Mivel mosod és öblíted a gyermekruhákat? (tudásbázis)
Szia!
Nekem is ekcémás+ még atópiás dermatitises a kislányom.
Sokáig Arielt használtam( igaz a port) teljesen pöttyös volt a gyerek.Pedig születése óta azzal mostam.Utánna hallottam egy mosószerről,amit a Lidl-ben lehet kapni.600 forint két liter( a múltkor akciósan 450 ért vettem:D ha érdekel a neve,szivesen megírom,csak most ha kimegYek megnézni,a gyerek ráűl a gépre:D) és amióta azzal mosok,teljesen tiszta a bőre,semmi gondunk.
Érdemes lenne kipróbálni!!Ja!Nagyon makacs foltot is kihoz!Egy kicsi ruhája sem maradt ételfoltos!!!!
Öblítőt én Lenort használok:)
tomi
lenor
én,bonuxot öblitésre silánt.
nekem,bevált!
én még nem vagyok érintett csak leszek 8 honap mulva,de én hasznàlok arielt és lenor sen.
szerintem ennél is maradok majd
Én külön mosom a pici ruháit és mindegy milyen színűek.Eddig még nem találkoztam "fogós" bébiruhával.Bár a pirosat leteszteltem,külön beáztattam,de semmi színt nem eresztett.
Egyébként Persil Color gélt használok,amiben van már öblítő is (Freshness by Silan).Imádom az illatát.És a mosógép 4x öblít.
Ariel mosóport,60 fokon,külön mosom a mi ruháinktól még mindig(9 hónapos lesz)...és fogom is sokáig még,mert van annyi ruhája ,hogy megtöltsön egy dobot...persze az allergia miatt fontosabb,föleg picibaba korban:))))))
Öblíteni nem használok semmit,mert fölösleges,irtó lágy itt a víz.
Èrdemes hasonló vagy világos színü gyerekruhákat venni,s akkor nem kell különválogatni nagyon,hanem majdnem minden mehet egybe.
1-1 sötétebb darab átkerül a mi ruhánkoz,mert abból még nincs neki annyi mennyiség.
Bonux és Coccolino Sensitiv. De már elgondolkodtam, hogy ismét kipróbálom a Persilt.
Régebben azt használtam, váltottam, lehet hogy most visszaváltok!
"A mi ruháinkat pedig Coccolino Sensitive-vel öblítem, hogyha magunkhoz fogjuk, akkor se irritálja a bőrét!"
Ez nagyon érdekes, nekem ilyen eszembe sem jutna. Ezek szerint az is irritálhatja a gyerek bőrét, ha rajtunk, a ruhánkon van valami más "anyag"?
A fehér színű öblitők általában mindegyik márkában a Sensitive-k, érzékeny bőrre valók. Vagy az van ráírva, hogy bőrgyógyászok által tesztelt, vagy pedig az, hogy hipoallergén.
A mosóporok között is van olyan, amit kifejezetten csecsemő- és gyermekruhák mosására valók.
Azt sajnos nem tudom, hogy az összetevőikben valóban van-e jelentős különbség a többi öblitőhöz és mosóporhoz képest.
További ajánlott fórumok:
- Állandó gyermekruha vásárlási kényszerem van. Más is van, volt így vele?
- Foglalkozik valaki használt gyermekruha értékesitésével a neten?
- Szerintetek 'működne' egy olyan turkáló, ami csak bébi- és gyermekruházattal foglalkozna?
- Hol tudok, Next márkajelzéssel ellátott, gyermekruhát vásárolni(rendelni)?
- Debrecenben hol érdemes gyermekruhát vásárolni?
- Kisvárdán keresek ügyes kezű varrót néhány gyermekruha varrásához. Tud valaki ajánlani?