Sajttorta recept
70 perc
A Sajttorta hozzávalói:
140 g zabpelyhes keksz apróra zúzva
80 g olvasztott vaj, plusz egy kevés a forma kikenéséhez
1 evőkanál barna cukor
Hozzávalók a krémhez:
500 g Philadelphia krémsajt vagy mascarpone
150 g cukor
3 evőkanál liszt
1 rúd vanília vagy 1,5 teáskanál vaníliaaroma
1 citrom reszelt héja
3 tojás
2 dl tejföl
Hozzávalók az eperszószhoz:
500 g eper
1-2 evőkanál cukor
A Sajttorta elkészítési módja:
Elkészítési idő: 70 perc + két-három óra hűtés. Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra. A kekszet törd össze, vagy bízd a munkát a késes robotgépedre. Keverd össze az olvasztott vajjal és a cukorral. Egy 20 centi átmérőjű tortaformába töltsd bele - az a legjobb, ha a torta oldala levehető, így egyszerűen kiveheted majd a kész tortát a formából. A kekszes masszát nyomkodd le a tortaforma aljára. A krémsajtot robotgépben keverd kissé lágyabbra, apránként add hozzá a cukrot, majd mehetnek bele a tojások, a vanília és a citromhéj, utána a liszt és végül a tejföl. Keverd az egészet alaposan össze, de felverned nem kell. Ha kész, öntsd a krémet a kekszes alapra, egyengesd el, és tedd be a tortát a sütőbe körülbelül 50 percre. Ha megsült, hagyd kihűlni, és tedd be a hűtőbe pár órára. A tortaformát csak tálalás előtt vedd le, hogy biztosan szépen megmaradjon a forma. Miközben sül a torta, az eperszószhoz tedd fel az összeaprított epret egy kis lábasba a tűzre egy-két evőkanál cukorral. Kicsit főzd össze, amíg az eper ereszt egy kis levet, de nem fő szét teljesen. Tedd félre hűlni, és tálaláskor kanalazd a tortára!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: potyek, 2019. ápr. 7. 15:43
A sajttorta elkészítési módja és hozzávalói.