Szegény sorból (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szegény sorból
Nagyon megható volt a cikked, amit írtál lehet, hogy kitalált történet szerinted, de lehetne akár igaz is ebből kiderül egyértelműen a mostoha anya gyülőlte a kislányt és kizárólag csak magával törödőtt és róla egyáltalán nem gondoskodott még az sem érdekelte mennyit szenvedett éltében szegényke. Akik jóindulatúak voltak segítettek rajta. Ha az anyukája élhetett volna, akkor másképpen alakult volna sora. Kizárólag magára volt utalva egyedül, hányaveti keserű élete volt.
És ebbe belehalt szegény fiatal. Hiába volt a jómod sajnos a helyzete még is kilátástalanná vált. Gratulálok ennek megírásához. Szívélyes üdv.Ágnes Ui. Törödjünk és figyeljünk oda egymásra.
Úgy vettem ki a soraidból, hogy a történet a napjainkban játszódik. A kislánynak bizonyára kellett lennie még valakijének, pl. anyai, apai nagyszülő bármilyen más rokon, vagy ha tényleg senki akkor még mindig ott van a gyermekvédelmi jelzőrendszer (tagjai pl. védőnő, iskola, óvoda, gyermekorvos, gyermekjóléti szolgálat stb.) itt valaki csak észrevette volna a sorsát és jelzéssel élt volna. Vagy van egy másik lehetőség is, a gyermek maga megy be a gyámhivathoz és ha kifejezi azt a szándékát, hogy ő bántalmazva, illetve veszélyeztettve van és nem akar vissza menni a gyámhához, mostohájához, akkor a gyámhivatal először ideiglenesen elhelyezi gyermekotthonba vagy nevelőszülőkhöz és a felülvizsgálat előtt mindent elkövett, hogy a rokonságból, ismerettségi körből kerüljön ki valaki, aki családba fogadja, vagy örökbe, vagy gyámjaként kirendel.
Tudod ezek a mostohaanya sztereotípiák nekem nem igazán szimpatikusak, ezért különösen örültem karácsony első napján egy filmnek, amikor pont egy jószívű, befogadó, elfogadó új édesanyja lett egy kislánynak, akit a nagybátyja nevelt, mert szülei balesetben meghaltak.
Úgy gondolom, hogy ez a történet a napjainkban másként végződne, remélem... Sajnos sok olyan vérszerinti szülővel találkozom a munkám során, akik nem kellőképpen vállalják a felelős gyermeknevelést. Az írásod stílusa tettszik, de szerintem is egy ilyen történet hosszabb novellát érdemel. Még egy megjegyzés, az író elmondása szerint ő örökbe akarta fogadni a kislányt, akkor, ha ő ott jelzi a gyermek veszélyeztetettségét, meg kell indítani egy eljárást.
szép történet..
kicsit a kis gyufa árus lány történetére hajaz,az is nagyon szívszorító..a 9 éves lányomék ezt játszották el a karácsonyi műsorban...a lányom volt a főszereplő,szívszaggató volt...
Ugrás a teljes írásra: Szegény sorból
További ajánlott fórumok:
- Hol kezdődik a szegénység?
- Te adnál a szegényeknek egy zacskó krumplit
- Nem tudok kitörni a szegénységből. Hiába tanultam, hiába...
- Nincs csúnya nő, csak szegény...
- A szegénység megöli a szerelmet?
- Annyira, de annyira elegem van már a szegénységből, pénztelenségből! Szegény vagy, te hogy oldod meg a mindennapokat?