Segítenétek kitalálni valami finomat? (beszélgetés)
12 tojás
12 ek liszt
12 ek kristálycukor
piros, kék, zöld, lila, narancs és citromsárga Ételszínező
Elkészítjük a 2 tojásos piskótákat. A narancs, citrom, lila és piros piskótákat sütjük ki először.
Piskóta: 2 tojásfehérjét habbá verjük egy csipet sóval. Majd a két tojássárgáját 2 kanál kristálycukorral habbá verjük, és hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert fehérjét. Végül a színezőt öntjük bele, amíg el nem érjük a tetszés szerinti színt.
Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük. Így sütjük ki a piskótákat egyenként, szín szerint. A kék és zöld színű piskótáknál a tojások sárgáját kihagyjuk a szebb szín érdekében.
Ha megsültek a piskóták, hagyjuk kihűlni őket, és közben elkészítjük a krémet.
Hozzávalók a trüffel krémhez:
900 ml tejszín
650 gr étcsokoládé (én Milka tejcsokoládét használtam)
90-100 gr cukor
A csokoládét vízgőz felett folyamatos kevergetés közben felolvasztom és egy másik edényben a tejszínt a cukorral együtt felforralom.
A felolvadt csokoládéhoz fokozatosan hozzákeverjük a tejszínt, majd lehűtjük és hűtőbe tesszük. Elvileg 1 éjszakára kellene a hűtőbe tenni, de én második alkalommal a mélyhűtőben hagytam legalább 2 órára és így is szuper lett.
Habverő géppel először a legkisebb fokozaton kezdjük el felverni a krémet, majd amikor már kezd egy kis tartása lenni, akkor emeljük a fordulatot. Figyelni kell rá, hogy ne verjük túl, mert akkor kicsapódhat.
A torta összeállítása:
A kihült piskótát késsel körbevágjuk a forma oldalán. Levesszük a peremet, az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt. A piskótalapot megfordítjuk, hogy az alja legyen felül, így szép egyenes felületet kapunk. A piskótát recés késsel 3 lapra vágjuk. A krém harmadát az alsó lapra kenjük, rátesszük a középső lapot, erre rákenjük a krém újabb harmadát, majd a felső lapot is ráborítjuk. Az utolsó harmad krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát. (Egy kevés krémet hagyhatunk díszítéshez is, de ez el is maradhat). Vágott mandulaforgáccsal az oldalát körbetapasztjuk, és ha díszítünk, akkor a meghagyott krémet nyomózsákba tesszük, és tetszés szerint mintát készítünk a tetejére. A szabad felületeken a tetejét is megszórjuk mandulaforgáccsal. Hűtőben tároljuk, recés késsel szeleteljük.
Az üdítős szeletet Fanta szeletnek is hívják, így keress rá.
Csokis tésztaalap, azon túrós krém, majd az egész tetején Fanta üdítős pudingos zselé-réteg. Isteni finom, bár a krémben a vaj sok, de a férjem és a fiam két adaggal tud bepuszilni egy este.
De van!!!!!!!!!!!!
8-10 db piskóta tallér, egy fél adag feketekávét öntsd rá és tejszínhabot nyomj rá.
És élvezd!!!!!!!!!!!
De ha kávét nem szereted akkor nesz kakaót old fel pici vízben.
Csihiro 11, készíts egy bögrés süteményt, mandulával, szív formában. Azt nem lehet elrontani :)
Vágd ketté hosszában, kend le lekvárral, majd a tetejét vond be csokoládéval.
Ennél egyszerűbb torta szerintem nem létezik :)
Nem tudom, mi az a habmester, nem használok adalékokat.
Az üdítő szelet az micsoda? Nem ismerem.
A pudingos tejszín nekem annyira nem ízlik, nem túl finom.
Pedig nagyon finom és könnyű.Lehet finom de nekem habmesterrel finomabb.
Az üdítő szeletett is azzal csinálom vajas krémmel meg sem eszük már.
A megfelelően elkészített vajas krémek a maguk helyén nagyon finomak. A margarinos krémek a szörnyűek, ráadásul károsak is.
Én a pudingos tejszínt sem nagyon szeretem piskótán.
ha még az alapoknál vagy, akkor ne variálj, mert rosszul sülhet el
csinálsz egy piskótát, és egy egyszerű csokikrémmel vagy vaníliakrémmel megtöltöd, de úgy, hogy még a tetejére is maradjon, hogy azzal kend le.
Egyetértek,a vajas krémnek borzasztó az íze,én már minden vajas krémet habmesterrel váltok ki.
És isteni könnyű krém lesz belőlük.
Valóban, ha kezdőről van szó, elég, ha darált mandulát használ díszítéshez grillázskészítés vagy krokant helyett.
A dicséretet köszönöm :)
Szia csihiro11,
Ettél már tiramisut? Mert ha igen, akkor észrevétlenül is, de ettél mascarpone-t mégpedig édességként és nem sajtként:)
A tiramisu krémjében ugyanis az az alap.
Jukiro receptje isteni, azt csináld meg, azzal tökéletes meglepetést okozhatnál anyudnak. A grillázs készítésének azonban olvass utána, több helyen is találsz folyamatábrákat, mert van pár fortély, amit, ha nem tudsz, kellemetlen meglepi lehet a vége.
Csokoládés piskóta lap az hagyományos piskóta, de egy kanál liszt helyett kakaóport tégy bele.
Krém: ha leöntöd az egészet olvasztott fehér csokoládéval, egy ronda, töredezett, repedező cuccot fogsz kapni, azt ne tedd.
Krém (és ezzel be is vonhatod): Felversz tejszínhabot, belkevered az olvasztott fehér csokit, majd tedd hűtőbe pár órára. Amikor kiveszed, újra verd fel, ez a fehércsokoládés ganache. Ebbe vegyíthetsz mascarponét is ez után, nagyon könnyű és ízletes krémet fogsz kapni, vaj nélkül. Margarint pedig ne tégy krémbe, borzasztó az az íz.
Díszítés gyanánt én mandulakrokanttal vonnám be az oldalát és mandulaszemeket tennék rá díszítésképpen.
(Mandulakrokant: grillázst készítesz, azaz karamellizált cukorba szórod az őrölt pirított (!) mandulát, majd egy sütőpapírra terítve kihűtöd. Ezután törd össze aprítógépben.)
Nem nehéz :)
na akkor kész is vagy
megsütöd a kakaós piskótát, csinálsz főzött krémet a szokásos módon vagy főzöl vaníliapudingot, bele teszed a margarint és a darált mandulát, bele és rákened a krémet, majd nyakon öntöd olvasztott fehércsokival.
További ajánlott fórumok:
- Megvetem, aki nem tud személyes ajándékot kitalálni...
- Mit lehetne kitalálni a fiataloknak unalom ellen?
- Van olyan betegségetek amit nem tudott orvos meggyógyitani és ti kezdtetek el alternativ terápiát kitalálni?
- Tudna valaki olyan képet ajánlani, ami alapján egy kisgyermek történetet tudna kitalálni? Tanulságosnak, elgondolkodatónak kellene lennie...
- Elengedni vagy kitálalni?
- Szeretnék a páromnak valami kedveset kitalálni. Ötleteket szeretnék!