Székelykáposztához milyen leves "illik"? (tudásbázis)
Egyre jár a "rugónk". Talán Te is szakmabeli vagy?:)
Mondjuk az ilyesmit alapból is érzi az ember.
Sose vegyél levesnek fagyasztott zöldséget, inkább készíts kevesebbet, de finomabbat.
Nálunk si a férjem nagy leveses, de tisztában van vele, hétközben túl sok lenne minden ebédhez még leves is. Eltelít nagyon.
Ha zöldséglevest adsz fel, feltétlenül a feeldarabolás után, ha neked lnnék, egyik alkalommal hossúkásra, másik alklommal karikára vágnám, és vajon, rámán, olajon, amivel főzől, meg kell párolni egy kis vegetával.
Ha már félig puha, felengeded vzzel, leveskockát dobj bele, ha már fő és vedd takarékra.
Mikor már majdnem puha, fejenként dobj bele egy kanál rizst és ha kész, önts rá tejet utoljára, azzal főzdd még egy kicsit.
Sokkal finomabb, lazább, selymesebb az íze és nem unalmas.
Ebbe én minden zöldséget, amit otthon találok, belerakom :D
Egyébként menj rá az itteni receptekre, annyiféle leves van, csak időbe telik mg végigfőzöd a párodnak mindet :DDD
MOst készítettem olyan gyümölcslevest,amit nem kell főzni:D
Nagyon hamar kész és legalább hallgat a párod, ha annyira szereti :D
Nem úgy van az!
Ha leveses az emberlánya férjura, akkor KELL LEVES! Hidd el...:)
Vékony rántással készítem, pici paprikával, a liszt jól megpirítva. Ez a leves inkább barna - na most ezen fogtok kiakadni!:)
Én épp' húsleves után nem kívánnék székelykáposztát.
Csurgatott tojásleves,
netán argentin almaleves
mindkettő könnyű és hamar meg van
A rántott leves is piros (paprikás), és a székelykáposzta is. A két egyforma színű étel nem illik egymás után.
Én csirkéből készült húslevest ajánlanék, ha feltétlenül tálalni kellene levest a székelykáposzta előtt, habár én nem szoktam.
További ajánlott fórumok:
- Milyen levest ettél legutoljára?
- A fogyókúrás káposztaleves milyen káposztából készül?
- Szerintetek milyen leves illik Karácsonyra a halászlén kívül?
- Tojás hiányában milyen levesbetétet rakhatok karfiol levesbe? Tészta nem illik bele. Szerintetek?
- Készíthetjük a székelykáposztát csirkemájból v. csirkehusiból?
- A székelykáposzta belefér a fehérje napba?