Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Roppantós sajtos kréker recept

Roppantós sajtos kréker recept

A Roppantós sajtos kréker hozzávalói:
20 dkg liszt
20 dkg reszelt sajt
20 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
sütőpapír


Roppantós sajtos kréker

A Roppantós sajtos kréker elkészítési módja:
A hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük fél órára. Gyúrótáblán kinyújtjuk. Késsel lehet vágni négyzet alakúra, 3 szögekre, stb., ahogy tetszik. Egy szívószál vagy habzsák csőrének segítségével lyukakat szaggatunk beléjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. 180 fokon sütjük kb. 15 percig. A krékereket félidőben megforgatjuk, hogy mindkét oldala szépen átsüljön.

A 20 dkg liszt nem feltétlenül búza finomliszt!
Én csak fele arányban tettem bele. A másik 10 dkg-ot pedig különböző lisztekből kevertem össze:
teljes kiőrlésű rozsliszt, lenmagliszt, kölesliszt, + 1/2 ek. étkezési keményítő


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A roppantós sajtos kréker elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook