bar imadom az olasz eteleket,de a Magyar konyha sokkal valtozatosabb ,mert mi nemcsak mindig/meg eskuvon is/pastat eszunk ,mint ok.mi eszunk fozelekeket,levest/ok ezt is alig esznek/kelt tesztat,tesztas eteleink vannak/kaposztaskocka...stb,eszunk,krumplit,kaposztat,rizsat,tarhonyat.
Én is imádom az olasz konyhát. Olaszországot is. És az olasz életérzést is :) Ja, és a nyelvet is. :) Bár elég alap a tudomásom, de nagyon szeretnék jól megtanulni.
Az olasz konyha egyéni anyagaival, ízeivel, változatosságával világszerte előkelő helyet vívott ki magának. Az olaszok konyháikat jelentős idegenforgalmi vonzerőként becsülik, és így állandóan fejlesztik konyhatechnikájukat. Erről tanúskodik fejlett vendéglátó-ipari üzlethálózatuk és a világ minden részén megtalálható olasz éttermek. Az olasz konyhát sajátos karakterén kívül rendkívüli választékossága és könnyedsége jellemzi. Ételeik készítéséhez olívaolajat, vajat és növényi zsiradékot (margarint) használnak. Az Olaszországot határoló tengerek bőségben és nagy választékban adják a konyhájukra a halakat és rákokat. Fejlett állattenyésztésük kiváló minőségű szarvasmarhát, borjút, ürüt, bárányt, kecskét, kevés sertést, vad és vadszárnyasokat, házinyulat és háziszárnyasok minden fajtáját biztosítja konyhájukra. Konzervkészítményeik és tésztagyártásuk igen magas színvonalú. Nagy választékban állnak rendelkezésre a hazai földön termelt főzelék és salátafélék. A levesek közül a legismertebbek és legelterjedtebbek a minesztra és a húsleves, a brodo, amelybe a marhahúson kívül kolbászfélét és sonkát is főznek. A leveseik elmaradhatatlan kísérője a reszelt parmezán sajt.
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.