Ötletek vacsira, reggelire!!! (beszélgetés)
Még szép, hogy szándékosan írtad a vajat.
Valahol olvastam, hogy még a patkányok sem eszik meg a növény alapanyagú margarinokat, ugyanis nem értékelik ehető cuccnak.
ez nyami
bár én sima mezei natúr vajjal jobban szeretem (szalonna és kolbász se kell rá, pedig a kolbászt szeretem)
ja és nem főtt, hanem héjában sült
egyébként meg nem akarok kötözködni:) (csak megéheztem)
tojáskrém, körözött, sült szalonna (akár bacon is) tükörtojás, pirítós, bundáskenyér.......
Rengeteg minden van:)
Főétel már kitaálva, zzal nincs ond.
Szerintem, hayományos, nem reform.
Mamám pl bundás kenyeret. lángost nem szereti, az kizárva.
Felvágott, virsli, van tervben...
reggelik: felvágottak, sajtok, főtt tojás, rántotta, omlett különböző töltelékekkel, bundás kenyér, pirítós, virsli (sült v.főtt), kuglóf, kalács. Mellé különböző italok, ízléstől függően.
Vacsorák: a reggelik közül bármelyik, ha pedig meleg vacsorát szeretne adni, bármilyen könnyűt főzhet.
Bundás kenyér tej,kakaó tea,rántotta ,tükörtojás,meleg szendvics ,lángos,virsli főve sütve mustárral majonézzel.
nem írtad hogy milyen legyen a kajcsi laktató vagy reform :-)
az ebéd az főt étel lesz vagy azt egyenesen ki is hagyják ??:-)
gyors legyen?egyszerű?? vagy mi a lényeg ?
Ez attól is függ, hogy mennyire hagyomásan, illetve modernül étkeznek.
Az idősebb ízvilágához jobban hozzátartozik a hagyományos reggeli, vacsora, míg a fiatal talán jobban szereti a melegszendvicses, müzlis megoldást. Ha már szépen van terítve, izlésesen, az már fél siker.
Sziasztok!
Szeretnék Tőletek ötleteket, tippeket, recepteket kérni!
Nagymamámnak vendégei lesznek, a keresztlánya, aki kb 60 éves és az ő unokája, aki kb 14 éves.
Mit készíthetne nekik reggelire, vacsira?
3 vacsiról és 3 reggeliről lenne szó.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg igaz, hogy a Skorpió megeszi az Ikreket reggelire?
- Segítsetek! A párom két műszakban jár dolgozni. Mit csomagolja neki reggelire ill. vacsorára? Már semmi ötletem...
- Mit készítesz húsvét reggelire?
- Mit lehet készíteni reggelire, ami gyorsan megvan, és nem erős illatú (mint pl. baconos tojás)?
- Mit adtok reggelire a 16 hónapos gyereknek? A virsli és a péksüti már unalmas szerintem, a szendvicsről csak a felvágottat eszi le. Ötletek?
- Mit adtok reggelire és vacsira 16 hónapos babátoknak?