Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Slow cooker /lassú főzőedény/ használata ! fórum

Slow cooker /lassú főzőedény/ használata ! (beszélgetés)


21. cukornita (válaszként erre: 20. - Editanya)
2017. dec. 31. 00:51
Nekem CrockPot márkájú van, és a családunk több tagjának is. Nagyon szeretem, de ha most vennék, akkor már olyat keresnék, amit időzíteni is lehet. Nem tudom létezik e ilyen...
2017. dec. 12. 20:47
Márkát tudnátok ajánlani?
2016. nov. 2. 11:42
Angolul rengeteg receptet lehet talalni. en hasznalom sokat. Zsufolt napokon 5 perc alatt osszekeszitem a hozzavalokat es bele teszem. Barmit lehet pl sutni kenyeret ( bar nem probaltam de rengeteg recept van) sapegettit, leveseket, de mondjuk krumpli koret es a hust egyben fozom. A levet idonkent le ontom. Semmi viz hozza adas nelkul es a zsiradekot a husokrol mindig levagom. Csirke boret mindig eltavolitom. Az hogy melyik tipusunak milyen ara van az itt angliaban is valtozik. Ami 20 vagy 30 font az csak elerheto az embereknek itt is. Es a legegyszerubb.... ajanlom elfoglalt embereknek. Nem fogyaszt sok aramot de meg lehet nezni lemerni
2016. okt. 10. 15:32

Helló Mindenki

Új lassufőző felhasználó vagyok. Nem sokat tudok róla, viszont tetszik az elv.

Szeretnék pár tanácsot kérni

Köszönöm

2014. júl. 23. 15:40
A slow cooker készülékeken egyiken sem látok hőfokbeállítási lehetőséget, csak "alacsony,magas,meleg" fix beállításokat. Én vettem egy készüléket és a legalacsonyabb beállításon is enyhén , de rotyogott az étel (megmértem 98fokos volt), pedig én ez alatt szeretném használni. Van valakinek javaslata , hogy mit lehet tenni ? Köszi
2012. febr. 10. 13:54

Valóban receptek nem igazán találhatók a készülékhez. Nekm is van egy slow cooker-em 6,5 literes és nagyon szeretem. Teljesen más az ételek íze, mivel nem főzzük ki az alapanyagokból a tápértékekeket. Már több mindent főztem benne, minden nagyon jól sikerült. Azért az igaz, hogy nem arra való, hogy ha hazamegyünk a munkából, akkor csapjunk össze valami finomat, gyorsan. De az olyan ételek elkészítéséhez, amelyeket hosszú ideig kell főzni, ahhoz kíváló. Isteni finom húslevest lehet benne készíteni, nagy előny, hogy nem forralja a készülék az ételt, így a húslevest nem kell "lehabozni". A zöldségek íze teljesen más, intenzív ízű, mint normál lábasban való főzéskor. Igazi sóletet is készítettem, melyben minden hozzávaló, mint pl. a füstölt oldalas vajpuha lett. Reggel elmentem dolgozni, előtte beletettem a hozzávalókat és bekapcsoltam a készüléket, majd 1 óra felé amikor hazaértem már tálaltam is a családomnak. Töltöttkápposzta is nagyon jó, kocsonya is isteni benne. Tehát minden olyan étel készíthető benne, melynek hosszú főzési idő kell. A kerámia főzőtálból azonnal tálalni is lehet. Semmi nem ég le benne, hiszen az ételek alulról nem kapnak hőt, csak körben melegítődik az étel és csupán max. 93 fokra.

Egyszóval imádom, használom elég sűrűn és több mindent kipróbáltam benne a fent laírtakon kívül is. Akinek van, az használja nyugodtan, biztosan szeretni fogja!!!!!!! Ha kérdés felmerülne, szívesen válaszolok. Sok sikert mindenkinek hozzá!

2012. jan. 21. 11:45

Nekem van slow cookerem, egy barátomtól kaptam angliában. Ott fillérekért meg lehet venni. A legdrágább is max. 20-30 font körül van, itthon meg amit találtam 29.000-be kerül. Rablás.

Jó mondjuk az enyém kinézetre nagyon egyszerű, nincs rajta semmi felirat, meg díszítés, de az a főzéshez nem is kell. Viszont szuper dolog, ha az embernek nincs kedve órákon át a tűzhely mellett álni. Csak bedobálod a hozzávalókat este és másnapra kész az ebéd.

14. csibiusz (válaszként erre: 13. - Katinkaboszi)
2010. jan. 8. 18:09
Köszönjük !:-)))))
13. Katinkaboszi (válaszként erre: 12. - Csibiusz)
2010. jan. 1. 00:30
Nektek is :DDD
2009. dec. 31. 16:41
BÚÉK A BETÉRŐNEK !
11. csibiusz (válaszként erre: 10. - Anyagi)
2009. dec. 26. 19:06

Szia, nem most kaptam, csak most vettem elő, hogy kipróbáljam, de nem kerítettem mégsem sort rá, maradt a hagyományos főzőcske.

Szeretném kipróbálni minél előbb, meg írom,hogy sikerült.

Igen, kicsit hosszú az elkészítési idő, de biztosan az ételek íze, a húsok finomak lehetnek.

Köszi a tanácsot, mert nincs semmi használati útmutató receptekkel.

10. Anyagi
2009. dec. 26. 18:36

Ezt hozta a Jézuska?

Az én férjem már régebben látott ilyen tudományos főzöcskét a Spektrumon. Egyszer ki is próbáltam, egy két kiló körüli, csont nélküli, egyben tarját sütöttem 80 fokon jó sokáig. Van egy húshőmérőm, és amikor a hús belseje elérte a 80 fokot akkor lett kész. Ja, előtte egy kis zsíron körbe kell pirítani a hús minden oldalát, hogy kérget kapjon!

Nagyon érdekes volt, hogy az alacsony hőfokú sütés közben egy csepp zsír vagy lé sem folyt ki a húsból, ezért nagyon szaftos maradt! Meglepően halvány hússzíne volt a tarjának felvágás után, először egy kicsit bizalmatlan is voltam vele, hogy nyers, de nem!

Bevallom, mostanában nem próbálkoztam, mert nem érek rá 5-6 órát várni az ebédre!

Majd meséld el nekem, hogyan sikerült az első próbálkozás!!!

Kíváncsian várom élménybeszámolódat!

9. Katinkaboszi (válaszként erre: 7. - Csibiusz)
2009. dec. 26. 18:20
szivi :)))
8. Katinkaboszi (válaszként erre: 6. - Csibiusz)
2009. dec. 26. 18:20
hát csak nem hagyom cserben az én drágám fórumát :)))
7. csibiusz (válaszként erre: 5. - Katinkaboszi)
2009. dec. 26. 18:12
Kösziiiii!!!!!!!!
6. csibiusz (válaszként erre: 5. - Katinkaboszi)
2009. dec. 26. 18:11

Hihihihihihi..... Te itt ??????

Boszika, puszi !

2009. dec. 26. 18:06

dömdödöm :)))


ezt találtam a gugliban :))), ha beállítod, hogy magyar nyelven :))


TV Paprika Slow Cooker


Főzzön úgy ahogy a Tv Paprika profi szakácsai! A TV Paprika Slow Cooker egy forradalmian új konyhai készülék, melyben lassan, alacsony hőmérsékleten készítheti el kedvenc ételeit, így a húsok omlósabbak lesznek, a zöldségek jobban megörzik eredeti ízüket. Készítsen Ön is egészséges és ízletes ételeket, úgy ahogy a mesterszakácsok!


A TV Paprika Slow Cooker más főzési technológiákkal ellentétben - melynek során az étel hirtelen sül, vagy fő meg - órákon keresztül viszonylag alacsony hőmérsékletet biztosít (79°C–93°C között), így nem kell az edény mellett állnunk, hogy oda ne égjen az étel.


Az ételek sokkal ízletesebbek, zamatosabbak és puhábbak lesznek a TV Paprika Slow Cooker –ben főzve. A hosszan tartó, lassú sütés-főzés lágyítja a húsok kötőszövetét anélkül, hogy keményítené az izmokat. A lassú főzés során a húsok sokkal ízletesebbek lesznek, a zöldségek egészségesebbek maradnak.


A TV Paprika Slow Cooker egy olyan sokoldalú edény, melyben főzhet, párolhat, dinsztelhet, flambírozhat és süthet is.



Három hőmérsékleti beállítás közül választhatunk:


Low (I) – alacsony: „egész napos főzés” (77 °C)


High (II) – magas: „gyors főzés” (88-93°C)


Warm – meleg: a már kész ételt tartja melegen fogyasztásig.


A kivehető kerámiaedény használható közvetlenül főzőlapon, hagyományos és mikrohullámú sütőben is, valamint a főzés befejezése után beteheti a hűtőszekrénybe és fagyasztóba is.


Ajánlat:


1 db Tv Paprika Slow Cooker, kivehető kerámia edény, pároló rács


Ajándék Tv Paprikás szakács által összeállított receptfüzet és egy eredeti Tv Paprikás kötény

Ára: 29.990 Ft + szállítási költség A főzőedényt itt rendelheti meg


és még többet is :)

4. csibiusz (válaszként erre: 3. - Katinkaboszi)
2009. dec. 26. 17:41

dömdödöm ...........

Receptet nem találok sehol a használatához, de lehet csak én vagyok béna.....

2009. dec. 12. 22:41

Ez nem az az edény amit az egyik csatornán szombat és vasárnap délelőtt hírdetnek?

Ha igen, akkor bármit süthetsz, főzhetsz benne.

Ha nem ez az, akkor passsz :((

beütötted már a gugliba, hogy izéé nevű és ott nem ad ki semmit? :DDD


dömdödöm :DDD

2009. nov. 14. 12:26

Senki nem használ ilyen főző edényt ?

Én vagyok az egyetlen ?:-DDDDDDDDD

Akkor most süthetem, amit főztem ! :-DDDDDDDD

2009. nov. 6. 15:01

Nemrégen kaptam egy elektromos lassú főzőedényt /slow cooker/, és nem tudom mire használjam, mit főzzek süssek benne, hogyan használjam.

Az edény 3,3 literes, gondolom leveseket, esetleg töltött káposztát lehet benne készíteni, vagy ki tudja ??????

Van köztetek aki tud tanácsot, esetleg receptet is adni ????

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook