Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Napokig tartó fejfájás mennyire normális? fórum

Napokig tartó fejfájás mennyire normális? (tudásbázis)

1 2
2020. márc. 19. 08:55
ha stresses az eleted akkor nemhogy napokig,de hetekig is eltarthat.vitaminhianya is okozhazza/b5 es vashianya/.
48. ÁgiSzombathely (válaszként erre: 24. - Fincsi5)
2019. nov. 16. 11:02

Fincsi 5!

Hogy múlt el neked? Tudsz valamit írni ami segíthet?

47. gyöngy:) (válaszként erre: 46. - A7eb88768b)
2019. nov. 15. 18:16
Én több, mint 2 hónapra kaptam időpontot, csodálkoztam is, hogy milyen hamar sikerült:)
46. a7eb88768b (válaszként erre: 45. - Gyöngy:))
2019. nov. 15. 18:04
Esztergomban :)
45. gyöngy:) (válaszként erre: 43. - A7eb88768b)
2019. nov. 15. 17:52

Már jövő hétre kaptál is CT időpontot?

Hol ilyen ügyesek?

44. gyöngy:) (válaszként erre: 43. - A7eb88768b)
2019. nov. 15. 17:48
Nekem a karom szokott zsibbadni a nyaki gerincsérvtől.
2019. nov. 15. 16:35

Sziasztok!

Na végül eljutottam a dokihoz.

Két óra várakozás után elmondtam a panaszaimat,mindenféle vizsgálat nélkül egy előre megírt sablonos szövegbe beillesztették a nevemet,taj számomat.

Laborba kell mennem karbamid és kreatinin vizsgálatra illetve ct-re küldött.

Ebbe mákom van mert jővőhét csütörtökre kaptam időpontot,ami szerintem fenomenális.

Kérdésem hozzátok hogy esetleg emelgetés miatt lehet e ez?

Hogy mondjuk zsibbad a bal arcfelem?

Nagyon sokat emelgetek itt és ez is eszembe jutott hogy valami nyaki csigolya vagy ilyesmi...

Ez csak tipp..

42. e18f2d4ad1 (válaszként erre: 38. - Dd41cc22f1)
2019. nov. 14. 13:34

Nekem gyerekkoromban is sokat fájt a fejem, szinte minden délután suli után, de ezt utólag a stressznek tudom be, illetve akkor eszembe sem jutott, hogy nem ittam eleget. Szendvicset vittem minden nap, de arra nem emlékszem, hogy innivalót is.

Felnőttként akkor durvult el, amikor elkezdtem a lombikokat. Hipofízis mikroadenomám lett, illetve a gyomrommal lett gondom. Ez utóbbi okozta szerintem a legdurvább migréneket, mert amikor kaptam gyógyszert, elmúlt, mintha elvágták volna. Az adenomám meg már nem látszott az utolsó Sella MRI felvételen, igaz más géppel csinálták, mint korábban.

Most peteéréskor és mensi előtt szokott a fejem fájni és erős hidegfrontnál, de ha le tudok pihenni kicsit, 1 szem Algopyrin is elmulasztja.

41. delbuk (válaszként erre: 38. - Dd41cc22f1)
2019. nov. 14. 10:56
Gyerekkorom óta fáj időnként, stresszes időszakban rosszabb volt. Érdemes lenne neki fejfájás ambulanciát felkeresni, ott komolyan veszik.
40. af86a99684 (válaszként erre: 34. - Gyöngy:))
2019. nov. 14. 10:45
Én olyankor arra gondolok, hogy mindjárt lefejezem magam, és belerúgok, hogy guruljon el a francba. 🤣 Gyerekkorom óta fejfájós vagyok. Nem fáj állandóan, de gyakran előjön. Fáj a fejem, ha ideges vagyok, ha front van, ha rosszat ettem, ha nem aludtam eleget, mindenért.
39. 8d00a82c06 (válaszként erre: 38. - Dd41cc22f1)
2019. nov. 14. 10:28

Természetesen elmúlik. Nekem menses után kezdi, de ha veszek be fájdalomcsillapítót akkor elmúlik. Ez pár napig így megy aztán napokig nem fáj. De van hogy a következő mensesig egyátalán nem jön a fejfájás. Csak ha közte van melegfront, mert arra érzékeny vagyok.

Csak egész más a migrénes fájdalom, mint a front okozta. A migrénes féloldalas fájdalom, a frontnál az egész agyam ki akar szakadni.

2019. nov. 14. 09:12
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek a fejfájás ügyében. Ti gyerekkorotok óta ezzel éltek együtt, vagy felnőttként jött egyik nap és azóta nem múlt el? Nem magam miatt kérdezem, hanem egy kedves ismerősöm miatt. Az elmúlt hétvégét nálunk töltötte egy fiatal hölgy, aki arra panaszkodott, hogy kb 1 éve 0-24-ben fáj a feje, csak az intenzitása más. Úgy véli az orvosok nem veszik komolyan, mert folyton azzal próbálják ,,nyugtatni", hogy ez stressz alapú. A hölgy az állítja, hogy mikor kezdődött nála ez az egész valóban volt stressz az életében, de már nincsen. Nagyjából megtalálta a helyét.
37. Epresturmix (válaszként erre: 34. - Gyöngy:))
2019. nov. 14. 08:40
Én köszi nem veszem meg, az enyémet is fel kéne tenni a vonatra, aztán integetni neki. :)
2019. nov. 13. 20:25
Az már migrénes valami lehet akkor sajnos. Jobbulást kívánok!
35. a7eb88768b (válaszként erre: 34. - Gyöngy:))
2019. nov. 13. 20:12
Pedig komolyan azt hittem hogy ez nálam kirívó,egyedi.Ezek szerint sok fejfájos van.☹️
2019. nov. 13. 19:59

Nekem szinte minden nap fáj, nemrég 2 héten keresztül egyfolytában.

Ingyen is eladó a fejem:)

33. a7eb88768b (válaszként erre: 32. - Semleges)
2019. nov. 13. 17:28

Nekem eddig sosem.

Az arcom is zsibbad.

Kezd uncsi lenni 😑

2019. nov. 13. 17:06
Előfordul, nekem is volt már napokig tartó fejfájásom.
31. a7eb88768b (válaszként erre: 29. - Macskossz)
2019. nov. 13. 16:35

Ebben is totálisan egyet értek.

Három gyerek abból kettő a legmagasabb fokon kamaszodik.

Probléma hegyek vannak napról-napra.Kikapcsolódni szinte csak ide járok.

Nyugtatót nem akarok és remélem nem is fogok szedni soha èletembe.

30. delbuk (válaszként erre: 1. - A7eb88768b)
2019. nov. 13. 15:38
Nem normális, de engem kivizsgáltak még tizenéve, és vagy szedjek nyugtatót, vagy tanuljak meg vele együttélni volt a válasz. :) Huszonévesen úgy döntöttem a nyugtató nem opció, végül abban maradtunk, hogy magnéziumot szedek ilyenkor, plusz próbálom kerülni a stresszt. Na ez utóbbi bizonyos élethelyzetekben lehetetlen, de érdemes megtalálni azt a módszert, ami neked segít feldolgozni azt, mert mióta ez megy nekem, azóta tényleg kevesebbet fáj.
29. macskossz (válaszként erre: 28. - A7eb88768b)
2019. nov. 13. 14:30
Simán lehet attól. Nekem kamaszkoromban kezdőött, de akkor még vissza tudtam fogni magam stressz szinten, így nagyon sokáig nem volt migrénem, már-már el is felejtettem, aztán a 3. gyerekem 1,5 évig nem hagyott aludni, volt, hogy konkrétan 10 percenként felriasztott, és nálam ez a folyamatos kialvatlanság hozta újra elő. De mostmár hiába alszok jól éjszakánként, a migrén megmaradt. Mondjuk most meg az eslő gyerkőc iskolás második éve és amit az iskolában magukat pedagógusoknak nevező tanítók csinálnak, amellett nem lehet nem stresszelni. Legutóbb pl olyan dolgozatot írtak, aminek a 25%-a olvashatatlan volt, mert olyan rossz volt a fénymásolat..... és mindig történik valami hasonló, a tanárról meg lepereg, ha ilyen miatt szólsz...szóval mindig van stresszforrás. :-(((
28. a7eb88768b (válaszként erre: 27. - Macskossz)
2019. nov. 13. 14:13

Egyébként erre is gondoltam hogy a terhelés miatt is lehet.

Idén szeptembertől dolgozom más munkát,ami fizikai.Előtte is volt fejfájàsom de nem ilyen gyakran.

De pont a bal oldalamon fáj holott a jobb oldalam /váll,kar,/van terhelve.

Tehát sok jóra ne számitsak holnap.:(

2019. nov. 13. 13:48
Én 2017 augusztusban kértem és decemberben kaptam isőpontot, de már telefonon közölték, hogy magánban 2 hét múlvára van. Aztán eljött a december, 2 órát ültem a váróban, vittem friss hormonpalettás, pajzsmirigyes, cukros-inzulinos véreredményt, meg egy 1 éve vezetett fejfájásnaplót magammal. Doktornő 1 szót nem hallott meg abból, amit mondtam, a papírokra rá sem nézett, a mondataimat a 3. szónál félbeszakította. közben megnézte egy-két reflexemet, majd felírt 3 féle gyógyszertr, az egyiket folyamatosan kellett volna szednem a másik kettőt csak ha fáj, majd teljes lazasággal közölte, hogy szúr a szívem, akkor rögtön hívjak mentőt, mert ezek a gyógyszerek érszűkítő hatásúak, de nem csak az agyban, hanem mindenhol, ezért előfordulhat, hogy szívinfarktust kapok..... ( ja és azt is elfelejtette közölni, hogy mindenképpen meg kell várni az auratünet végét, mert az amúgyis beszűkült eret nem kéne tovább szűkíteni.... mondanom sem kell, egy gyógyszert sem váltottam ki, miután ezt közölték velem...2018-ban már tarthatatlan volt a helyzet, ha nem a fájt a fejem, akkor is nyomásérzékeny volt. Akkor magán úton mentem MR-re és az ottani asszisztensnőtől kértem segítséget, hogy ajánljon nekem egy neurológust. Így jutottam el tavaly ősszel egy olyan orvoshoz, aki megmagyarázta a gyógyszerek hatásmechanizmusát és azóta járok egy masszőrhöz, aki nagyon jó. Így azóta használom a relpax-ot esetileg. És folyamatosan járok a masszőrhöz is. Azóta sokkal jobban vagyok.
26. macskossz (válaszként erre: 22. - 5236d12e25)
2019. nov. 13. 13:39
Igen én is úgy tudom, először összeszűkül az ér (én ilyenkor nem látok a rossz vérellátás miatt), aztán a szervezet ezt kompenzálandó kitágítja az eret, és akkor kezd el fájni , az ér is gyulladásba kerül és a migrén gyógyszer meg visszaszűkíti. Az én CT-men gócok vannak, azt mondta a neurológus, hogy azokat a nyomokat a migrének hagyják maguk után.
25. macskossz (válaszként erre: 1. - A7eb88768b)
2019. nov. 13. 13:34
Nekem is ilyen a migrénem. Tavaly 2 hetenete fájt a fejem 3 napig.(menstruáció és peteérés) Ilyenkor az Algopyrin se ér semmit. Sokan érzékenyek a hormonszint változásokra, és ez váltja ki. Nálam is. Én egy éve járok szinte hetente nyak-hát-váll masszázsra, azóta csak kb minden második mentstruáció alkalmával jön elő. Múlt héten sajnos nekem is volt, de most 4 napig tartott. Szerda-szombat. Én a neurológustól kaptam Relpax-ot. Azt szoktam a második nap bevenni, de sajnos az is csak 12 órát hat...nekem legalábbis :-((( (először mindig 1 algopyrin plusz 2 nospa plusz 1 kávé kombóval próbálkozok. Néha tompít egy kicsit. Egyszer nyáron nyakig merültem egy hidegvizű tóba, az úgy elmúlasztotta. :-) Mert az az oka, hogy az agyi ér kitágul és a migrén gyógyszer úgy szünteti meg a fájdalmat, hogy összehúzza. A hideg víz is ezért volt jó. Ráadásul nekem régen mindig auratünettel jött...azon az oldalon előtte (gondolom az oxigénhiány miatt) nem látok kb 30 percig, csak vibráló fényeket. Számomra az a legrosszabb része, ahhoz képest a hányingerig fajuló fejfájás már felüdülés.
24. fincsi5 (válaszként erre: 16. - A7eb88768b)
2019. nov. 13. 08:08

Nekem 5 évig volt ilyen, ha fél napig szünetelt, már jó napom volt.

Nospa-algopyrin-1/2 cerucál használt néha.

Ha pár hónap alatt sem jutsz semmire, szólj.:))

23. a7eb88768b (válaszként erre: 22. - 5236d12e25)
2019. nov. 13. 06:55

Úristen,jobb ha meg se szólalok.

Ez azért durva.

2019. nov. 13. 06:07

Gyerekkorom óta migrénes vagyok mindkét frontra érzékeny. A hidegnél ideges és feszült leszek szabályosan vibrálok. A melegnél fáradt. Plusz magasvérnyomásos amire a front pluszba rátesz.

Tinikoromban a legdurvább migrén rohamom 3 hétig tartott.

Voltam ct-n ahol semmit nem találtak neurológián ahol max egy olyan gyógyszert írtak fel ami semmit nem ért. Annyit mondtak túl érzékeny vagyok.

Amikor nagyon durva migrénem van akkor csak a sötét zaj szag mentes szoba alvás esetleg egy kávé ha bennem marad és legalább 4 fájdalomcsillapító van hogy keverve. A migrén az erek összeszűkűlése a káve meg tágítja az ereket.

21. meezyke (válaszként erre: 16. - A7eb88768b)
2019. nov. 13. 05:11
valóban dühítő..
20. e18f2d4ad1 (válaszként erre: 19. - Epresturmix)
2019. nov. 12. 22:11
Nekem kezeletlen refluxxal, nyombélfekéllyel pont olyan fejfájásom volt, mint a kérdezőnek. Hányással, heti 4-6 napon. Már alig tudtam létezni, dolgozni. Gyomortükrözés után kaptam gyógyszert. Elmúlt, mintha elvágták volna.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook