! Mindenkinek könnyebb így, ezért várjuk is, és nem kapunk tőle agyérgörcsöt 5 nappal előtte.
Én sem szeretem a karácsonyi zabálást, de nagyon szeretem a fényeket, a díszeket.
Szeretem, hogy 21-től hosszabbak lesznek a nappalok.
Szeretem, hogy január lesz és eljön - talán - a tél.
Szeretem, hogy jön a tavasz. Sokszor a februárban már hóvirág és ibolya van a kertben.
Ma meg azt szeretem, hogy süt a nap és kék az .
Nem kötelező bevonódnod ezekbe a beszélgetésekbe, a reklámokba, stb…
Dobj fel jobb témát a kollégáidnak/barátoknak!
Azon is érdemes gondolkoznod, hogy vajon miért érzed ezt, hogyan tudnád jobban kezelni, lazábban venni, például nem három hányos fejjel.🙃
nem lehet, hogy neked van túl sok időd foglalkozni vele? vagy másokkal?
nekem pont ellentétes a problémám, semmi időm az egésszel foglalkozni. bár idén tudatosan igyekszem elcsipni kis időőket, így még egy egy órát karácsonyi vásárban is voltam :) de csak dec kezdett. karácsonyi zene is csak úgy szól, hogy én itthon kapcsiolok :)
amúgy holnap 21 e, napforduló, , szóval ünneplünk :)
Senkinek sem kötelező,,
Ráadásul eléggé kibacol magaddal ha hónapokon át(szeptembertől?) ezen mérgelődsz.
Ne karácsonyozz ,,legyen pár pihenős nap,,azzal már csak nincs bajod ,,töltsd azzal amivel szeretnéd.
Milyen igazad van!
És egy ilyen hozzáállás nem kerül se pénzbe, se fáradságba, sőt!
"túl nagy volt az elvárás az ünneptől." Emiatt van a hiányérzet, mert az ünneptől nem elvárni kell, hanem megtölteni tartalommal.
Egyébként teljesen igazad van, hogy az advent pont elég lenne a karácsonyra való intenzív várakozásra, hiszen az advent pont arról szól. Az üzleti világ viszont nem azt nézi, ami nekünk jó, hanem hogy hogyan hozhat minket minél előbb karácsonyi hangulatba és szedheti el a pénzünket... Közben az emberben megkopik a karácsony hangulata, és nem lesz akkora élmény az ünnep, de ez őket nem érdekli. Ezért kell megpróbálni valamilyen szintem függetlenedni ettől az őrülettől. Viszont ezek között is lehet találni egy-két dolgot, ami örömet okoz: nekem pl. a fényvillamosok okoznak örömöt: szép élmény, amikor megpillantok egyet a sötétedő utcán. Ezt viszont nem annyira a karácsonyhoz, hanem a téli estékhez kapcsolom. Szóval azért ki lehet cselezni valamennyire a dolgokat. Meg pl. úgy is, ha otthon szigorúan csak adventben kezded el a előbb az adventi díszítéseket, aztán karácsony előtt pár nappal a karácsonyit, és a karácsonyfát is legelőbb 23-án díszíted fel. Akkor az otthonodban meg tudsz őrizni valami többet is az ünnepből.
További ajánlott fórumok:
- Második cukorgyógyszertől is rosszul vagyok
- Én vagyok hülye? Vagy rosszul állok az élethez? Mit gondoltok?
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Rosszul vagyok, ha azt próbálják nekem bemagyarázni, hogy...
- Miért vagyok évek óta rosszul?
- Milyen lesz visszamenni a home office-ból 1 év után? Már előre rosszul vagyok!