Nehéz terhesség/szülés után kistesó (beszélgetés)
Még semmit, mert még nem voltam nála ez ügyben.
Amikor szeptemberben felrakta a hormon spirált akkor szinte minden hónapban voltam mert állandóan begyulladtam 9 hónapból 7 végig véreztem még egy gyógyszeres "kipucolás" után is. Pedig nagy reményeket fűztem hozzá. Gondot okoz a védekezés, fogamzásgátlót a pco+ ir miatt nem akarok szedni soha többet, a spirál nem vált be, ebből kifolyólag a gyűrű sem ajánlatos mert ugyan úgy gyulladást okozhat, az óvszerrel szintén gondjaim vannak eddig nem találtam még olyat amitől ne vakaróznék, igazából a sikosító az ami nem oké.. az injekciót semmi formációban.. Szóval meg vagyok lőve. Apa meg úgy van hogy ha jön jön, ő szeretné, csak én vagyok nagyon pánikban, és szeretnék is meg egyenlőre nem is.
Emlèkszem rád 😩😩
Orvos mit javasol? Beszèltèl mar nogyogyasszal errol?
2010-ben egyszer már végig jártam sok mindent, akkor bal borda ív alatt fájtam nagyon sokáig, a labor jelzett, hogy valami gyulladásban csak nem tudták mi és mitől. Akkor ráfogták mivel minden más negatív lett, hogy stressz = IBS.
Igazából azóta is megfigyeltem, valami igazság lehet benne, amint túl sok a stressz akkor egyből jelentkezik a bélgyulladás függetlenül az étrendemtől. Külön oda figyelek sem nehéz sem puffasztó, erős ételt pedig pláne nem eszek, amit világ életemben imádtam szinte már "patkányméreg" erőset ettem.
Szia!
Ezek tudatában, én még pihentetném, és ennek a krónikus bélgyulladásnak járnék utána, illetve kezeltetném ki, mert a leírtakból úgy tűnik, hogy ez a neuralgikus pont nálad, hiszen azóta is sokszor előjön, így sanszos, hogy a terhesség alatt is ki fog újulni, hiszen bizonyos időközönként újra előjön.
Lehet ez minden bajod kiindulópontja, nem?
Nyilván ez az én döntésem lenne, nem járok a Te cipődben.
Ami miatt félek belevágni.. Vanessza te már olvashattad, mert más fórumon már beszélgettünk.
Szóval a terhességemet rögtön az első tesztek után kemény bélgyulladással indítottam majd 7. héttől vérzéssel utrogestan 13. hétig és azonnali táppénz szülésig. Összesen 10 vérzésem, 3 bélgyulladásom, 25. héttől kezdődőd toxámiám lett. 34. héten bekerültem egyszer a kórházba mert annyira ödémás lettem, hogy a szememből alig látszódott valami. 1 hét után vissza kerültem egészen szülésig voltam bent. Szülésindítással kezdtünk mert addigra már megjelent a toxámia 3. jele a fehérje is, 7 óra vajúdás után sürgösségi császárom lett. Kislányom a toxémia miatt jó időre született korababának számít, 1 hétig volt a koraszülött osztályon. Sok volt a vérveszteségem, a szövődmények nagyon nehezen épültem fel császár után mind szellemileg mind fizikailag.. Gyermekágy után kaptam egy mindent telibe kapó gyulladást ( bél, húgyhólyag, méh) Azóta túl vagyok x bélgyulladáson, és más csomó gyulladáson. 5 hónappal szülés után felrakattam a hormon spirált amivel 9 hónapig szívtam.. Szóval félek még ha nincs rá semmi garancia hogy a 2. ugyan ilyen nehéz vagy még nehezebb lesz, bár az orvosom úgy gondolja, hogy számíthatok rá,és egyedül a kislányunkkal mivel férjem reggeltől estig dolgozik, van hogy hetel is, félek. Röviden ennyi ami vissza tart.
Barmi lehetseges. Ezt senki nem tudhatja elore, csak a te hozzaallasod szamit, senki mase!
Mas tapasztalata nem a tied.
Sziasztok!
Olyan anyukákkal beszélgetnék akiknek nagyon nehéz volt az első terhességük esetleg a szülés is. Érdekelne ki mikor merte bevállalni a kis tesót és a 2. terhesség mennyire volt nehéz? Tudom, hogy nincs két egyforma terhesség, de nagyon félek, hogy ugyan olyan nehéz lesz a 2. is. A szülésem sem volt egyszerű és felépülnöm se volt az.
Jelenleg 19 hónapos a kislányunk,( akire 2 évet gyúrtunk pco és ir mellett) apa az aki igazából felhozta a kis tesó témát. Számomra a 3-5 év az ideális korkülönbség, de apa addig susmorgott amíg elgondolkoztam. Igazából szívem mélyén vágyom rá, az eszem viszont tiltakozik.
További ajánlott fórumok:
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- A terhesség nehézségei
- Nehéz fizikai munkát végző nők. Terhesség alatt meddig tudtatok dolgozni?
- Ha a második terhességem nehezebb volt, akkor a harmadiknál rosszabbra számítsak?
- 31 hetes terhes kismama vagyok, irjatok a terhesség nehézségeiről, ki hogyan éli át.
- Nem múló hematóma mennyire nehezíti meg a terhességet? Nagyon aggódom!