Rehabilitációs, régi 50, most 40% mellett, ha 7 órában dolgozom... (beszélgetés)
Legfeljebb heti 20 órában dolgozhatsz,nincs összeg korlát,ha rehabilitációs ellátást kapsz,rokkantsági ellátásnál van kereset korlát.
Szóval, megkaptam anno,még a 90-es években a végleges 50%-ot, amit 2011-ben átváltottak 40-re.
Én már 2007 óta hét órában dolgozom egy cégnél, hivatalosan. Most mégis visszahivtak felülvizsgálatra, bekérték az összes orvosi papirom..Egyik ismerőm azt mondta, valószinüleg azért, mert felvettem az ellátást és mellette még dolgoztam is.
A kérdésem az lenne, hogy vajon ez igaz-e, valamint hogy kötelezhetnek-e az ellátás visszafizetésére az elmult 4 évre vonatkozó időszakra, mivel én nem csak 4 órát,hanem 7-et dolgozom. Még annyit, hogy most, ha meglesz a vizsgálat és helybenhagyják a 40%-ot akkor mindenképpen csak 4 órát dolgozhatom naponta??
További ajánlott fórumok:
- Mennyit kereshetek ebben az évben, ha nyugdíj mellett dolgozom? Jelenlegi nyugdíjam:90550 Ft.
- Két ovis gyermek mellett, szerintetek hol tudnék dolgozni 4-6 órában?A férjem dolgozik reggeltől estig, én nem találok munkát érettségivel.
- Gyes mellett kiváltsam-e 4 órában a vállalkozóit, megéri-e?
- Őstermelői igazolványt rehabilitációs ellátás mellett lehet kiváltani?
- Ha gyes mellett csak 4 órában dolgozom, akkor a következő gyedem sokkal kevesebb lesz?
- Ha heti 20 órában dolgozom és van 4 gyermekem .Ki kell töltenem az adóelőleg ny 2011-t?Érdemes?