Nincs semennyi önbizalmam (beszélgetés)
Szerintem egyszerűen le tudod vezetni magadban, mint egy egyenletet.
Attól lehet önbizalom hiánya valakinek, ha úgy érzi, ő kevesebb, mint a többi.
Ha úgy próbálkozol, hogy magadat "emeled fel" a többiekhez, az sok kudarccal járhat.
"Hozd le" a többieket, analizáld őket.
Ki az, akire felnézel, aki szerinted több, mint te?
Mitől több a szemedben?
Szebb a haja? Okosabb? Gazdagabb? Jobban öltözik?
Ugye tudod, hogy ez csak a te fejedben van így?
Nincs olyan ember a földön, aki mindenben nagyágyú.
A legsikeresebbeknek is vannak hiányosságaik.
Nézzünk egy menő csajt az osztályból. Csillog-villog, rajongótábora van. Nem tudatod, belül mennyire sikeres. Vagy lehet, hogy azt sem tudja, mennyi a 6x6. Vagy ha igen, lehet, hogy sóvárog egy pasas után. Lehet, hogy büdi a lába.
Fene tudja.
Szerintem ez az egész értékrendesdi egy teljesen torz én-képet ad.
Akik társaságában így érzed magad, gondold át, hogy ők miért különbek SZERINTED. Mert amúgy nem azok.
A gazdag nem jobb a csórónál, a csóró sem a gazdganál. A szép sem a csúnyánál és fordítva.
Nem kis munka ezt megérteni és elfogadni. Talán segít ha megpróbálod őket, többieket esendő emberként nézni.
És amikor észreveszed, hogy nincs ilyen, hogy mindenki jobb és szebb stb., akkor fogod tudni elfogadni önmagad.
Minden nap keress 5 dolgot, amire büszke lehetsz.
Kitartó vagy? Érzékeny? Nem vagy felületes? Kiemelkedő vagy valamelyik tárgyban? Ilyenekre gondolok.
Próbálj meg ne másokhoz viszonyítani!
Bunkó volt a boltos? Lekezelő az asszisztens? Lehet, hogy rossz napja van és szegény olyan ügyetlen, hogy nem tudja egymástól függetleníteni a dolgokat.
Legyél szilárd Te, csinálj meg olyan dolgokat, amiről azt hinnéd, hogy nem megy.
A sport remek kiindulás.
Futás pl., ott napról napra tudsz fejlődni.
Rajzolj, pályázz versenyekre!
Újíts ruhatárat, bátran!
A lényeg: senki sem különb a másiknál, max. másban tehetséges.
Voltam ilyen helyzetben. Megoldásokat kerestem a helyzetemre, és személyiségfejlesztő anyagok hatására rájöttem, hogy eltúloztam a dolgokat a negatív irányban. Az élet sokkal jobb, mint amilyennek gondoltam, és tényleg vannak olyanok, akiknek tetszem mindenféle rejtett szándék nélkül!
Amióta a pozitívabb dolgokra irányítom a figyelmem, egyre több jószándékú embert tapasztalok a környezetemben.
Mit sportolsz és mióta?
Miben érzed magad jónak?
Nos hol is kezdjem...
Sose volt önbizalmamde az utóbbi időben már egyáltalán nincs. Az önbizalom hiány nagyon megkeseríti az életem egyszerűen nem tudom magam elfogadni mindig a hibákat látom magamban, nem merek tükörbe nézni csúnyának és szánalmas találom magam. Utálok magamba mindent. Akik mondják rám hogy szép vagyok sose hiszem el mert biztos csak azért mondják higy jó kedvem legyen. Nem volt még sose igazi kapcsolatom mert ez miatt az összes fiút visszautasítottam egyszerűen nem tudnék kapcsolatban lenni mert ha saját magamat se szeretem hogy várjam el hogy szeressenek... Azt mondták a sport segít el is kezdtem de még mindig ugyan olyan önbizalom hiányos vagyok. Hogyan lehetne egy kicsit több önbizalmam? Valaki volt már ilyen helyzetben?
További ajánlott fórumok:
- Barátnőmnek abszolút nincs önbizalma! Tudnátok olyan könyveket ajánlani, ami ezzel a témával foglalkozik, és esetleg segíthetne neki?
- Duci lánynak van önbizalma, vékonynak nincs?
- Vajon miért nincs elég önbizalmam? Hogy lehetne kissé magabiztosabb, erősebb fellépésem?
- Miért nincs önbizalmam? SEGÍTSETEK!
- Nincs önbizalmam és nem érzem értékesnek sem magam.
- Itthon van önbizalmam, de munkahelyen nincs