Szeretnék leszokni a kávéról, hogyan tegyem? (tudásbázis kérdés)
A koffeinmentes kávé előállításához vegyszereket használnak – A kávébabot gőzölik, így az oldott koffein a felszínre emelkedik, ahonnan egy szerves oldószer, a metilén-klorid segítségével távolítják el.
[link]
ÓÓ..ÓÓÓ
Ez is csak olyan mint a többi...
Egyik kutató szerint káros...mások szerint nem..
Emlékeztek??Pl a tojás...de sorolhatnám..
A kutatóknak is élni kell vmiből...
Sztem mindenki megérzi ,hogy mi jó neki...
Ennek igazán örülök! :))
Döntöttél már, vagy még megfontolod a dolgokat?
Elolvastam,nagyon tanulságos volt.Köszönöm!!
Én is kávépárti vagyok, csak 2 csészényit iszom.
Ez pedig egy jó kis cikk a kávéról:
[link]
viccen kívül, vedd meg a leggagyibb, undorító kávét, tippem lenne, de nem reklámozok, abból igyál meg napi 4-5 csészét pár napig, meg fogsz undorodni még a kávé szagától is!!!
Ez komoly!!!
A koffeinmentesen már elgondolkodtam lehet,hogy holnap veszek egyet,így az íz megmarad,és talán nem annyira káros.
A napi négy kávé szerintem nem kóros. Napi 9-11 kávét is megittam, mikor nagyon alacsony volt a vérnyomásom - máshogy nem is bírtam ébren maradni.
A betegségem elmúlt (jött másik) és ma már elég a napi 3-4. Orvos szerint ez nem sok. Ez is biztos az egyéntől függ, van akinek az egy is sok.
Ha csak spórolásból szeretnél lefogyni, akkor ajánlom a koffeinmentes kávét.
Azt írod, hogy ha lefőzöd, meg is iszod. Esetleg egy kétszemélyes főző? Máris a felére csökken az ivásra váró kávémennyiség.
Köszi,időközben már utánaolvastam ,és megmértem a vérnyomásomat is.Azzal nincs gond,csak a fejem fáj nagyon.
Hát...:-)) Nekem nincs, de a kávé hatását se érzem.
A gyógyszerben lehet még több az ártalmas dolog..
Előttem már írták, de ha rákeresel a gugliban, egy csomó dolgot kiad :) Néhány hete valami hányós-legyengítő vírus kapott el, nem bírtam kávézni. Elmentem a dokihoz, du. 2 órakor 105/70-es vérnyomást mért, szóval nekem életfunkciót fenntartó hatása is van :)
Nekem jöhet!!!Az orvosom is ajánlja..napi 2-t...
Nagyon alacsony a vérnyomásom..
... iszonyú fejfájás,Nem tudom ,hogy most egyek egy gyógyszert vagy igyak egy kávét.
Ne vegyél több kávét. Két hét alatt megszokja a szervezeted a hiányát. De addig...
Köszi elolvastam,érdekes.Azt hittem eddig ,hogy a kávé csak árt.
pedig van jó hatása is. :-)
[link]
Milyen jót?Én eddig csak rosszat hallottam.
Napi 1-2 kávé még jót is tesz a szervezetnek ...
Az a baj,hogy én is szeretem a kávé izét.Ma nem ittam ,csak teát,de folyton azon kattog az agyam,hogy kimegyek a konyhába és csinálok egyet.Viszont tudom,hogy akkor soha nem tudom majd abbahagyni.
én nagyon szeretem a kávé ízét, úgyhogy leszokni nem akarok róla. :-)
csökkentett koffeintartalmút, meg koffeinmeneteset szoktam inni.
Lehet,hogy valóban az a megoldás,a koffeinmentes.
igyál csökkentett koffeintartalmút, vagy koffeinmenteset. napi 1-2 rendes kávét lehet inni, de a 4 az már elég sok valóban...
További ajánlott fórumok: