Sport méheltávolítás után (beszélgetés)
Sziasztok! Örülök, hogy beindult a fórum! :)
Noémi! Szerintem biciklizni nyugodtan lehet, az nem okoz olyan rázkódást, mint pl. a futás!
A legjobb, ha konzultálsz a dokiddal, az a biztos. Én magamon kísérletezek, ez nem biztos, hogy jó! (Mit bírok - mit nem, mi esik jól - mi nem stb.)
Sziasztok!
Hátha fel lehet éleszteni ezt a fórumot. :)
Nekem 2015 júliusában volt méheltávolításom, laparoszkóposan, vagyis viszonylag gyorsabban gyógyulósan. Nagyon sokat sportolok jelenleg is, biciklizek, úszom, futok (kb. 7-8 km-eket), és ami a legfontosabb, lábemeléseket végzek függő testhelyzetben. Ez utóbbi az, amit én sem tudok, hogy esetleg nem ártalmas-e. Szívesen beszélgetnék olyanokkal, akik intenzíven sportolnak méheltávolítás után! (Tudom, hogy van egy aktív fórum a témában, de ott főleg a viszonylag frissen műtöttek és a műtét előtt állók beszélgetnek, ez a téma kicsit már más jellegű.) Nagyon örülnék, ha írna valaki! Én egyébként a műtét után kb. 3-4 hónappal kezdtem újra aktívan sportolni, akkor otthoni kondival (rubintréka :) kezdtem.
Sziasztok!
Műtét előtt állok.
Azt olvastam a neten, hogy műtét után a gát megereszkedik, és egy idő után vizelettartási gondok lesznek.
Ez valóban igaz?
Szerintem is bátran sportolhatsz, de a helyedben megválogatnám, hogy mit?
A súlyokkal vigyázni kell.
Igen, 5 kg-nál nagyobbat nem ajánlanak az orvosok emelni, de nem mondták nekem sem, hogy mennyi ideig?
Sajnos nem igazán tudtam betartani a műtét után sem, akkor volt egy éves az unokám, sokszor vigyáztam rá és kénytelen voltam emelni.
Akkor és azóta is érzem, hogy fáj a hasam egy ponton, ha nagyobbat emelek.
11 éve volt a műtét.
Sziasztok!
Három éve vették ki a méhemet.Ez év januárban elkezdtem intenzívebben sportolni. Jelenleg heti három alkalommal konditerembe járok. Szeretnék heti kettő alkalommal kettlebel edzésre is járni,viszont nem tudom tehetem-e. Ott kb 6kg súlyt kellene emelnem és kinyomnom. Aggódom,idővel nem tennék-e kárt magammal,pl.nem ereszkedne-e meg a hüvelyem. Tudna valaki tanácsot adni ezügyben? :-)