Munkáltatóm felé, írásban, miként jelentsem be az állapotomat? (tudásbázis)
Megfogadtam a tanácsodat,így a telefonhívásra hivatkoztam az e-mailben.Kaptam visszaigazolást korrekten e-mailben (céges mailről,céges aláírással).Gratuláltak és jó egészséget kívántak mellé.Már a könnyített munkaköröm kidolgozásán dolgoznak.
Lehet,hogy pozitívan csalódok a fönökeimben?
Arra gondoltam, hogy simán rá lehet fogni, hogy nem ő nyitotta meg, és kitörölték, ő nem látta.
Ezért gondolom, amit más is írt, hogy nyomtass két példányt, egyet adj át, a másikat magadnak írasd alá...
Írásban kell most már bejelenteni (persze szóban is lehet, de kell a papír), mert onnantól él a felmondási védelem.
Két sornál nem is kell több:
Alulírott xy, mint a z cég munkavállalója bejelentem 'dátum', hogy állapotos vagyok.
Hely, dátum, óra, perc(!) aláírás. Mindenféleképpen pecsétes, aláírásos EREDETI bizonylatod legyen. Én egyből két példányt nyomtatnék, és az egyiket aláírja, a másikat odaadnám.
Így innentől fogva le vagy fedve.
Július óta kell papír, mert mondjuk akár 9 hónapos terhesen, amikor már ráadásul feltűnő a terhesség, nincs ilyen papír, lazán kirúghatják!!!! Ne adjatok olyan tanácsot, ami már elavult.
Szóban közöld a közvetlen feletteseddel, és bátran emailben küldd el a személyügyi osztályra a bejelentést.
A munkajogász azt az 1-2 mondatot igazán összerakhatta volna neked...
Az szerintem annyira nem jó: digitális, bárki megnézheti, bármit rá lehet fogni...
De ha rajta van a papí ron, h látta, aláíera, stb. azt negéz letagadni...
Na igen, onnantól, hogy bejelented, hogy terhes vagy, elvileg védve vagy.
Gondolom ezért kell írásban és azonnal...
Szia!
Én a közvetlen főnökömnek szóban mondtam,a munkaügynek pedig egyszerűen felküldtem az orvosi leletet.(multicég) Én nem írtam semmi levelet ne kerítettem neki nagy feneket.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a munkáltatók kerülik a 30-33 éves nőket?
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- Miért nem vesznek fel a munkáltatók?
- A NAV-nál lehet-e névtelenül feljelentést tenni a munkáltató ellen?
- Felhívnád a figyelmét a munkáltatónak, ha egy olyan embert akarna felvenni aki nagyon zűrős?