Pótszemüveg vezetéshez (beszélgetés)
Az ellenőrzés alatt arra gondoltam, hogy a vizsgabiztos felveteti velem a szemüveget és kéri, hogy olvassak le egy távoli rendszámot, vagy táblát.
De akkor ennyire nem ellenőrzik?
Köszönöm! :)
Az nem számít már utólag, hogy hányadikra sikerült. Én is így állok hozzá.
Vegyél egyet készen valamelyik nagyáruházban (A.diban láttam ilyet). Van amikor 3 darab is van egy csomagban 🤦♀️
Nem drága, gondolom annyit is ér, de a célnak megfelel kb.
Szemüveges vagyok, fél éve vizsgáztam.
Nem egyszer, harmadszorra sikerült csak sajnos.
Szóval, minden alkalommal a szememen a szemüvegem, ott volt nálam a pótszemüveg, de a kutya sem kérdezte, hogy van-e nálam?
(Nem tudom milyen kódom volt, simán rövidlátó vagyok, -1,0 - s lencsével.)
Persze nem biztos, hogy minden vizsgáztató egyforma.
Nagy kalappal a vizsgához, ne aggódj ezen, bőven van más is, amin kattogsz e nélkül is.
Elvileg a papírodon rajta van a kód.
A 110-es egy speciális szemproblémára utal.
És ugye van a normál: lencse, szemüveg, de ezek nem 110-es kódúak.
Én azt gondolom, hogy egy vizsgáztató nem optikus vagy mi, így ő aztán nem tudja megnézni, hogy az általad vitt szemüveg a te pótszemüveged e, így ellenőrizni sem tudja, még úgy sem, hogy felveszi, hoszen, mindenkinek más a szeme, így hiába ugyan olyan a dioptria, egyéb dolgok miatt nem jó egy másik embernek.
Ne izgulj ezen!
Uh, sajnálom.
Próba cseresznye. Vigyél egyet, aztán állj úgy hozzá, hogy a kutya se ellenőrzi.
Ezt megnézem, köszönöm!
Az oktatóm mondta amúgy, hogy mindenképp vigyek.
A közúti ellenőrzéssel tisztában vagyok, addigra megoldom valamilyen módon.
A vizsgáig azonban nem biztos, hogy meg tudom csináltatni a második szemüveget.
Szemüvegben vezetek, még nincs lencsém, de tervezek áttérni rá.
Jelenleg csak 1 szemüvegen van. A mindennapi életben sem szemüveget, sem kontaktlencsét nem hordok.
Nem teljesen tiszta a szituáció.
Ha kontaktlencsében vezetsz, szépen elviszed a szemüveget.
Nem sűrűn potyog ki a lencse, szóval no para.
Anno nem kérték, nem is ellenőrizték, na de az régen volt.
Azt nem tudom, hogy a vizsgabiztos ellenőrzi-e. Azt viszont igen, hogy ha bele van írva a jogsidba, hogy szemüveggel vezethetsz, akkor bármelyik szimpla közúti ellenőrzéskor is fel kell tudnod mutatni a pótszemüveget. Ha nincs, pénzbírsággal jár.
Egyébként el is vesztheted, vagy eltörhet, tehát mindenképpen csináltass egyet, hosszú távon kelleni fog.
Van itt olyan, aki tudna erre válaszolni?
Következő héten lesz a forgalmi vizsgám és az orvosi papíromon az áll, hogy csak szemüvegben, vagy kontaktlencsében vezethetek. A vizsgára pótszemüveget is vinnem kell.
Nem tudom, hogy ez mennyire buta kérdés, de a vizsgabiztos ellenőrzi a pótszemüveg milyenségét? Megnézi hogyan látok vele? Elvihetném más szemüvegét, ami nem az enyém, nem az én szememhez van igazítva? Esetleg egy olvasószemüveget?
Sajnos teljesen kiment a fejemből, a pótszemcsi és már nem is biztos, hogy addig elkészülne. A másik 4-5 nap alatt lett kész. A mindennapi életben nem hordok szemüveget, csak ezért nem is szívesen csináltatnék még egyet.