Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Olasz konyha fórum

Olasz konyha (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Olasz konyha

12. fincsi5 (válaszként erre: 11. - D41005143d)
2017. dec. 5. 19:59
Változatosabb? Minden 2. magyar étel hagyma, pirospaprika, víz, zsír.:((
2016. jan. 11. 11:03
bar imadom az olasz eteleket,de a Magyar konyha sokkal valtozatosabb ,mert mi nemcsak mindig/meg eskuvon is/pastat eszunk ,mint ok.mi eszunk fozelekeket,levest/ok ezt is alig esznek/kelt tesztat,tesztas eteleink vannak/kaposztaskocka...stb,eszunk,krumplit,kaposztat,rizsat,tarhonyat.
2016. jan. 11. 11:00
en nemcsak imadom hanem fozom is az olasz eteleket!
2009. márc. 3. 18:13
Én is egyértelműen olasz-imádó vagyok. Minden szempontból. Imádok olasz kajákat enni és készíteni is. Szerintem a legjobb!:)
2009. febr. 19. 16:20
Én is imádom az olasz konyhát. Olaszországot is. És az olasz életérzést is :) Ja, és a nyelvet is. :) Bár elég alap a tudomásom, de nagyon szeretnék jól megtanulni.
7. spatifillum (válaszként erre: 6. - Klimpírozi)
2008. nov. 4. 15:54

Evés, ivás az még megy részemről. Az életérzéssel kapcsolatban szívesen olvasnék tőletek:)

Limoncello, tiramisu, kávéfagyi, fritatta cukkinivel:ezek beépültek az étrendünkbe.

Ja, és a pizzatészta....így kezdtem el próbálkozni a házilag készült zsemlével, kiflivel.

2008. nov. 4. 15:44

nos, azt hiszem, beköltözöm ide az olasz imádatommal...

együnk, igyunk, divatoljunk, járjuk az olasz tájakat tengertől a sípályákig..jöhet minden ami az olasz életérzéssel azonosul:)))

5. Versau (válaszként erre: 4. - 4b6a2525df)
2008. nov. 4. 15:24

A Receptek kozott megtalàlod, most tettem fel, Pàrmàbòl ìrok ès remèlem kipròbàlod!

Udvozlettel

Versau

2007. nov. 19. 19:20

Mindig is kivácsi voltam arra, hogy hogan készítik el az articsókát. Mármint a frisset, nem a konzervet:):)

Ha tudod, légyszi ird meg:)

2007. nov. 17. 10:42
meg olaszországot is :))))
2007. nov. 17. 10:41

imádom az olasz konyhát!!!!

:DDDDDD

2007. okt. 31. 17:06
Az olasz konyha egyéni anyagaival, ízeivel, változatosságával világszerte előkelő helyet vívott ki magának. Az olaszok konyháikat jelentős idegenforgalmi vonzerőként becsülik, és így állandóan fejlesztik konyhatechnikájukat. Erről tanúskodik fejlett vendéglátó-ipari üzlethálózatuk és a világ minden részén megtalálható olasz éttermek. Az olasz konyhát sajátos karakterén kívül rendkívüli választékossága és könnyedsége jellemzi. Ételeik készítéséhez olívaolajat, vajat és növényi zsiradékot (margarint) használnak. Az Olaszországot határoló tengerek bőségben és nagy választékban adják a konyhájukra a halakat és rákokat. Fejlett állattenyésztésük kiváló minőségű szarvasmarhát, borjút, ürüt, bárányt, kecskét, kevés sertést, vad és vadszárnyasokat, házinyulat és háziszárnyasok minden fajtáját biztosítja konyhájukra. Konzervkészítményeik és tésztagyártásuk igen magas színvonalú. Nagy választékban állnak rendelkezésre a hazai földön termelt főzelék és salátafélék. A levesek közül a legismertebbek és legelterjedtebbek a minesztra és a húsleves, a brodo, amelybe a marhahúson kívül kolbászfélét és sonkát is főznek. A leveseik elmaradhatatlan kísérője a reszelt parmezán sajt.

Ugrás a teljes írásra: Olasz konyha

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook