Nagyon fogyókúrás kenyerem, kiflim recept
180 perc
A Nagyon fogyókúrás kenyerem, kiflim hozzávalói:
60 dkg zero-6 liszt
2 kismérő só
1 kismérő cukor
fél élesztő
1 ek ecet
1 ek zsír
2-3 ek darált lenmag
annyi víz, amivel kikeveri a gép,kb 4-4,5 dl, de több is lehet
A Nagyon fogyókúrás kenyerem, kiflim elkészítési módja:
Összerakom az üstben a hozzávalókat, a vizet csak apránként töltögetem hozzá az első 4 dl után.Annyi víz kell bele, amennyit felvesz a liszt és egy jó, tömör, de nem száraz tésztánk lesz.Az is előfordulhat, hogy többszöri keverésre jó az állaga.Dagaszt-keleszt programon elindítom.Ha megkelt, kifliket, zsemléket, bagetteket formázok belőle vagy laposabb cipót, mert hajlamos rá, hogy a közepe ragacsos maradjon.Ezért nem sütök belőle magas kenyeret.Formázás után konyharuhával letakarva meleg helyeb fél órát kelesztem, megkenem felvert tojással és előmelegített sütőben kb. fél órát sütöm.
Ha csak a zero-6 liszt van benne, akkor annyiszor 6 !gr Ch van benne, ahányszor 100gr lisztből készül.Tehát egy 60 dkg lisztből sült kenyér csak 36 gr Ch-t tartalmaz.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. márc. 28. 07:07
A nagyon fogyókúrás kenyerem, kiflim elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.