Szedjük vagy ne az antibiotikumokat? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szedjük vagy ne az antibiotikumokat?
sokmindennél fontos,különben meghalna az illetö,tüfögy stb,de sztem sokszor tökre feleslegesen irják fel...
de erre is megvan a magyrázat...pl lementem dokihoz köhögéssel stb,felirta,kérdem én minek ha virus okozza?mert azt mondta...
válasz:a bakteriális felülfertözödés miatt....mind ezt mondja..
érdekes, nekem soha nemvolt életem során semmi se fül gyulladás sem semmi ami egy náthábol visszamaradt vmi lenne..
Nem rossz a cikk, bár szeritnem is hiányos.
Nekem a házi gyerekorvos mondta el anno, mi a különbség tünetekben vírus és baktérium között:
Ha vírusos a fertőzés, az az első tüntetek megjelenésétől kezdve pár órán belül gyakorlatilag teljesen ledönt a lábadról: orrfolyás, orrdugulás, fáradtság, gyengeség, gyorsan felszökő láz.
Ezzel szemben a bakteriális fertőzés sokkal lassabban uralkodik el a szervezeten, néha 2-3 napig is eltart, mire az összes tünet kialakul.
És még egy fontos dolog: FELÜLFERTŐZŐDÉS!!!
Sajnos elég gyakori jelenség, hisz az immunrendszert leterheli a vírus elleni küzdelem, közben jön egy baci és már kész is...
Ennek jelei: a beteg állapota már elkezdett javulni, láza és tünetei elkezdtek enyhülni, esetleg valamelyik már el is múlt (pl. láz). Ezután a betegen visszaesés tapasztalható, láza ismét felszökik, tüntei erősödnek.
Ezesetben mindenképp orvoshoz kell fordulni, még akkor is, ha a vírusos részt házilag kezeltük (akár vitaminokkal, akár homeopátiával, vagy házi praktikákkal, esetleg a kettő kombinációjával). A baktériumok ugyanis csak nagyon ritkán reagálnak ezekre (ha reagálnának, ki sem újulnának a tünetek).
Én nem mindennel értek egyet.Ugyanis vírusferetőzésnél is simán felírják az antibiotikumot...legalábbis az én orvosom nem kockáztat.Az már egy másik dolog,hogy én csak akkor veszem be ha a halálomon vagyok,és akkor is általában vagy kihányom vagy .........
Úgyhogy nem is szoktam végig szedni,ha már szedem.
Viszont a páromnak ügyeleten nem írtak antibiotikumot,mert azt mondták vírus (ma már tudom,csak nem akartak/nem lehet)pedig nagyon szarul volt,majd negyven fokos láza volt.Ez volt szombaton,átaluldta a hétvégét,majd hétfőn a házidoki rögtön fel is írta neki.
Szerintem mindegy h vírus vagy baktérium,úgyis írnak fel rá,mert nem mernek az orvosok egyesetleges szövődményt kockáztatni.
Komoly /nagyfába vágtad a fejszédet/ ezért kicsit
féligazságokra hívtad fel a figyelmet.
Szerencsére már a nagytöbbséghez nem juthat antibiutikum. Azért sok sikert kívánok a témában való elmélyülésedben! :) Kicsit tanulmányozd még.
Az tény nem szabad csak magunktól gyógyszert szedni.
Ugrás a teljes írásra: Szedjük vagy ne az antibiotikumokat?
További ajánlott fórumok:
- Mitől jön elő mindig húgyúti fertőzés? Mi a legjobb gyógyszer rá, az antibiotikumot kivéve?
- Méregdrága antibiotikum...
- Milyen nevű antibiotikumot szedhetek, vagy írassak fel úgy hogy szoptatok?
- Hány nap antibiotikum szedés után mondhatom azt, hogy nem használ? Harmadik napban vagyunk, és 39 °C körüli hőm. mérek ovis gyemekemnél.
- Canestent az antibiotikum utolsó egy-két napján használjam, vagy majd ha befejeztem?
- Ha allergiás vagyok a penicillinek csoportjába tartozó antibiotikumokra, akkor ezek helyettesíthetők valami egyébbel?