Székrekedés - méhszáj kinyílhat? (tudásbázis)
Szia!
Nem tudom, hoggy írta-e már valaki, de
egyél valami szilvás cuccot. joghurt, lekvár, aszalt, bármi...
Helyesen teszed, hogy óvatosan bánsz a gyógyszerekkel.
:D Köszönöm. Jó étvágyat kívánok. :)
Ez így ebben a formában nem igaz!
Pont azért veszélyes a méhszáj nyílása, mert teljesen észrevétlenül is ki tud nyílni, bármiféle tünet, jel nélkül4 Semmilyen görcs nem kell hozzá feltétlen!
Ikerterhes voltam, magától a nagy súlytól is nyílhat a méhszáj! Ezért kellett ezerrel feküdnöm. :S
A levolacot meg nem mertem kipróbálni, a kúpot meg csakis szukseges esetben használom, éppen azért hogy ne szokjak hozzá-ahogy Te is írtad.
Koszi a jó tanácsokat, kedves vagy.
Hááát levest azt nem fozok mindennap :(
...de megyek és mindjart fozelékezek :)
akkor jó, most Te is megnyugtattál kicsit :) Koszi.
jaja nekem is mindent ossze kell ennem ,hogy eredménye legyen.
Szia!
Terhesség alatt én is küszködtem a székrekedéssel sajnos. Ittam őszibarackot tejjel,de az sem hatott. Nekem a tejes kávé ami beindította/beindítja a nagydolgot.
Szia!
Szerintem ne a laevalac-ot, és a glicerines kúpot használd. Amíg terhes voltam minden reggel megittam egy nagy pohár langyos vizet, megettem egy danon activiát, du. pedig szilvabefőttet uzsiztam. Nekem segített. Főleg a langyos víz!!! Ha érzed, hogy kell menni, mindenképpen igyál.
igaz, hogy én még csak 20 hetes kismama vagyok, de hasonló problémával küzdök sajnos :(
volt egy reggel, mikor fél órán át küzdöttem, és semmi eredménye nem volt. persze nagyon erőlködni sem mertem, nem akartam, hogy baj legyen.
aztán megkérdeztem egy orvost erről, hogy az erőlködéstől lehet-e gond. annyit válaszolt, hogy nyugodjak meg, semmi gond nem lehet belőle.
hozzáteszem, hogy nagyon egészségesen táplálkozom, csak olyan emésztésem van, hogy még a tej-paradicsom párosítás sem hajt meg :)
Ha nagyon nem jó semmi és nagyon zavar már a hasfeszülés, akkor is max. a Gutalax cseppet ajánlják. De a legjobb, ha a természet megoldja.
Én is kínlódtam ezzel, de utána volt szülés előtt nekem hasmenéses időszak is. (Jó, mondjuk szinte közvetlenül előtte.)
Nekem a 2.-nál elkezdett nyílni, kb a 28. héten. Semmit nem éreztewm belőle. De ezt csak erre válaszolom.
A székrekedés nem okoz méhszáj nyílást, hacsak nem erőlködtél irtózatosan.A magne b6 vitamin segíti az emésztést is, és a pocak keményedését is segít megelőzni, ami a méhszáj nyílását előidézhetné.
Nagyon vigyáztam a babára,jobban,mint az elsőre.
Sajnos mégis vannak problémáink.
kúpot én sem,soha nem gondoltam rá.
mikor terhesen kicsit lázas lettem,még arra sem mertem bevenni semmit,de felhívtam a gyógyszerészt és az ő jóváhagyásával vettem be algopyrint.
Aha, akkor nem vagyok egyedul :)
Én sem gorcsolok, semmi gondom amúgy,de remélem a méhszájam is zárt, még egy kis ideig úgy kellene maradnia :)
Jovohéten pénteken megyek csak dokihoz, remélem ok lesz minden.
Szerintem nem kellene ennyi mindent szedni,de te tudod!
Én anno mindent ettem,csak sósat nem.
További ajánlott fórumok:
- Segítség! Székrekedés
- 3 éves nagyon székrekedéses lányommal mit tudok kezdeni?
- Milyen házi gyógymódokat tudtok székrekedésre?
- 1 hónapos babámnak székrekedése van, sok mindent kipróbáltunk már, de semmi sem hat, kezdek pánikolni, mit tegyek?
- Úgy is kinyílhat a méhszáj pl. erőlködéstől, hogy semmi jele nincs? (nincs keményedés, görcsök)
- Gyakori (napi, kétnapi), ámde gyenge fájdalmak, görcsöktől is kinyílhat a méhszáj?