Okozhat kárt a magzatban a lépcsőházban beszívott por? (tudásbázis)
Erre gondolhattam volna hamarabb is h veszek egy maszkot.
Túl sok pihenés nem jut mert mikor végzek ott jön a házimeló meg a két gyerek.
Nem könnyű sem most sem,de ha megszületik akkor mégnehezebb lesz...
Hű elég jól bírtad nem könnyű lakásokat sem takarítani.
Csak annyi hogy itt kb 2 ezer lépcsőfokot kell megtenni naponta.
Ha nem lennének lépcsőfokok akkor dolgoznék én nyugodtan itt a lépcsőfokok a bajok.
10 hetes terhes vagyok.
Igen gondoltam én is a maszkra.
Még 3 hetet kellene dolgoznom hogy meglegyen a junius hónap is.
Nem azért mert nincs meg a gyedhez az idő ami kell hanem mert igy még rendes pénzt kapok nem csak 60% ot.
Hát nem érdemes de muszáj,én megpróbálom,mert muszáj..csak kibírja..
Gyógyszertárban vehetsz maszkot.A vödröket meg ne töltsd tele.Én a 30-ik hétig húztam,házaknál takarítok,de az utolsó 2-3 hét már nyögve ment...sokszor leültem,pihentem.Érzed,hogy bírod vagy sem,hallgass magadra:)
Boldog babavárást kívánok!
Takarítónőként dolgozom,lépcsőházakat takarítok.
Ma voltam védőnőnél és mondtam neki hogy mit dolgozok hogy esetleg ez okoz e valami kárt a magzatban.
Elmondta érdemes átgondolni fontolóra venni mert azért a lépcsőházakban sok ember megfordul és sok baktérium is elterjed.
Ugyebár a cipőn sok mindent hordozunk,ki tudja ki hol jár egész nap majd munkából haza megy a cipőjéről pedig lehull a por sár ami tele van bacilussal.
Van olyan lépcsőházam is ahol kutya van a kutya szőr töménytelen mennyiségben hull róla azt én seprem és közben persze szívom.
Mikor haza jövök az orrom tele van fekete porral.
Szeretnék még dolgozni persze már orvosok is javasolják a táppénzt de hát az annyira kevés huzni akarom még egy hónapig de nem mindenáron.
Persze a lépcsőház takarításban benne van a 4.-5. emeletre vödör viz felcipelése majd onnan vissza le.Tehát veszélyes önmagában a cipekedés is.
9 lépcsőházam van mait minden nap át kell seperni egy 7 en pedig 1 szer lemosni.
De így is kitart 8 tól kb 3-ig,kemény fizikai meló..
Érdemes kockáztatni a baba egészségét?
További ajánlott fórumok:
- Dohányoztatok valaha lépcsőházban? Tiltja-e szerintetek ezt valami törvény? Mert pár szomszéd már az agyamra megy..
- "Magassarkúban lófrálok egész délelőtt a lépcsőházban"
- Ha lepukkant a lépcsőház, szívesen mennél oda vendégségbe?
- Mi okozhat elektromos zajt a lépcsőházban? Olyan zúgás, mint a nagyfeszültségű trafók közelében hallható.
- Milyen károsodásokat okozhat a magzatban a magas vércukorszint?
- "Semmiféle gyógyszer nem okozhat kárt a magzatban a 6. hétig" Kérdés:MIÉRT?