Önéletrajz. Manapság milyen önéletrajzot szokás írni? Tudtok valami jó mintát? (tudásbázis)
Köszi, egész este keregéltem de akkora a választék hogy gondoltam megkérdezem hátha ti tudtok valamit erről, hogy mostanában melyik a jobb. Én is az amerikai felé hajlok mert lényegretörő, de láttam olyat is ami kicsit kifejtősebb de már tényleg nem a hagyományos önéletrajzokat kérik.
Igyekszem valami átfogot választani, mert különböző munkahelyekre adom be őket. Köszi mégegyszer
A Google-ba ird be, hogy europass önéletrajz, a lányom szerint van minta fent.
Egyetértek azzal, hogy csak a lényegre kell szoritkozni manapság. Fő cimeket irsz, kettőspont és pl. személyes adatok: - .....
- Iskolai végzettésg
- Munkahelyek:
- beosztások:
- motiváció
-elvárás a munkahellyel és munkával
- bér (ezt nem tudom biztosan)
Attól függ, hogy milyen munkakörben szeretnél dolgozni.
Az viszont igaz, hogy már nem érdekel senkit sem, hogy kik voltak a szüleid, és hogy vannak-e testvéreid.
Az általános iskolát sem szokás már beleírni, mivel az kötelező mindenki számára, főleg, ha magasabb iskolája is van, akkor azt ki szokták már hagyni.
Érdeklődni kell a cégnél, hogy milyen típust kérnek. A hagyományosat általában főiskolák, egyetemek kérik, mivel abból sokat megtudnak a diákról - hisz önmagáról, a családjáról és érdeklődési köréről ír.
Az amerikai típus inkább felsorolást tartalmaz, így a cégek ezt jobban szeretik, hisz átlátható.