Szájszárazság (beszélgetés)
Tegnap nem jutott eszembe, hogy régebben tanultam egy trükköt arra, hogy beinduljon a nyálképződés. Nem tudom ez betegség esetén működik-e, de egy próbát megér:
Nyelved hegyét az első fogaid elé helyezed a fogak és ajkak közé. Majd körbe forgatod a nyelved a fogak külső oldalán alul-felül, alul-felül. Teljesen hátra is nyúlsz a nyeveddel amennyire csak bírsz. A leghátsó fogakig. Majd irányt változtatsz, és a másik irányba is elvégzed néhányszor.
Remélem érezhető lesz valami kis változás.
Hát nem tudom. A rágó segített leginkább.
A Curasept-nek van a Biosmalto nevű öblögetője szájszárazság ellen (is), próbáltam, szerintem szárazabbnak éreztem a szám tőle, mint nélküle. Van belőle hab is, azt nem próbáltam.
Műnyálat említették még, rákos betegek szokták alkalmazni.
Szájszárazságra, csökkent nyáltermelődésre ajánlják a cukormentes cukorka rágását, fokozott folyadékbevitelt. És lehet kapni szájszárazság elleni szájspray-t, és nyálpótló gélt.
Kerülni kell a koffenies italokat, a dohányzást.
Sziasztok!
Szájszárazság ellen mit lehet tenni?
Spiolto respimat inhalálót használok és rettenetesen száraz a szám tőle. Soha nem volt ilyen, mit tudnék használni ellene? A citrom nyalogatás nem opció, az nem használ. A rágó csak egy ideig jó. Hosszabb távú megoldást keresek.