Start számla kamatjóváírása egyszerűen nevetséges. Másnak mi a véleménye? (beszélgetés)
Meg tudnád mondani, melyik bank jobb? Akár privátban, ha itt nem lehet.
Én olyan biztosítást kötöttem, ami ha lejár, megkapja az összegyűjtött pénzt, ha én meghalok, havi járadékot kap a pici a biztosítás lejártáig, (nálam ez 20 év), biztosító átvállalja a díjfizetést, és megkapja rögtön a lejárati összeg 30%-át, a megszűnéskor pedig a teljes összeget. Szerintem ez jobb megoldás volt, mint a start-számla.
Jobb bankot kéne keresni:), mi is ezt tettük
Semmiképpen sem marad meg neki. Ha a kincstárban hagytad volna, onnan is kivehette volna 18 évesen a gyerkőc. Start számlára tenni csak akkor van értelme, ha te is teszel hozzá.
A szóismétlésért bocsánat.
Persze, arra gondolok csak buta fejjel nem írtam oda, de azért többeknek bejött a dolog.
Sajnos ahogy írtam korábban nincs lehetőségem pénzt rakni hozzá.Ráadásul, hogy igazságos legyen a dolog, akkor a másik 2 gyereknek is illene lerakni, az meg végképp nem megy.
De azért köszi, hogy írtál!
ha a babakötvényre gondolsz, akkor aki be tud rá fizetni havi 5000 Ft-ot, akkor a legjobb a CIB mert ott nem jön rá a számlavezetési dij. Igy ha évi 5x12000 Ft-ot beraksz, akkor az állam is hozzárak 5e Ft-ot.
Mikor hazakerultunk a korhazbol a generalitol jott ki egy no hozzank. De nekunk akkor megvolt az otp. Az valamivel jobb es nem ennyire kotott, azt hiszem 4 eves periodusok vannak es at is lehet valtani lakashitelre. Nezz korbe a neten.
És nem is ismer senki esetleg máshol lehetőséget arra, hogy csak erre a kis összegre nagyobb kamatot adjanak?
De ha nem raksz hozza (ertem nem tudsz..) akkor nincs ertelme, mert mire 18 lesz es megkapja, majd vesz belole egy kabatot talan!
Én is csak azért vettem fel neki, mert legalább ez a 80e ft nem marad meg az államnak.:-)
Nekem is 2006 ban született a fiunk de mi meg sem csináltattuk ezt a hülyeséget többet érünk vele ha veszünk neki idővel 1 telket abban nem romlik a pénz :-))
Sajnos nem tudunk betenni, mert a hiteleket és a fenntartással kapcsolatos költségek után nem marad mit betenni.
Szia!
Ne haragudj, de ez tényleg nevetséges! Amilyen helyzetben vannak most a bankok, sajnos nincs jobb megoldás! Valamelyik nap nézegettük, hogy még pl. Magyarországon mindig jobb lekötni a pénzed, mint Németországban! Akkor hogyan is állunk?
Nem tudom van-e jobb megoldás, próbálj utána böngészni!
:))
Én pont ezért nem nyitottam az én fiamnak. Egyik ismerősünk is pont így fejtette ki ezeket.
Ti nem raktok be a szamlajara?? Mert az allam azt tamogatja!! Azt hiszem ha jol emlekszem evi max 6000ft-ot ad pluszba, az ugy jon ki ha havi 5000ft-ot teszel be neki.
2006-ban született a kisebbik fiam.Nagy öröm kapott 2x 40 ezer ft-ot, amit az OTP-nél helyztünk el a Start betétszámlára.
Tavaly a 80.00 ft után 1.206 ft-ot kapott, mint kamatot.ez sem nagy összeg. DE: 2008-ra összesen 123 ft a kamatjóváírás.
Ezzel a lendülettel hány forintja lesz is a gyereknek 18 éves korára?
Esetleg tud valaki jobb megoldást?Örömmel venném a tanácsokat.
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- "Aludik", "fürödik", "szihlógia", "a autó" stb. - az egyik fél primitívsége, megöli a kapcsolatot? Egyszerűen nem tudom megszokni....
- Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére?
- A törölközőket egyszerűen nem tudom jó illatúra mosni. Már sok mindent kipróbáltam. Mit tegyek?
- Fogyásom egyszerűen és eredményesen