Nyirokcsomó megnagyobbodás mitől lehet? (tudásbázis kérdés)
engem is erdekel ez a tema,mert problema ez lanyomnak is,nala mint mondtak vszinu a pajzsmirigytol van/en tegnap lattam ot,de semi kulonoiset nem lattam rajta/.nem sokara megy az eredmenyert,s kivancsian varooolvastam Errol a problemarol meg megfazastol is lehet a nyirokcsomo megnagyobbodva!
Voltak teljes kivizsgálásin nyaki uh akkor újra vettek vért nézték a magvas vvt et és 0 volt ami azt jelenti nincs semmi komoly bajom haza küldtek elment em a korzetishez és mondta hogy szerintem A típusú kórokozóm vab kaptam antibiutikumot csak nem tudom mi az 🤔
Ne hagyd annyiban! Nekem is volt egy alig nagyobb borsónyi "valami" a nyakam hajlatában. A körzetim csak nyugtatgatott, hogy jól elmozdítható, és ha nem növekszik, valamint, ha nem fáj, akkor ne törődjek vele. Engem annyira idegesített, hogy állandón odanyúlkáltam, dörzsölgettem, de végül döntöttem: azt állítottam, hogy már fáj is és szeretném kivizsgáltatni. Végigjártam a poklot, mert kiderítették, hogy rosszindulatú nyirokcsomó. Volt kemoterápia, kopaszság, letargia, aztán öt év várakozás, merthogy az alatt kiújulhat, de én győztem! Kigyógyultam és a hematológusom azt mondta, annak köszönhetem, hogy időben jelentkeztem.
Kedves Merisz,
A mononucleosis látszódik a vérképben.
Magas fehérvérsejt szám,magas süllyedés,magas májfunkció értékek.
Ha nem is ez lesz a gond tudom mennyire kellemetlen ez a nyirokcsomó duzzanat.
Kitartás!
Kedves Merisz,
Mikor volt a hivatkozott vérvétel?
Ha 3 hónapja volt az is,akkor meg kellene ismételni.
Nekem volt ilyen tünet mononucleosis infectio fertőzésnél.
Az egyik tünete az volt,hogy nyaktól felfelé az összes nyirokcsomóm a többszörösére dagadt.
Én is javaslom újból az orvost meglátogatni és kivizsgáltatni alaposan ezt.
Nem írtad ki ezt a kérdést tucatszor más neveken?
Jó lenne, ha utánajárnál, keress fel orvost. Kérdezgetés nem gyógyítja.
Nekem is van nagyon rég óta. Voltam vele nyaki ultrahangon, csináltak vérképet, vírusszerológiát. Azt mondták reaktív nyirokcsomók. Valamilyen vírusfertőzés miatt nagyobbodtak meg. A háziorvos szerint már sose lesznek olyan kicsik, mint voltak eredetileg. Én is nagyon megijedtem, mikor felfedeztek őket.Utánakerestem a neten, amitől még jobban beparáztam. Ne félj, nézesd meg őket, hogy megnyugodj, de biztos neked is valamilyen fertőzéstől nagyobbodtak meg.
A 3onap alatt egyáltalán nem növekedet sőt néha úgy érzem hogy ment össze picit szerintem ez azért jót jelent mert a fehérvérsejtem. Is jó a verkepen és a crp se mutat semmit
Nyaki ultrahang? Magánba akár?
Sok minden lehet a legrosszabbtól az ártalmatlanig. Én is aggódnék és mennék.
Nekem a légkonditól szokott a fülem alatt az államon megdagadni kétoldalt.
A vérkép mindent kimutat,csak a vérvételre küldő orvosnak tudnia kell milyen irányított céllal küldött.Egy pohár hideg víztől is nagyobbodhat,de jó,orvosnak tudnia kell diagnosztálni.
Volt egy két vírus megbetegedésem.
mostanába nem voltál beteg?
Egy 3 hónapja a nyakam. Két oldalán a tarkomon és az állam alatt vannak egy picit megnagyobodva a nyirokcsomóim kB 1 cm voltam vele orvosnál azt mondtak hogy ne foglalkozzak vele mert jól elmozdithatoak és jó lett a verkepem csak nagyon félek mert már teljesen raparaztam az egészre valaki aki ugyan így van mert már eléggé gyenge is vagyok a sok stressztől a verkep kimutatja ha baj van?
További ajánlott fórumok: