Olasz konyha (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Olasz konyha
12. fincsi5 (válaszként erre: 11. - D41005143d)
2017. dec. 5. 19:59
Változatosabb? Minden 2. magyar étel hagyma, pirospaprika, víz, zsír.:((
11. d41005143d
2016. jan. 11. 11:03
bar imadom az olasz eteleket,de a Magyar konyha sokkal valtozatosabb ,mert mi nemcsak mindig/meg eskuvon is/pastat eszunk ,mint ok.mi eszunk fozelekeket,levest/ok ezt is alig esznek/kelt tesztat,tesztas eteleink vannak/kaposztaskocka...stb,eszunk,krumplit,kaposztat,rizsat,tarhonyat.
10. d41005143d
2016. jan. 11. 11:00
en nemcsak imadom hanem fozom is az olasz eteleket!
9. Bluelake
2009. márc. 3. 18:13
Én is egyértelműen olasz-imádó vagyok. Minden szempontból. Imádok olasz kajákat enni és készíteni is. Szerintem a legjobb!:)
8. a9338a7669
2009. febr. 19. 16:20
Én is imádom az olasz konyhát. Olaszországot is. És az olasz életérzést is :) Ja, és a nyelvet is. :) Bár elég alap a tudomásom, de nagyon szeretnék jól megtanulni.
7. spatifillum (válaszként erre: 6. - Klimpírozi)
2008. nov. 4. 15:54
Evés, ivás az még megy részemről. Az életérzéssel kapcsolatban szívesen olvasnék tőletek:)
Limoncello, tiramisu, kávéfagyi, fritatta cukkinivel:ezek beépültek az étrendünkbe.
Ja, és a pizzatészta....így kezdtem el próbálkozni a házilag készült zsemlével, kiflivel.
6. Klimpírozi
2008. nov. 4. 15:44
nos, azt hiszem, beköltözöm ide az olasz imádatommal...
együnk, igyunk, divatoljunk, járjuk az olasz tájakat tengertől a sípályákig..jöhet minden ami az olasz életérzéssel azonosul:)))
5. Versau (válaszként erre: 4. - 4b6a2525df)
2008. nov. 4. 15:24
A Receptek kozott megtalàlod, most tettem fel, Pàrmàbòl ìrok ès remèlem kipròbàlod!
Udvozlettel
Versau
4. 4b6a2525df
2007. nov. 19. 19:20
Mindig is kivácsi voltam arra, hogy hogan készítik el az articsókát. Mármint a frisset, nem a konzervet:):)
Ha tudod, légyszi ird meg:)
3. Ancika
2007. nov. 17. 10:42
meg olaszországot is :))))
2. Ancika
2007. nov. 17. 10:41
imádom az olasz konyhát!!!!
:DDDDDD
2007. okt. 31. 17:06
Az olasz konyha egyéni anyagaival, ízeivel, változatosságával világszerte előkelő helyet vívott ki magának. Az olaszok konyháikat jelentős idegenforgalmi vonzerőként becsülik, és így állandóan fejlesztik konyhatechnikájukat. Erről tanúskodik fejlett vendéglátó-ipari üzlethálózatuk és a világ minden részén megtalálható olasz éttermek. Az olasz konyhát sajátos karakterén kívül rendkívüli választékossága és könnyedsége jellemzi. Ételeik készítéséhez olívaolajat, vajat és növényi zsiradékot (margarint) használnak. Az Olaszországot határoló tengerek bőségben és nagy választékban adják a konyhájukra a halakat és rákokat. Fejlett állattenyésztésük kiváló minőségű szarvasmarhát, borjút, ürüt, bárányt, kecskét, kevés sertést, vad és vadszárnyasokat, házinyulat és háziszárnyasok minden fajtáját biztosítja konyhájukra. Konzervkészítményeik és tésztagyártásuk igen magas színvonalú. Nagy választékban állnak rendelkezésre a hazai földön termelt főzelék és salátafélék. A levesek közül a legismertebbek és legelterjedtebbek a minesztra és a húsleves, a brodo, amelybe a marhahúson kívül kolbászfélét és sonkát is főznek. A leveseik elmaradhatatlan kísérője a reszelt parmezán sajt.
Ugrás a teljes írásra: Olasz konyha
Ugrás a teljes írásra: Olasz konyha
További ajánlott fórumok:
- Ami a konyhai fortélyokba nem fért bele:)
- Nézed a Konyhafőnök műsort?
- Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről!
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- A Konyhafőnök - Visszavágó 9
- Ritamama diétás konyhája!