Nagycsaládos kedvezmények (beszélgetés)
Bölcsi, ovi, iskola, 50% az étkezés. Lehet, hogy van önkormányzat, amelyik állja a másik 50%-ot, ezt nem tudom. De alapból 50%.
Könyvek ingyenesek, és ez iskolafüggő, hogy hol könyvtári, és vissza kell adni, hol zsír új, és nem kell visszaadni. Nálunk pl nem kell.
Ha jár a gyermekvédelmi kedvezmény, akkor azzal ingyenes az étkezés, és évi kétszer van gyerekenként pénzbeli juttatás is.
Szia!
Ovi - ingyenes étkezés (úgy tudom, még eztán megyünk oviba a legkisebbel)
Suli - 50 %-os az étkeztetés, a könyvek ingyenesek, kivéve a könyvtári könyveket, ami általában a fele a könyveknek. :P Én ezeket inkább megveszem nekik. De most a középiskolában nem volt lehetőség választani, ezért könyvtáriakat is adtak automatikusan. Mondanom sem kell, hogy milyen állapotúakat. Brr...
A végrehajtós kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni! Remélem segítettem valamit! :)
Ez nagy probléma mert bizony nekem a kisfiamat még nyáron is nyúzni kellett a tanulással, és bizony nagyon jó ha megvannak a régi könyvek.
A gázár támogatást meg hagyjuk mert akárcsak ti , nagyon sokan nem is gázt használnak, de attol semmivel nem lesz kevesebb a kiadás.
Akkor végképp nem értem hova a nagy kampányolás hogy kell a gyerek.
Amit így elmondtatok az nem valami nagy segítség a családoknak.
Sziasztok!
Érdekelne hogy a nagycsaládosoknak még alanyi jogon jár-e az ingyenes étkezés az oviban, suliban, illetve a tankönyvek. T-GYÁS-ból, GYED-ből levonhatja a végrehajtó a 33%-ot?
Előre is köszönöm a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- A nagycsaládosokat a gyerektelenek és az egygyerekesek tartják el? - egyetértesz?
- Milyen nagycsaládos kedvezmények igényelhetőek 2015-ben?
- Van-e nagycsaládos kedvezmény a máv-nál?
- Van aki megigényelte az Erzsébet-programon belül a nagycsaládosoknak járó kedvezményt és meg is kapta?
- Gyermek részére készítetett szemüvegre nagycsaládosként kaphatok-e kedvezményt?
- Január elseje után megmarad az utazási kedvezmény nagycsaládosoknak?