Roppantós sajtos kréker recept
A Roppantós sajtos kréker hozzávalói:20 dkg liszt
20 dkg reszelt sajt
20 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
sütőpapír

A Roppantós sajtos kréker elkészítési módja:
A hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük fél órára. Gyúrótáblán kinyújtjuk. Késsel lehet vágni négyzet alakúra, 3 szögekre, stb., ahogy tetszik. Egy szívószál vagy habzsák csőrének segítségével lyukakat szaggatunk beléjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. 180 fokon sütjük kb. 15 percig. A krékereket félidőben megforgatjuk, hogy mindkét oldala szépen átsüljön.
A 20 dkg liszt nem feltétlenül búza finomliszt!
Én csak fele arányban tettem bele. A másik 10 dkg-ot pedig különböző lisztekből kevertem össze:
teljes kiőrlésű rozsliszt, lenmagliszt, kölesliszt, + 1/2 ek. étkezési keményítő
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Nemer Eszti, 2023. aug. 5. 18:53
A roppantós sajtos kréker elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.