Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nem tetszik a "nótásított" Himnusz verzió. 🙄 fórum

Nem tetszik a "nótásított" Himnusz verzió. 🙄 (beszélgetős fórum)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

13. fokhagyma (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 5. 23:03
Meghallgattam. Igazad van, nagyon rossz a hangzása, alig lehet ráismerni.
12. fincsi5 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 5. 18:33

Azariah áthangszerelte?

Amúgy nekem nem jön be a linken semmi.:(

11. fokhagyma (válaszként erre: 10. - Violet18)
aug. 5. 12:13

Figyelembe kell venni a keletkezése idejét.1823-ban írta Kölcsey, 1844-ben zenésítette meg Erkel. Más történelmi idők, másfajta stílus (romantika) volt akkor az irodalomban, és Kölcsey alcímként azt írta, hogy a magyar nép zivataros századaiból, vagyis egyfajta történelmi visszaemlékezés volt a régmúltra.

Anno Rákosi Mátyás Illyés Gyulával új himnuszt akart iratni, de a költő nem vállalta, ahogy Kodály sem, sőt a válasza az volt, hogy minek új himnusz? Jó a régi. Még azokban az ugyancsak kemény időkben is volt ennek a két embernek szava.

Ettől függetlenül természetesen neked lehet más a véleményed, én csak a puszta tényeket írtam le, még csak nem is az én véleményemet. Ugyanis még nem gondoltam rá, hogy jó vagy rossz a régi. Megszoktam.

aug. 4. 23:33
Nekem egyik verzió sem tetszik, mind olyan mint a magyar nép....siránkozó. valami pörgős sokkal jobb lenne, dehát kivagyok én h ítélkezzem vagy megmondjam a tutit 🤷‍♀️
aug. 4. 23:05
Gyorsan húzzák. Lehetne lassabban, akkor szebb lenne.
8. Hansika (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 4. 14:27
Nem az én világom., sorry
aug. 4. 13:56
A hosszú verzió épp most megy... remélem a rövidet is halljuk még párszor
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Hansika)
aug. 4. 13:36

[link]

4:18-tól

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Globus)
aug. 4. 13:31
Meccsek előtt a hosszabb verziót adják, az annyira nem durva, de az aranyéremért a rövidített, hegedű cincogósat kértük játszani... nekem nincs extra zenei hallásom, de még így is totál "Jó ebédhez szól a nóta" feelingem lett eddig mindháromszor.
4. Hansika (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 4. 13:24
tedd fel ide, hogy mi is halljuk.
aug. 4. 13:07
Nem hallottam még, gugli sem segít.
2. Myra
aug. 4. 13:05
Nekem se

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook