Nem tudom mit süssek holnapra! 8-en leszünk! (beszélgetés)
sajtos csiga-hamar megvan és nagyon finom!
sonkás sörkifli-macerásabb, de az is finom:-)
Sziasztok! Novemberben találtam egy receptet a neten Kekszes Krémes.Holnap is az lesz már meg is csináltam,mert kell puhulnia.Sütni nem kell csak a krémet elkészíteni(főzni),egyszerű gyors és finom.November óta a családom kedvence lett és most csináltam meg hetedjére.
Kekszes krémes
Hozzávalók :
1 cs. kocka alakú háztartási keksz
1,5 cs. vaniliás pudingpor
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12.5 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin
Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :
Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. A tűzről levéve, addig amíg forró, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.
Tekintettel hogy 8 fő lesz duplán számítsátok a hozzávalókat 1 cs 500 g-os kockaalakú háztartási keksz elég.
BúÉk!
Babos pogácsa
40 db pogácsa készítéséhez
finomliszt 100 dkg
főtt tarkabab 40 dkg
zsír 401 dkg
élesztő 5 dkg
tejföl 2 dl
egész tojás 2 db
só 2 dkg
őrölt bors 5 gr
Elkészítés: A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot. Ebből lágy kovászt készítünk, melyet 10-15 percig pihentetünk. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, majd 10-15 percig újból pihentetjük.
A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel megvagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét izlés szerint egy-egy szem egész főtt babbal díszítjük, felvert egész tojással megkenjük. Közép meleg sütőben 20-25 percig sütjük.
Szia!!!
Süss "Tarka-barka" sütit,egyszerű,és nagyon szapora,ráadásul kinézetre is rendben van,édesnek én ezt sütök,és Néger-kockát.Ha érdekel,leirom Neked a recit.
B.
Az előbb olvastam, jónak tűnik nagyon:
Túrós-szalonnás csiga
35 dkg liszt
20 dkg margarin
1 cs. sütőpor
2 tojás sárgája
2-3 evőkanál tejföl
só
A töltelékhez
15dkg húsos füstölt szalonna
20 dkg tehéntúró
2 tojás fehérje
2 evőkanál tejföl
1 füstölthús kocka
Elkészítés
A lisztet a margarinnal, sóval és a sütőporral elmorzsoljuk, hozzáadunk két tojássárgát, egy kevés tejfölt, és könnyű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kockára vágjuk, a túróval tejföllel elkeverjük. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszába keverjük. 3 cipóba osztjuk a tésztát, keskeny hosszú csíkká nyújtjuk. A töltelék 1/3 részét rákenjük feltekerjük mint a beiglit, majd kb 1-1, 5 cm darabokra vágjuk, és belefektetjük a tepsibe. Előmelegített sütőben sütjük addig amíg elkezd pirulni a teteje.
Sajtos rudat , vagy kiflit , vagy pogácsát :)
csinálj keksztekercset ma elkészül és tedd a fagyóba éjszakára .
Kiadós a zserbó ios , ha kell a recept ,bármelyiket leírom:)
Bocsi, ha meg édesség volt a kérdés, akkor csinálj szerintem fánkot:)
Az is ilyen újévi cucc, és egérke sem nehéz, vagy egy ricottafánk, viszont nagyon finom.
Virsli az tipikus meg a lencse, semelyiket sem túl melós megcsinálni. Esetleg csinálhatsz szendvicskéket is, megpirítod a kenyereket, kinyomóformával még valami jó kis formákat is csinálhatsz neki és megpakolod valami joghurtos salátával, vagy valami töményebb krémmel.
Ha van fondütök, azt is elő lehet venni.
Ezen az oldalon sok jó recept van én is innét szoktam sütni, pl.: a gesztenye rolád egyszerű és finom.
További ajánlott fórumok:
- Mindenki alszik már és készül a holnapra vagy vannak itt még éjjeli baglyok?:)
- A GLS holnapra szállítja a feladott csomagot?
- A barátom holnapra meghívott hozzájuk, mivel fát fogunk díszíteni. Kicsit azonban izgulok, (bár máskor is voltam már ott.) Hogy viselkedjek?
- Segítsetek! Holnapra kell egy prezentációt készítenem munkahelyi rendezvényszervezésről, de semmi ötletem hozzá!
- Osztálykirándulásra mit süssek piciknek, ami holnapra is még jó és nem krémes?
- Nem találom 7 hónapos kisfiam adószámát. Holnapra kellene. Meg tudom nézni valahol?