Szellemhabcsók recept
A Szellemhabcsók hozzávalói:4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
csipet só
pár csepp citromlé
2 kocka csokoládé
A Szellemhabcsók elkészítési módja:
A friss szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, robotgép közepes fokozatán kezdjük el habosra keverni, majd szitáljuk hozzá a porcukrot, cseppentsük rá a citromlevet, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá. A hab akkor lesz jó, ha késsel belevágva a vágás nyoma megmarad. Tegyük habzsákba, vagy zacskóba. A sütőt melegítsük elő 80-100 °C-ra. A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral. A habzsákból a sütőpapírra egyenletes távolságban, nyomjunk ki kúp alakú formákat. Az aljához adagoljunk több habot, majd felfelé húzva egyre kevesebb habot adagoljunk, a végét pedig egészen keskenyítsük el. A habcsókokat tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 3 órán át szárítsuk. Vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét. A szellemeket óvatosan vegyük le a sütőpapírról, majd fogpiszkáló segítségével, a csokoládéval rajzoljunk szemeket és szájakat a szellemekre. Ha enyhén nedves ruhára szedjük ki a megszárított habcsókokat, nem fognak töredezni. A szellemeket tegyük selyempapírral bélelt papírdobozba, így sokáig elállnak.
Ollózva: jdkonyha. Köszi neki.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2011. okt. 26. 13:58
A szellemhabcsók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.