Nekem csobogsz mutter? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nekem csobogsz mutter?
Egy nagyon régi szleng jutott az eszembe:
Lafka csak, csórikám! Tujáznak.
és azt jelentette, hogy "Figyelj! Kalauz(nő)! Fizetés nélkül utaznak. (Ma már ezt sem lehetne, mert a hátsó ütközőről volt szó, a villamoson.)
Előfordult mostanában, hogy tizenévesekkel beszélgettem, s válaszként mondtam nekik: MINDJÁRT LEHIDALOK, láttam, hogy egy pillanatra ők is elhűltek, (honnan ismeri ez a vén szamár ezt?)
Nem tudom, szoktátok-e nézni a Showder Klubbot, Kis Ádám is foglalkozott ezzel a témával. Az alábbi linken megtaláljákot ezt a részletet. Nekem nagy kedvencem!
Tavaly a Dunántúli Naplóban jelent meg egy cikkem, igaz kifejezetten a szleng, de a fiatalok beszédstílusa a fő téma. Ha érdekel valakit, itt megtaláljátok:
Az ötlet, hogy a szlengről cikket kellene írni, bennem is megfogalmazódott már. Ehelyett rádióműsort készítettem egy médiatáborban a csoporttársaimmal, szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe. Válaszokat kerestünk arra, honnan ered, miért és milyen helyzetekben használatos a szleng.
2010_0716_estimusor_-_utazunk_vazze.mp3
kasa a tollad
(jó a frizurád)
néhány napja a fiamnak mondtam valamit. a gyerek rám nézett, és azt mondja. nekem zörögsz papírzacskó. :o)
azóta is mosolygok, ha eszembe jut. ő is a rokker zsoltitól hallotta a tv-ben. néha egy ilyen "beszólás" még jó is lehet, ha az illető nem sértődős.
Ez óriási, kösz, hogy megírtad! xD Nálam mindent vitt.
Kamasz fiam szerint több oximoron is létezik nálunk, az egyik épp a "tök jó". ;)
Tetszett nekem is a cikk:)) Mivel nagyfiam épp kamaszkorban van, időnként engem is "nevel":)
Nálunk is a fő a LOL, aztán van még a karaj (ettől mindig kész vagyok).
amikor beülök gépezni, már én is csak azt mondom: Megyek kockulni:D
:-)
Nagyon jó a cikk ...és a hozzászólások is :-ĐĐĐĐ
Pl.itt van egy vidi..
:D
Még...még....még
Olyan jók....."hogy leteszem a hajam" :D
A másik, amitől a falra mászom: szercsizlek :)
Néha a szupcsi-t én is használom, de inkább negatívan.
Hát ez nagyon jó:D A cikkben a rizses vitte nálam is a pálmát:DDD Na, a hozzászólásokban is volt min nevetni:)
A lol nekem is megszokhatatlan amúgy.
"Nekem bubogsz kiccsibe?!"
"Megjöttek az ősök, na olaj!"
"zsírkirály"
"feltankolt"
"becsikart"
"lájkollak" vagy "szercsi"
"keresztbe rak"
"nyali vali"
További ajánlott fórumok:
- Adnál nekem 5 forintot?/CSAK játék, mert kiváncsi vagyok mennyi gyűlne össze..:)../
- Mondd minden nap: "JÓ NEKEM."!
- Ha tudok szívesen segítek, aki fogyni szeretne, lehet másnak is bejön ami nekem.
- Ki tud nekem iwiw meghívót küldeni?
- Nem tudom felrakni a látogató számlálót az adatlapomra! Le tudná írni nekem valaki, hogy kell?
- Nagyon szeretném ha valaki segítene nekem, társam lenne a fogyókúrában.