Köszönöm szépen a hozzászólásokat!!!! :) Tegnap gellert kapott az agyam, mondván nem igaz, hogy nincs magyar oldalakon szabás-varrást tanító/ segítő oldal. És láss csodát, fantasztikus oldalakat találtam - német nyelven... Varrógép használattól elkezdve - ápolása - kezelése - gyakorló feladatok - szabásminta készítése - méret levétel - szabásminták stb. Ha van rá igény, szívesen megosztom itt + szívesen segítek részletek fordításában is (amit a google fordító hülyén/értetlenül fordít)! :)
Szerintem elég, ha egy varrógép tud előre-hátra menni és cikk-cakkozni (azzal be tudod úgy szegni az anyagot, hogy ne bomoljon). Nekem egy 7 programos gépem van, de csak a fentieket használom.
Szerintem ha van géped, először egy rongyon gyakorold az egyenes varrást. Utána vehetsz Burda szabásmintát (egy-egy mintát is lehet kapni), és szabásminta alapján kb. 1,5-2 cm-es ráhagyással kiszabhatod az anyagot, de valami egyszerűvel próbálkozz, olcsó anyagból! Én régebben T-vonalú v. ujjatlan pólókat varrtam vékony váaszon-szerű anyagból. Olyan jó lett, hogy több színből is megvarrtam ugyanazt a fazont.
Szeretnék megtanulni szabni-varrni (kézzel és géppel is) + hímezni (nem csak keresztszemes). Hogyan kezdjek neki? Tanfolyam felénk nem nagyon van (az ELO piszok drága), 2 éves sulihoz meg már öregecske vagyok :) Esetleg tudtok ajánlani könyvet, netcímet, akármit?
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.