Nehéz (?) döntés (beszélgetés)
Szia
Eszedbe se jusson feladni az életed!
Te éld csak a saját életedet ,és anyukád majd megoldja a problémáit.
Ha nem akarja ,te feláldozhatod az eddigi életedet,tenyereden is hordozhatod,tönkre is mehetsz ebbe,akkor sem fog változni,ha nem akar változni.Szóval én nem tenném.
Sziasztok.
Nehéz döntés előtt állok, és nem tudom mi tévő legyek.Nem nagyon merem barátaimat és ismerőseimet bele vonni a kérdésbe.
"Édesapám 2 éve meghalt (májzsugorban, nem az a rossz fajta alkesz volt, szerette az italt és kész.)Édesanyám egyedül maradt a vidéki városban .(én már 6 éve Pesten élek).Sajnos anyukám se szűz az alkohol terén és sajnálatos módon egyre többet iszik az 1dül létre hivatkozva.Nem tudom eldönteni mitévő legyek, haza költözzek hozzá és próbáljam helyre állítani (ami szerintem nehézkes,annak idején miattuk menekültem), vagy maradjak itt és nézem végig ahogy gyilkolja magát?Ti mit tennétek a helyemben? Van kiépített saját életem amit kész lennék feláldozni,de tudom nehezebb egy vidéki városba 1dül újra Neki vágni az életnek.Várom válaszaitokat.
Mondd, jartal mar az orszaghataron tul is? (gondolom meg csak alom, hogy a szerelem majd kivisz)
Esetleg probald megvalaszolni a kerdest, mar amennyiben van legalabb annyi tapasztalatod az emberekrol a vilagban, hogy ne csak magadbol indulj ki!
Én nem mennék, de azon elgondolkoztam, hogy ez milyen hatással lesz a gyerekekre? Nagyon kicsik még. Szerintem ők nem érthetik meg azt, hogy ez értük történik.
Egy kicsi gyerek még azért is "bünteti" a szüleit, ha azok 1-2 hétre magára (nagyszülőre, barátra) hagyják őket.
Egyszer voltam hasonló helyzetben, szerencsére közbejött valami. Hetekig álmatlan éjszakáim voltak, pedig a férjem itt maradt volna. Azóta pedig a többszörösét megkerestük, mint amit akkor kerestem volna.
Azt pedig, hogy 1 év alatt ezt mind előteremtik, nem hiszem. Ház meg kocsira való? Ugyan.....
Ez valóban nehéz kérdés, mindkét oldal véleményét el lehet fogadni! Huhh! Talán a kimenet felé hajlok. (Hajlom?)
Egy év NEM nagy idő, a gyerekek 6 évesen már nagyszülők segítségével is elláthatóak. A mai viszonyok között nem lehet tudni mire alakul a helyzet Magyarországon. Kellemetlen persze az a tudat, hogy egy (2) hatéves gyermeknek még érzelmi értelemben nagyon tudnak hiányozni a szülők. Nem künnyű szívvel, de kimennék a nejemmel ebben a helyzetben. Egyedül meg nyugodtan kimennék.
Csak segítségért írtam, nem kötekedésként:)
Jó lecke írást(vas.este?) lányodnak:)