Mosópor és öblítő váltás volt nálunk sensitivre, mégis a kisfiamon kiütések lettek... (beszélgetés)
Akkor tuti vírus. Pont most gyógyult egy ilyenből a lányom. Rajta is kiütések jöttek ki, azt hittük mi is, hogy allergia, aztán egy vagy két nap múlva belázasodott.
Jobbulást!
Bioboltban veszem,a mosószóda kilója 450,a mosódió (színeshez) kilója 2900. Mosóparfümöt nem használok,de a 100ml olyan 2000 körül mozog. Írd be a gugliba, és megtalálod a hozzád legközelebbit!
Bár talán dm-ben is kapható!?
Hol lehet kapni mosószódát, mosóparfümöt és milyen árakon vannak? Sürgős, mert kényes és allergiás a bőröm :-(
Öblítőnek szintén a 20%-os zöld ecetet használom, jót tesz a mosógépnek :-DD
Bocsánat, én sem olvastam végig....
Nálunk a legnagyobb lányom miatt volt szükséges a mosópor elhagyása. Én mosószóda és mosószappan keveréket használok (a neten találhastz nagyon jó recepteket!), és öblíteni ecet + pár csepp illóolajjal öblítek.
Így a lányom bőre gyönyörű (addig folyamatosan véresen foltos volt) a gépem nem vízkövesedik, a ruhák színe tartós és puha, és a környezetet is sokkal kisebb mértékben szennyezem! :)
Nem olvastam végig a válaszokat, ha offolok, elnézést.
Amióta megszülettek a kisunokáim, másfél éves és 4 hónaposak, azóta a menyem mosószódát használ és öblítőnek ecetet mosóparfümmel. És a gyerekeknek a gyógyszertári mosdókrémet használja.
A kérdés az, hogy ha marad az új mosópor, lesz e több kiütés a gyereken?
És ha visszaállsz a megszokott kemikáliákhoz, akkor elmúlnak e?
Ki kell próbálni!
Nem evett valami újdonságot a kicsi?
Nem kapott új kisasztalt, játékot?
Köszi a sok választ!
Sajnos lehet,hogy mégis valami vírus miatt van mert ejjelre belazasaodott :( Epp itt kukorekolok mellette.
Milyen aron vannak ezek a mosoparfumok?
Egyébként ha valaki hajlamos az ekcémára,az a mosószertől függetlenül is kijön. nem biztos,hogy attól van.
nálunk előjön fogzáskor, oltás után, láz esetén. Szóval minden olyan esemény után,ami így vagy úgy gyengíti az immunrendszerét.
Egyáltalán nem biztos, hogy a mosószer az oka. Lehet ételallergiától kezdve bármi. Az öblítőt tényleg érdemes elhagyni, szerintem a folyékony mosószerekhez nem is kell. Vagy egy kis vízzel hígított ecet is jó helyette.
Fürdéshez mit használtok? Nekünk egyedül a gyógyszertári mosdató vált be, semmi más.
A divatos természetes cuccokkal is vigyáznék, mert az illóolajok, gyógynövéneys szappanok mind okozhatnak allergiát.
Igen. :)
A kisfiam sajnos hajlamos az ekcémára. Muszáj volt ezt bevezetnem,de működik :)
Épp most vettünk új mosógépet, az előző tényleg az volt. :D Én lehetek béna egyébként.
Mellesleg a családom szerint betegesen illatfüggő vagyok. Most 4 féle mosószer, és 6 féle öblítő van itthon. Próbálom a tökéletes illatot elérni a megfelelő párosítással. :O
Lehet kapni sokféle illatot.Én szoktam webáruházból is rendelni-pl.gyönyvirág,tavaszi szellő-de van a DM-ben is,ami nagyon jó.(Azt meg is tudod szagolni.)
Lehet hogy a mosógéped béna. :)
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek a kisfiamon!
- 3 éves kisfiamon csúnya melegkiütések vannak. (nyakán, vállán, homlokán, de még a haja alatt is) Mi használhat rá?
- Hólyagos kiütés a kisfiamon.megnéznétek a képet az adatlapomon?Máshol nincs csak ott.Szerintetek mi ez?
- Mivel tudok segíteni a kisfiamon?
- Kiütések az egy éves kisfiamon. Melegkiütés vagy allergia?
- Kiütések a kisfiamon (nem himlő)