Ruhafestés házilag (beszélgetés)
Hűha, az egyik nadrág olyan okkersárgás,(szinte vadi új)tehát élénk festékanyaggal, a másik erősen kopott fekete.
Azt hiszem jobb lesz, ha külön csinálom őket.
Annyi mindenre kell itt figyelni. :)
Ha batikolni szeretnél, annak az lenne a lényege, hogy a textil egy részét mechamikusan óvod a festéktől, szóval ez kizárt :o)
Alúgy padig a fekete viszi a többi színt, és az a kevésre kioldódó, amúgy is fekete szín, nem oszt, nem szoroz.
Viszont a kilóknák a festék mennyiségnél számolj vele!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Azt esetleg nem tudjátok, hogy ha netán még egy farmert mellé tennék, azok nem batikolnák egymást, ahol összeérnek.
Közben a férjem is jelezte, hogy nem bánná, ha az Ő amúgy fekete farmerjének is felfrissiteném a színét. Ezért gondoltam, hogy egyszerűen melléraknám, s egy "füst" alatt megoldanám a kettőt.
Ezt nem kell felforralni, csak áztatni?
Leírnád részletesen, akár privátban?
Régen festettem teával, de akkor főztem, majd ecettel fixáltam.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Fiamnak egyik farmerját szeretném átfesteni feketére. Arra gondoltam, hogy esetleg ezt mosógépben lehet csinálni, hogy egyenletes legyen?
Mondjuk azt sem tudom, hogy milyen festéket vegyek, ami jó. Sosem csináltam még ilyet.
Ha valakinek van ebben tapasztalata, az kérem ossza meg velem.
További ajánlott fórumok:
- Milyen boltban tudok vásárolni ruhafestéket?
- Megkopott a kedvenc fekete nadrágom színe, érdemes otthon ruhafestékkel próbálkoznom?
- Kihipóztam a fehér nadrágomat. Befogja a fehér ruhafesték?
- Hogy szedjem ki a ruhafesték foltot az ingből?
- Barna nyári szoknyámat összehipóztam.Ötletek: ruhafesték, vagy több hipó és batikolt lesz?
- Hol lehet Budapesten Iberia ruhafestéket venni?