Nem vagyok terhes, de ha mégis szeretném megkérdezni, hogy egy abortusz milyen? Fájdalmas? (tudásbázis)
Sziasztok! Sok érdekes hozzászólás akad itt. Nekem sajnos nem régiben volt abortuszom első és egyben remélem az utolsó is.
Én gyógyszer mellett estem teherbe ez volt a legfőbb ok.
Védekezésről nekem ennyi, 100% -os biztonság nincs, max. ha nem élsz nemi életet.
Miután én már túl vagyok a 35-ön erősen gondolkodom az elköttetésen. Addig is biztosan fogok mást is használni még gyógyszer mellett is. Nem tudnám ezt még egyszer végig csinálni!!!
Fájdalom, az a fájdalom amit lelkiekben átélsz sokkal rosszabb bármely fizikai fájdalomnál.
2 szülés után mondom hármasikreket is elöbb szülnék mint még egy abortuszon át kelljen esnem.
Pedig nálam nem volt semmiféle fizikai fájdalom. Előtágítást nem kellett végezni, minden leletet már vittem magammal a kórházba (vér, vizelet). Ott egyszer megnézték, a méhszájat, hogy előre vagy hátra hajlik, nehogy megsértsék a műtét alatt. Aztán elaludtam, többiről fogalmam sincs mi volt. Délután jöhettem is haza. Nem autóval hanem saját lábon indultunk el a kórházból. Jól esett kicsit kiszellőztetni az agyam és persze mozogni az egész napi fekvés után, ezért a párommal szépen hazasétáltunk.
Én csak azt tudom mondani, Aki nem akar gyermeket inkább duplán védekezzen!!! Én ezt fogom tenni! Teljesen mindegy, gyógyszer, kúp, óvszer, spirál...stb-t használtok, 100%- osan önmagában egyik sem nyújt védelmet!!!
Tanuljatok más kárából ne a sajátotokból! Borzalmas avval a tudattal élni, hogy megöltem a saját gyermekem. Még akkor is ha tudod, hogy többet ártasz neki vele ha megtartod!
Heló! Szerintem te vagy a hibás meg a partnered is természetesen! Nem is anyukád, megértem. 17 évesen. Abban viszont nem értem meg édesanyádat sem, hogy ellenvetése volt a tablettával kapcsolatban. Én a helyedben elmentem volna nőgyógyászhoz és kivizsgáltattam volna magam majd felírattamm volna egy gyógyszert, ha tudván tudom, hogy nem akarok gyereket! Vagy ha nem is tablettát szedsz akkor vannak különböző vény nélküli szerek a patikákban...! Kúp, krém stb. Az én esetemben az volt, hogy 20 és fél évesen teherbe estem pedig védekeztünk párommal. És nem felelőtlenül, hanem körültekintően, mivel én kúpot használtam. És nem volt olyan, hogy valamit nem jól csináltam. Mindegy, a lényeg, hogy most van egy 2 és fél éves kisfiúnk és boldog házasságban élünk a párommal. :-)
Legközelebb figyelj oda!
én megtettem-megüdvözöltem kicsit
de ennek már több éve de soha nem fogom elfelejteni
az abortusznak inkább lelki fájdalmai vannak mint testi-legalábbis nálam(görcsöl mint a mensinél)
Volt egy esetem:elmentem dokihoz hogy furán vérzek azt mondta a vizsgálat után hogy a méhemen az erek be vannak gyulladva,kaptam:hüvelyöblítőt meg a hozzá valő tejsavas lötyit,kenőcsöt,gyügyszereket,kúpot.2 hét múlva mikor issza kellett menni kiderült hogy 13 hetes terhes vagyok(nem vettem tesztet mert megvolt,semmilyen tünetem nem volt)Kiderült hogy azoktól a gyógyszerektől amit kaptam azoktól 80%hogy nem lesz egészséges a baba-el kellett vetetni
Hűűűűű!Az 1 válaszában megfordult a fejemben,hogy most akkor mi van???Vajon hány éves is ez a nőci,hogy ennyire nincs tisztában a dolgokkal.???Itt nincs választási lehetőség.A többi mondani valójáról meg nem is beszélve.Na mindegy.Nem értem hogyan lehet valaki először is ilyen tudatlan másodszor meg ekkora "paraszt".
Egyébként Én is Veled értek egyet,ha nincs már egészségügyi tényező ami akadályozná a dolgot akkor miért ne.És nem kell itt föltétlen magára az aktusra gondolni,mert ugyebár anélkül is okozhatunk a párunknak-egymásnak örömöt-élvezetet,és mellesleg még a bajban jobban össze is kovácsolja a párokat szerintem,illetve könnyebben átvészelik a szomorú eseményt.
hát,mondjuk december még messze van...de akkor addigra felkészülsz a fájdalomra....
de remélem akkor már közel sem fájsz ennyire...sőt remélem minél hamarabb elmúlik a fájdalmad már most! aztán majd kérjük a képet a picurról:D
Nos...röviden annyi volt,h (a főkérdés ugye az volt,h Abortusz után 1 héttel gond e kielégíteni egymást..?)
a válaszban írtam olyat,h sztem nem elítélendő mert sosem lehet tudni ki miért feküdt abortuszra...ha nem űz belőle sportot,akkor ne ítélkezzen senki felett(holott én is ab. ellenes vagyok,de nekem ezzel együtt kell élnem szülésznőként,nem szabad ítélkeznem,épp ellenkezőleg)
és írtam még azt is,h most akkor én is rossz vagyok,mert elvesztettük a babánkat(missed.ab.),nagy trauma volt,de nem dughatom homokba a fejem..ha 1-2 hét elteltével én is kívánom a páromat,akkor én most érzéketlen vagyok,mert nem dugom homokba a fejem,és sírom tele a párnám egy kis összebújás helyett?? meg még nem tudom mit,de semmi sértőt ránézve...erre ír 1 ilyet,h: az én esetemben érthető az abortusz,a helyemben ő is így cselekedett volna...
erre én:Te normális vagy? hányszor mondjam h ez nem abortusz,ez egészségügyi kisműtét volt,mert el halt a baba,nem megöltem... és h az ény helyemben így tett volna... erre én:Te normális vagy,örülj h nem vagy a helyemben... de ha nem vagy képes felfogni a 2 közti különbséget akkor sajnálom... mindenki 1x élné át a missed ab. befejezést,és akkor nem keverné össze az abortusszal az tuti..
erre Ő: mégsem ő járt így XD(célozva a missed ab-ra és a baba elvesztésére...
kiakadtam a smile-ján:Te rajtam röhögsz? mire ő: rajtam csak röhögni lehet...
Na ekkor estem neki,elmondtam h mennyire nem normális,és remélem egyszer átéli ugyanezt(pedig ilyet senkinek sem kívánnék,még hasonlót sem,de ő most megérdemelte),és akkor én leszek az első aki szemközt röhögi,az tuti,és akkor megérzi milyen érzés ez most nekem... többen írták is neki,mekkora paraszt dolog volt más baján röhögni, de ez tovább gúnyolódott... írtam neki még 1 kedves szöveget,és akkor törölték a fórumot...
röviden ennyi..és sztem nekem volt igazam... aki hülye...
na mind1 :)
igazából nem érdekel...:D hülye szegény:D részvétem neki:D
Ez jó!:)
Én három hónapja szültem, de még most is nagyon haragszom anyumra. Én is kérdezgettem tőle, hogy milyen fájdalom a szülési, olyan-e, mint amikor menstruálok vagy mikor a vesém fáj...erre naná, hogy azt mondta olyan, nem vészes, kibírható...
Háát el kell, hogy mondjam baromira fáj, és igazából nem a fájdalom mélysége a legrosszabb, hanem a vége, amikor már nincs szünet, és úgy érzed az egész tested egy merő görcs (fájdalomcsillapító nélkül elég kemyény!)...Nagyon leszúrtam utána anyut, mert én úgy mentem szülni, hogy -Mit nekem fájdalom, upsz kész, oszt el is felejtjük!-jah...könnyebb lett volna, ha tudom mire készüljek, ha nem esem pánikba, ha tudom, hogy a legfájdalmasabb után már nem sok van hátra...De tényleg megéri! Én szerencsés vagyok , mert csak 3 órát vajúdtam és ráadásul első baba...akárhányszor végigcsinálnám újra...most hogy már tudom, túlélhető!!:))))
A hozzászolásait nézegettem,és valóban nagyon ab ellenes és ítélkezik is mások felett.Pedig kár,mert bárki akaratán kívül is juthat ilyen helyzetbe vagy netán rokona gyermeke stb.
Tény,hogy nem normális dolog,viszont van mikor sajnos szükséges.
További ajánlott fórumok:
- Azt szeretném megkérdezni, ha én 31 évesen egy 50 éves elvált nőnél probálkozok, akinek barátja van, akkor mi fog ebből kisülni ?
- Ha nem helyes, fájdalmas dologra hívtátok fel a figyelmet, milyen reakciókat kaptatok?
- Mennyire fájdalmas a szülés?
- Ma tudtam meg, hogy állapotos vagyok ez már biztos, mindenki az abortuszt emlegeti körülöttem, mit tegyek?
- Ha férjnél vagyok és abortuszt szeretnék alá kell írnia a férjemnek a papírt?
- Méhszáj fagyasztás előtt vagyok. Hogy csinálják? Fájdalmas? Maradjak otthon utána vagy mehetek dolgozni? Minden érdekel ezzel kapcsolatban.