Ördögtojás recept


(4 személyre) - előételnek ajánlott
20 db tojás
1,5 evökanál dijoni mustár
2 evőkanál majonéz
díszítésnek örölt piros paprika és szárított petrezselyem
Az Ördögtojás elkészítési módja:
A tojásokat a szokásos modon megfözzuk, majd amikor kész megtisztítjuk öket. Minden darabot félbe vágunk, és kiszedjuk belöluk a sárgáját, amit egy tálban összegyujtunk. Hozzáadjuk a mustárt és a majonézt. Ízlés szerint utána fuszerezhetjuk még. Jol elkeverjuk a sárgáját. Majd kiskanállal minden fél tojásfehérjébe visszaadagolunk belöle. Az egészet egy nagy tálcára tesszuk, és a legvégén megszorjuk paprikával és petrezselyemmel. Jo étvégyat!
Gyorsan elkészíthetö, könnyu és finom elöétel. Nem nehéz, és mégis olyan plusszt ad a vendégeknek, mintha egy 5 csillagos étterem 6 fogásos vacsoráján ulne. Természetesen a sárgáját akárhogy ízesíthetjuk. Én például kiprobáltam úgy hogy a mustrárt helyetesítettem curryvel és még meg is borsoztam egy cseppet. Az volt aztán az ördögi tojás! :)
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: zafíra1985, 2007. okt. 5. 09:28
Az Ördögtojás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.