Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Párolt zöldség fórum

Párolt zöldség (tudásbázis)


9. Napsugár8 (válaszként erre: 4. - Bözsi néni)
2021. jan. 29. 16:35
Azért szoktam egy gondolatnyi vizet is önteni alá, mert leginkább friss, nyers céklával kezdem, és az nem enged vizet, viszonylag több idő kell neki a puhuláshoz... majd amikor az már félig puha, akkor teszem hozzá a fagyott zöldségeket. Ha mégis több vizet ereszt, födő nélkül sütöm el a levet alóla. Só, bors, bazsalikom, egy késhegynyi kurkuma, amivel fűszerezem.
2021. jan. 29. 15:22
én egy pici vajon megpárolok egy darab apróra vágott póréhagymát, rá a fagyott zöldséget, pici, bors,petrezselyemzöld, pici viz. fedő rá és igy párolom meg.Igy hosszabb távon is meg tudom enni, egyébként majd meg fúlok benne
2021. jan. 19. 12:05
Köszönöm!:)
6. NomNom (válaszként erre: 4. - Bözsi néni)
2021. jan. 19. 12:04
Én is így szoktam.
2021. jan. 19. 12:03
Nagyon kicsi olivaolajat teszek alá. Só is kell hozzá, nélküle elég íztelen.
2021. jan. 19. 11:53
Én is fagyott állapotban teszem a vajra, de nem teszek alá vizet. Enged szerintem eleget, ahogy kiolvad. Fedő kell rá természetesen és nem nagy lángon párolom.
2021. jan. 19. 11:51
Nem szoktam megvárni míg a fagyott zöldség kienged, úgy fagyott állapotban öntöm bele a felmelegített vízbe/olajba/vajba... megmarad az eredeti roppanós állaga, nem lesz lötye. A fűszereken kívül picinyke vizet is, és födőt rá, úgy párolódjon puhára.
2021. jan. 19. 11:46
Kevés vajat tegyél alá, kis sóval, fűszerekkel szórd meg, hogy íze is legyen.
2021. jan. 19. 11:44
Azon belül is fagyasztott párolt zöldséget csak magába beleteszem egy lábosba vagy serpenyőbe és megmelegítem? Olaj se kell alá? Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook