Szeretnék gazdag lenni. Olyan munkát végezni, amit... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
igazából nasgyon fntos. hogy az ember szeresse a munkűját, teljesen meg tudja változtatni az életét, ha szereti amit csinál.
nyilván azt feltételezve, hogy kijön a pénzéből, szóval nincs számlagondja, meg ennivaló, lakhatás
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Igen, én is azt gondolom, hogy alapnak kellene lennie, de sajnos nem az. Magyarországon biztosan nem.
Egyébként hazai viszonylatban nem keresek rosszul, de mire minden kötelezőt befizetek, akkor már nem nagyon ugrálhatok. És igen, jelenleg olyan munkával, amit ne szeretek.
Éppen ma beszélgettem erről a témáról fiammal. Ahogy mesélte a történéseket csak dicsértem, mondtam mennyire örülök hogy ilyen okos, hogy ennyire talpraesett, és milyen jó a problémamegoldó képessége. nem újság hogy sokat dicsérem. Viszont amit hozzátett, az meglepett engem is. Miszerint a boldoguláshoz nem csak ész kell és szorgalom, hanem kockázatvállalási képesség is.
Olyan barátai vannak akik szintén jó eszűek, és mégis éhbérért robotolna, mert nem mernek lépni. Szerinte sok okos ember van még itt akik nem hagyták még el az országot, de csak mert nincs bátorságuk lépni. A kényelmi zónáját nem mindenki képes átlépni, mert biztonságosabbnak érzi a reménytelen biztonságot. Ezért marad az álmodozás, vágyakozás.
Én kívánom hogy merj lépni! Ha fiatal vagy, vagy ha már nem is annyira, képes vagy rá! Aki mer, az nyer!
Nem; ha gazdag lenne, olyan munkát végezhetne, amilyet szeret.
Én pl. szociális munkát végeznék, ha nem lenne gond a pénz.
Olyan munkát, amit szeretsz, ha nem is fizet jól, de gazdag lenni?
Kívánom neked hogy olyan munkát találj ami jól fizet és szereted is. Kívánom hogy elerd amit szeretnél.kivanom nagyon sokunknak ezt.
Ha én gazdag lennék
"Nagy, széles márványlépcső: egy, ami felvisz
S még egy, mert lefele is kell
És kell még egy, hogy bámulják csupán"
Nehéz, de nem lehetetlen. Ezek olyan célok, amiket kitartással, kemény munkával, tanulással idővel elérhetsz. Szerencse is kell hozzá.
Nincs garancia arra, hogy gazdagon boldogabb leszel, mint csorón.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet kisgyerek mellett házimunkát végezni?
- Milyen cégeknél lehet tanácsadói munkát végezni?
- Milyen diákmunkát érdemes/lehet végezni?(Pécsen)
- -10-es szemüveggel lehet végezni irodai munkát pl. a vöröskeresztnél?
- Mi mindenre van szükségem műkörmösként, hogy precíz munkát tudjak végezni?
- Felmondási idő alatt felújítási munkát jogosan végezni!?