Pécs, látnivalók (beszélgetés)
Örülök hogy tetszett!
Győr nekem teljesen ismeretlen.
Köszi mindnekinek! A főbb nevezetességeket, illetve a belvárost is sikerült megnézni, élvezni! Nagyon jól éreztük magunkat a gyönyörű, lüktető Pécsen! ♥️
Irány Győr! 😊
Várom a tippeket! 😊
A foterrol a regi patika mellett elhaladva volt egy jo turmixos.
Es az egyik szallodaban jonapottal koszonve ki lehet menni a retired, ahonnan latszik az egesz varos.
Ha a domb a hatad mogott, elindulhatsz egy utcan ahol uzletek vannak vegid, es egy kiszuperalt villamos van a masik felen, elotte volt egy tenyerjos, aki rikito sargan hirdetett.
Nem tudom, tulelte-e a kovidot a praxisa.
Utolag mar banom, hogy nem mentem be.
Neha egy bevararlo kozpontvsn is "rendelt".
Elektromos bicajt lehet bérelni. Sosem próbáltam, azt hiszem ez az:
Tömegközlekedés csak van. :)
Mondjuk a környéken szeretnénk maradni. Leginkább jót enni-inni, sétálni, nézelődni, pláza mentesen. Kis relax. :)
Köszi mindenkinek! Az összesnek utána nézek! Szerencsére nem kell parkolni! Nem autóval megyünk! :)
Jöhetnek még ötletek azért! :)
Hol, melyik részen szálltok meg?
Kocsival jöttök?
Ha szoktatok futni, akkor Tüskésrét. Ott pálya van.
Vagy a Malomvölgyi tó körül is lehet futni.
Van állatkert.
Mecsextrém park, egy szabadidős park.
TV-torony
Ott is van étterem.
Tettye, Havihegy
Tettye étterem. Sokan dicsérik a Bagolyvár éttermet, nekem nem jött be.
Capri cukrászda a Citrom utcában.
Tettye étterem, igazi retro hely finom ételekkel, kis sétával már fenn is vagytok a Havas-Boldogasszony templomnál, egész Pécs a lábatok előtt lesz.
Tv torony, Zsolnay negyed csodaszép, igaz hogy múzeum-féle, inkább arról szól, hogy maga a család a gyár élete hogy alakult.
Belvárosban jól el lehet csavarogni. Parkolás már kicsit macerásabb.
Ott lakik az ex férjem.
Őt érdemes lenne megnézni, de nem akarom őt reklámozni:-D
Megadjam a telefonszámát?
Megnéztem legutóbb hogy vettem jegyet 7201 vagy 7202 a vége, attól függően, hogy milyen zónában vagytok.
Ja a parkolózónás térkép a neten fejjel lefelé volt legutóbb 😂 de ezen, aki ismeri Pécset nem is csodálkozik
Ha szeretitek az olasz kaját, akkor az Elefántos ház.
Amúgy nem nagy kaland Pécs, ha nem akartok múzeumozni akkor Hal tér - Széchenyi tér - Dóm tér, plusz Zsolnay negyed egy kis séta.
Egy délután alatt bőven megvagytok.
Parkolás nem olyan drága, csak agyfact lehet kapni, mert sehol nincs automata, amiről legalább a számot látnád hol lehet telefonon jegyet venni. Árkádban az első óra ingyenes, a Zsolnay negyed parkolója pedig teljesen ingyenes
Random döntöttük el kolléganőmmel, hogy Pécsre megyünk várost nézni. Te mit szeretsz Pécs városában? Mit érdemes megnézni? Ismersz jó éttermeket, kávézókat? :)
Múzeum és ilyesmik kizárva. Kolléganő nem szereti. :)
További ajánlott fórumok:
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Nekem a Balaton a Riviéra.../települések, programok, látnivalók /
- Budapest, te csodás./nevezetességek, látnivalók/
- Milyen látnivalót, tájat ajánlanál Szlovéniában?
- Pécs, Harkány környéki látnivalók - nem a szokásos, hanem ami az utikönyvekben nem szerepel
- Pécs és környéke látnivalói?!