Nem alszik el a 29 hónapos (beszélgetés)
Szerintem a délutáni alvás nem kellene neki.
Ha belegondolsz, hogyha te aludnál 4-6 ig, akkor mikor lennél álmos legközelebb?
A mozgàs és a foglalkozás mennyisége szerintem nem kevés. Ma pl. 2 órát egyben motorozott, focizott, mászókázott, de ettől sem fáradt el. Egész nap foglalkozom vele, hol mesélünk, hol legózunk, közértbe megyünk, vonatozunk, múzeumba megyünk, állatkertbe vaygy csak a parkba stb. Az egész napot együtt töltjük, nincs benne üres járat. Reggel meg este fordul elő kis mese nézés, kb fél-fél óra.
Kb 1 hónapja jönnek a hàtsó rágófogai, random módon eszik azóta.
Ázt hiszem, holnaptól minden nap fél órával korábban keltem, míg el nem érjük aa 8 óra 7 óra 30-at.
Nem kellene 9-10-ig aludni, és akkor nem kukorékolna este 11-ig. Az éjfél előtti alvás nagyon fontos a fejlődése szempontjából.
Én felkelteném 7-8 között de ahogy az óvodás kor közeledik, akkor inkább 7 körül már. Ebben az esetben nem kell délután 4-ig várni hogy kifáradjon, hanem ebéd után azonnal le lehet fektetni, evés után úgyis könnyebben elpillednek :) Mondjuk 1-3-ig hagynám aludni (ha alszik, ha nem akkor pihenni) és utána jöhet egy jó aktív délután, garantáltan nem lesz fent 11-ig... Még felnőttnek sem jó éjszakázni, főleg ha nem rugalmas a munkaideje, de egy gyereknek különösen nem. Ha dolgozni fogsz, hányra fogsz járni? Előtte minimum fél órával gondolom viszed a gyereket az oviba. Nem fogja bírni a kicsi sem ha 6-7 óra alvás után megy az oviba. Az iskoláról nem is beszélve. Ha kicsiként nem szoktatod rá a normális napirendre, akkor kínlódás lesz.
Persze hogy mikor alszik el, azt nehéz befolyásolni, de nem lehetetlen. Mindenesetre egy ekkora, sőt nálunk pl. a 8 éves gyereknek is este 8-kor ágyban a helye. Még én is mesélek, utána ő is olvas, de 9-kor már minden nap alszik, és ez így rendjén is van. Pedig itt nálunk csak 8.30-kor kezdődik a tanítás, és kb. 8.15-kor indul el az iskolába.
Mi lesz vele, ha ovis lesz? Vagy iskolás?
Minél előbb el kellene kezdened az új szokások kialakítását.
Pl. kezdd azzal,hogy délután 4-kor már nem teszed le 2 óra hosszára aludni. Így este korábban el fog aludni.
Ha letetted, hagy magára és kész.
Kedves tapasztalt anyukák!
A tanácsotokat szeretném kérni.Van egy 29 hónapos, okos, ügyes nagyfiam, akire nagyon büszke vagyok. De akad egy kis nehézség, amiut nem sikerül orvosolni. Ez pedig az elalvás. Minden este 11 óra körül alszik el és ha a fejem tetejére állok sem tudok változtatni rajta. A párom munkájában látom az egyik okot. Ő késő jár haza a munkából, este 8, 9, akár 10 óra is lehet, mire hazaér és ehhez hozzáadódik, hogy havi több alkalommal több napot külföldön dolgozik. Másfél éves koráig a kisfiam alvásával nem volt semmi gond, bàr 10 előtt sose aludt el. (Elmondhatom magunkról, hogy az egész családunk bagoly, sose voltunk híresek a korai lefekvésről.) A kisfiam nagyon szereti az apukáját, sokszor azt látom, nem akar elaludni, mert megvárja. Reggel 9-10 amikor a kisfiam felkel. Nagyon lassan ébredezik, sokszor egy óra is eltelik, amíg csak magában molyol. Ha korábban felkeltem, az se segít, màr próbálkoztam nem keveset, mindig ugyanaz történik. Délután nem akar még elaludni, mert fontosabb dolga van. Igyekszem nyugodt közeget teremteni, csendet, mesélek, simogatom, de akkor sem alszik el 4- nél előbb, és két óràt kell aludnia. Ha a délutáni alvásból hamarabb próbálom kelteni, akkor sírós lesz, pedig alapból nem az. Most lépett a dackorszakba, sok mindenre nem a válasza és sok mindenben próbál ellenkezni. Reggel főzök, 11 óra körül megyünk a játszóra és 13 órakkor megyünk haza ebédelni. Délután mostanában már nem megyünk ki a sötét miatt. Talán a kinti mozgás kevés, talán mostanában állítódik át kevesebb alvásra, nem tudom. Ti mit tennétek a helyemben? Most ismét azzal próbálkozom, hogy reggel 9-kor felkeltem.
További ajánlott fórumok:
- Nem alszik a 3 hónapos kisfiam. Segítség!
- 3 hónapos babátok mennyit eszik és alszik?
- A lányom 23 hónapos, közöttünk alszik, van valami tippetek, hogyan szoktassam ki a nagyágyból?
- 22 Hónapos kisfiam nem akar éjszaka aludni!Nappal sem alszik többet 1 óránál, mit csináljak vele?
- Miért alszik el nehezen nappal a 17 hónapos kislányom?
- 8 hónapos kislányom, minden éjjel felsír álmában, de alszik közben és fel kell vennem megnyugtatni. Mitől lehet ez?Mit csináljak?