Posta biztositó, volt már dolga velük valakinek? (beszélgetés)
azta..nem egyértelmű,mert még nem volt ilyen ügyünk..azért köszi..ennyi csavar,a végén még hagyom a francba...elegem van,csavar benne,hogy banki autó,hogy céges autóval zuzták meg,hogy hogy lehetne javítani és még nem tom..kezd elegem lenni..:(((
azért köszi...
Nincs erre külön rublika, én úgy tudom, alulra kell ezt írni, a megjegyzéshez, az ő autójához tartozó oszlophoz, az ő kézírásával, hogy elismeri a felelősségét. Ezután írja alá a nyomtatványt a károkozó. Ez tutira meggyorsítja az ügyintézést.
Azt hittem, ez értelemszerű, ezért nem írtam az első hozzászólásomhoz. Ha ez hiányzik, akkor bizony meg tudja bonyolítani a dolgot, akkor "lehet vitatkozni" utólag.
Javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a károkozóval, és legalább utólag készüljön egy elismerő nyilatkozat, saját kézírásával, hogy elismeri abban a balesetben a felelősségét. Próbálj meg egy ilyet íratni vele, hátha sikerül.
Sok szerencsét!
megnézem...
nem találtam ilyet ráirva,sőt,ilyen rublikát sem,vagy ezt valahova oda kell biggyeszteni?
nem hiszem,,hogy le akar húzni,sőt,azt mondta segit,hiszem az ő érdeke is..ismerjük a fazont régóta,rendes ember,és ez egy kis műhely,oda járok mindig ha valami van,pl kipufogó vagy ilyen karosszériás munkák,zárat cseréltettem,anyagáron dolgozik,de csak nekem...:)
nem belőlem akar meggazdagodni..
de azért utána nézek...
köszönöm a felhomályosítást..:)
Kimaradt egy lényeges dolog: írtad, hogy betétlap/kárbejelentő lett kitöltve. De az okozó ráírta-e, hogy elismeri a felelősségét? Az, hogy csak aláírja, nem elég. Ha ez a szöveg, vagy hasonló nincs rajta a saját kézírásával, akkor sajnos bukta...
Amúgy nem tudom, miféle fényezőt fogtál ki, de gyanítom, le akar húzni. Nekem két jobbos ajtót gyűrték meg a múltkor. Ráírattam az okozóval a "felelősségemet elismerem" szöveget a betétlapra (kivágott az elsőbbségadás táblánál), azzal mentem kárszakértőhöz, szakműhelyhez. Az én kocsim 13 éves, és ezen is van hitel (opel astra F). A lényeg, hogy olyan szakműhelybe kell menni, ahol egyrészt mindent megcsinálnak (kasznizás, fényezés, minden adminisztráció), másrészt szerződésben állnak az adott biztosítóval. Csak a fényező önmagában nem elég.
Bevittem a kárszakértői papírt, aláírtam a meghatalmazást, utána csak azt kellett várnom, mikor lesz kész az autó. Másolatban megkaptam a biztosítótól a kárösszeget, kb. 90eFt volt. Így is jól jár a műhely, mert megkérdezve több szakembert, az jött ki, hogy ha saját zsebből megy, max. 60-70eFt lett volna. kasznizás elemenként 15eFt, festés elemenként (festékfüggő) 15-20eFt. Ezt duplázva (két ajtó) jön ki a fenti összeg.
Viszont ha az okozó nem írta rá az ominózus szöveget, akkor úgynevezett "kölcsönös felelősség" is fennálhat, vagyis akkor örülj, ha egyáltalán fizet valamit a biztosító.
Sajnos ez van.
Akkor se kell megelőlegeznie, ha olyan helyre megy, ahol meg tudja beszélni, hogy a szervíznek utaljon a biztosító (ehhez nem muszáj, hogy a biztosító partnere legyen a szervíz):)
Ehhez kell egy meghatalmazás, a szervíztől egy árajánlat és egy számla, amire rá van írva, hogy "fizetve". Ez alapján fizeti a biztosító a szervíznek.
oké..
köszönöm..:)
ott a kutya elásva...egy ilyen fényezés,70e ftba bizti benne lesz,2 ajtó kompletten..honnét a francból szedjem elő?nem igaz...szerettük volna kihagynia biztosítót,de a fickónak igy kényelmessebb volt..milliomos burzsuly köcsög..
nem az volt a cél,hogy az ürgét megkopasszuk,nem értsen félre senki...
elnézést..elszaladtak velem az indulatok..
Mire teljesen kész lesz...változó. A múltkor volt itt egy srác, kb 2 héten belül lezajlott a sztorija úgy, hogy kész is lett a motorja. Egy másik kb 2 hónapja húzza, igaz neki nagyobb sérülése van, drágább a javítás..stb.
(én kereskedő vagyok, de csinálok elég sok biztosítós témát)
Be kell vinni a postára a kárbejelentőt, ott lefaxolják.
A kárszakértő felhív pár nap múlva és mondja, hogy mi legyen.
Valószínű, hogy meg kell előlegezned és utána számlára fizetnek.
megtolatták az autómat oldalról..nem nagy a horpás,de a festéket lenyúzta rendesena két ajtóról a másik autó lökhárítója,nem tudom elbliccelni a javittatást,különben szét rohad a kaszni..vajon mennyi pénzre számithatok?fedezi a fényezés költségeit vajon?vagy csak bizonyos %át fizetik,saját költségemre kell megcsináltatnom és utána fizetnek vagy hogyan történnek ilyenkor a dolgok?..a másik autós elismerte a felelősségét és kitőltve átadta a betét lapot...
nem volt még ilyen ügyem,de nem is kívánom senkinek...
a párom parkolt vele az anyukájáná,mikor a szembe szomszéd kiállt,sietett,nem jól szedte alá a kormányt és valahogy fékezni is elfelejtett...nem tudja ő sem,hogy hogy történt...sietett...
azt hittem felrobbanok,mikor haza jött vele...
További ajánlott fórumok:
- Axa biztosító reál hozam kiszámítása
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Ha a férj meghal és nagy összegű kölcsönt vett fel amit a biztosító nem fizet azt a feleség is a törlesztést "örökli" vagy csak a gyerekei?
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- A postai kézbesítő helyettesnek mi a dolga?
- Generáli mennyire korrekt megbízható biztosító?Velük van dolgom kárügyintézésel kapcsolatosan (gépjármű), de 3 hete válaszra sem méltatnak.