Mivel lehet gyorsan levinni egy 5 évesnek a lázát? (tudásbázis)
Remélem sokkal jobban van a gyerkőc:-))
Nálunk is volt ilyen, semmi nem használt, csak a felnőtt gyógyszer:-o Azóta algopyrint kap (egy felet) és az nagyon bevállt nekünk. (most 6 éves)
Lázas embert tilos homlokon hűteni, tilos borogatni! Régi filmekben persze borogatták a lázas betegeket, de azóta fejlődött az orvostudomány, rájöttek, hogy rosszat okoz!!!
38,4 fokos lázat nem feltétlenül kell levinni. Hagyd, hogy lázas legyen, akkor a szervezete saját magát fogja meggyógyítani. A lázat azért hozza létre a szervezetünk, hogy ezzel a meleggel megölje azokat a kórokozókat, amik nem kellenek a szervezetbe. Ez egy védekező mechanizmus, tehát jó dolog. Tudni kell, hogy egy gyermeknél a 39 fokos láz nem olyan szörnyű, mint egy felnőttnél a hőemelkedés. Egy gyemrek 38,4 fokos lázával nem kell törődni, akkor reggelre meg is gyógyul - persze mellette nem árt méregetni, mert ha feljebb megy a láz, akkor lázcsillapítóra lesz szükség. Egy felnőtt embernek sem kell lázcsillapítót bevennije 38 fok alatt, mert akkor a szervezete meg fogja gyógyítani magát. Ha mégis leviszi a lázát, akkor utána beteg lesz, kezelheti magát majd mindenféle gyógyszerekkel, pedig a láz megszűntette volna minden gondját. Egy éjszakai lázas állapot meggyógyít. Igaz kellemetlen, de másnapra nincsenek bacik.
Nagyon aranyosak vagytok köszönöm a segitséget.
A höje most jelenleg 37.2 .
vegyél a patikába :
patikai elixirum szirupot!!
én kakukfűvest ízesitésüt szoktam venni sacc. olyan 300ft!
a hűtőfürdővel óvatosan kell bánni, mert görcsöt kaphat a gyerek, ha nem jól csinálod!
én egy fél algopyrint vagy fél rubophent (500 mg) adtam.
Inkább bemásolom, amit egy vén doki mondott vagy 20 éve:
A láz jelez és segít
Kezdjük a legfontosabbal: nem ellenség, hanem védekezőrendszerünk fontos fegyvere. Már csak ezért sem helyes, ha a gyerek forró homlokát tapintva azonnal lázcsillapítót adunk be. Ez csak abban az esetben indokolt, ha a kicsi hajlamos a lázgörcsre. Szervezetünk a láz segítségével próbál gátat szabni a kórokozók szaporodásának. Bizonyos testhőmérséklet felett lassul a támadók hatékonysága. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a kis beteg jól érezze magát: meséljünk, bábozzunk neki, masszírozzuk a talpát, játsszunk egyszerű társasjátékokat, esetleg vetítsünk neki diafilmeket, gyurmázzunk együtt a nagyobbacska rajztáblán. A személyes törődés az esetek többségében még a lázcsillapítónál is hatékonyabb. Kérdezzük meg tőle, mit kíván: meleg vagy hideg innivalót? Vastag takarót, mert rázza a hideg, vagy szellős lepedőt, mert rettentően melege van? Jólesne-e a zuhanyozás vagy egy illatos fürdő?
A konkrét tennivalók szempontjából kevésbé fontos, hogy pontosan mennyi a láza. A mérésről persze nem kell lemondani. Megismerhetjük gyerekünk alkatát, napi hőingadozását, s így pontosan képbe kerülünk, hogy nála személy szerint hogyan zajlanak ezek a folyamatok, mikor van szükség gyógyszeres beavatkozásra. Meglepően ritkán! Ha nagyon rossz a közérzete, az orvos által előírt adagban adjunk neki láz- és fájdalomcsillapítót, általában paracetamol hatóanyagú készítményt.
További ajánlott fórumok:
- Nagyon köhögök, mivel hozhatnám gyorsan helyre magam?
- Mivel tudom ösztönözni a fiamat, hogyha hazamegy először gyorsan tanuljon meg?
- Ismertek egy olyan programot, amivel gyorsan meg lehet gazdagodni?
- Mivel tudnám felturbózni gyorsan a 4 éves lányom immunrendszerét?
- Napallergia tüneteit mivel lehet gyorsan csökkenteni?
- Tudtok valamilyen boltba kapható segédeszközről, amivel egyszerübben csinálhatok kontyot gyorsan?