Neked mitől jó egy használtruha üzlet? (beszélgetés)
köszi.
megnezhettem volna en is..
amugy jo reggelt..-))
Ma hallottam én is először, és meg is néztem.
.: semmi, de nem is lätom jol.
ugy sem tudom melyik mit jelent, csak bosszant.
Csak bosszantasz engem..
Pontosan ilyen fejekre gondoltam.
lehet, egy laptopon nincs is ilyen fej.
Ügyetlen vagyok en mindenhez...
meg nem is erdekel.
en meg olyan särga fejeket sem tudok neked küldeni.
Rajtad áll, vagy bukik!
😁🙃😊🙃😁
...én sem szeretek próbálni....de fontos momentum!
Nem rendelek semmit neten!
Probälni nem szeretek, de sajnos muszäj...
Ruhäkat sem rendelek a neten, csak szerszämokat, gepeket.
En meg soha nem voltam ilyen helyen, en celiränyosan megyek väsärolni ami kell nekem.
De erdekes lehet.
Szia.
Részletkérdés.
Nekem max. 1000Ft/db.
Itt, ahol életvitelszerűen élek... 400-500Ft/db. veszek bármit...akciósan.
Nyilván nem mindig, de akad.
Van, hogy 200Ft./db. veszek....de ekkor tényleg szerencsém van.
Általában 1-2 barátnőmnek is, ha pont találok nekikvalót(megvannak a méreteik)
😊🙃😁🙃😊
Szia.
Van, hogy igen!
És jobb is!
Nem mindig!
De akad!
Mindenem turis!
Kivéve:
-bugyi
-zokni
-cipő(bár cipőből is van turisom!)
Persze, nem mindig van szerencsém.
Minden mindentől függ!
Nem akarok okoskodni.
A covid odatett...
Munkahelyek szüntek meg..
Az infláció is..
Mindenkinek más a pénztárcája tartalma..
Mindenkinek más tetszik.
Nem vagyunk egyformák.
Nohhhh....
Én magamból indulok ki:
-2500Ft.-ért akkor veszek pulcsit(vagy bármi ruhadarabot), ha az tényleg TOP CUCC
-sokat járok turizni, nemcsak magamnak
Helyileg hol lenne a turid?
Esetleg ha Szolnok vagy Kecskemét vagy Budapest....akkor beugranék...
Mindenekelőtt valami egyediséget találj ki!
Szerintem ez fontos!
Sok sikert!
Ahol lakom nem messze tőlem volt egy "használt ruha"üzlet.
Teljesen újak, igen újak és nem újnak kinézők.
Egyszer egy angliai vásárlás alkalmával jöttem rá, ahol nem szólnak rá a vevőre, a rendetlen gyerekére, ha a földre dobja a ruhát, azt egy kosárba teszik, és megy a "levesbe", nem tehetik vissza a vállfára, polcra.
Nyilván, ezek az áruk vannak újraértékesítve.
Viszont Nagy-Britannia már nem EU tagország, így vámot kell fizetni, ami nagyon megemeli az árakat.
Azt hittem másra gondoltok elszállás alatt de így megnyugodtam.
Sokat olvastam ezzel kapcsolatban és valóban az lenne a lényeg hogy butik és pl kínai áruházak alatt maradni.Sokat járok ilyen boltokba mert én szeretem.Szerintem a háda kicsit drága lett,legalábbis a darabáras.Viszont úgy veszem észre nagyvárosokban elfogadják jobban ha pl nem 500 Ft egy pulcsi hanem mondjuk 1500-2000..Hadaban 5000ft volt a kötött pulcsi.
De ha kisebb városban vagy faluban van a turi ott nem.Legutóbb pont mellettem “túrt” egy hölgy és morgott hogy milyen drága.Pedig nagyjaból 2500 volt a plafon,ami “legdrágább” volt..mondta régen pár száz forintok voltak..ilyenkor nem gondolnak bele hogy régen más is ennyi volt?Vagy mert használtruha a tulaj adja beszerzési ár alatt de az rendben van hogy egy gombóc fagyi egy ezres?!
A fiatalokra ,gondolok itt 20 körüliekre (+-) lehet alapozni?Vagy nekik ez ciki?
Ha nem volt rám jó a méret (eredeti ár címkés),adtam tovább a barátnőmnek.Természetesen ingyen.
Hiányzik.
Van egy ismerősöm, aki ilyen boltban dolgozik. Külföldről szállítják az árut. Szinte fillérekért kapják a kidobott, sosem hordott angol ruhákat, amiket sokszoros áron próbálnak eladni.
Nem párszáz forintot tartanék realisztikusnak, hisz az manapság egy normális étkezésre sem elég. Hanem azt, ami régen a használt áru lényege volt, az új darabok ára alatti hozzájutást.
A használt ruhák árának emelkedése elsősorban annak köszönhető, hogy divatos lett másodkézből vásárolni, ruhát menteni. Valóban jó kezdeményezés és etikusabb, mint a fast fashion, de amikor sokszor új áron látok bizonyos darabokat, akkor elgondolkozok, hogy ez itt nekem hol kedvező?
További ajánlott fórumok:
- Tudnátok nekem segiteni használtruhával? Megszorultunk, szivesen elfogadnék bármilyen ruhát.
- Szerintetek érdemes Nyíregyházán használtruha boltot nyitni?
- Melyik használtruha nagykert ajánlanátok üzletnyitáshoz?
- Tud valaki Budapesten olyan használtruha üzletet, ahol elsősorban alkalmi ruhákat lehet kapni?
- Ajánlanátok használtruha üzleteket Budapesten?
- Van itt valaki akinek használtruha üzlete vagy webáruháza van? Kérdeznék:-)