Mitől lehet vér, a 7 hós kisfiam pelusában? (tudásbázis)
Szia!Az én fiamnak is volt párszor,megvizsgálták,de semmit se találtak.Havonta 1* fordult elő 4-5 napig.Elmúlt
magától.Ne aggódj,vizsgáltasd ki!
A rózsaszín, pirosas folt pedig valószínuleg urat kristály, ami vizeletbol kicsapódott. Ez nem jelent problémát, nem okoz vesekövet.
(Dr. Tausz István)
A pelenkának a vizelettel átitatott elülső részén jelentkező színes foltokat legtöbbször a vizelet valamely alkotórésze okozhatja. Az Ön által megfigyelt rózsaszín folt feltehetőleg a vizelet üledékében is megfigyelhető húgysavkristályok okozta elszíneződés. Célszerű azonban ilyen esetben is vizeletvizsgálatot végeztetni, nehogy valamilyen húgyúti gyulladásos folyamat rejtve maradjon.
Dr. Körmendi Miklós
Hát ezt én is akartam mondani, ennyi okosságot....Ha nem értek valamihez, inkább nem szólok semmit.Nagyon sok itt a kérdés, de mindenekelőtt VIDD VISSZA AZ ORVOSHOZ, HA NEM VAGY NYUGODT, ÉS KÉRDEZNI, KÉRDEZNI, KÉRDEZNI!!!!
Elöszöris, hol van a vér?Mindig elöl a pelusban?Hátul nincs?esetleg székleten?Székletben?És most akkor MILYEN SZINŰ IS?Narancssárga?Vagy piros, mint amikor elvágod az ujjad?Pisilhet vért persze, és akkor esteleg elegyedik a vizelettel, ezért lesz narancs szinű.De lehet a székleten vér is, ami egy szorulásos babánál lehet gyakoribb, nekünk is volt ilyen, (Sőt, az én aranyeremet is szépen kezelgették,mig pontossan 6 honapja mütöttek vastagbélrákkal, 28 évessen, és ha nem megyek utána a dolgoknak, már nem irnék itt nektek.)Ugyhogy semmit nem annyiba hagyni, kérdezni, kérdezni, és ha nem vagy meg nyugodva, akkor menj vissza!a sok répa, és asütötök meg nagyon meg tudja szinezni a bőrt, és lehet ott választja ki a kicsi szervezete a sok karotint.Sokmindentől lehet.Egy vérkép esteleg.És fáj is a hasa neki?Szerintem semmi komoly nem lesz, de járj utána!szép estét mindenkinek:Ildi
Ha az ember/még felnőtten is/túldózisolja a karotint az kiüt a bőrén ,és a kiválasztó szervrendszerében is.
A bőr narancsossá válik,főképp a tenyér belső felén jól látható.
Lehet hogy nálatoka veseválasztja kia az extrém sok narancssárga ételfélét/karotintartalmú kajákat/?!
Intenzíven narancssárga??
Dehát akkor miért nevezed vérzésnek???
Lehet hogy a karotintartalmú ételekkkel kicsit túllőttél!?
Az a véleményem, h ezt ki sem kellett volna írni fórumra.....ennyi hülyeséget, amit itt leírnak. Lássa orvos! És mivel mi nem vagyunk azok, nem tudunk a távolból segíteni.De még ha azok lennénk is...akkor sem vagyunk távgyógyítók, főleg, ha kicsi babáról van szó!!
Felelőtlensének tartom ezt a fajta megnyilvánulást.
Attól biztos nem:)
Facsarj ki egy szeletet,és láthatod,a színe épp hogy halványrózsaszín,pirosat ettől semmiképp sem pisilhetsz!
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam arcán már több hónapja apró, piros kiütések vannak.Mitől lehet?
- Nappal alig, este meg egyáltalán nem akar aludni a kisfiam. Mitől lehet?
- Kisfiam 4 hete éjjelente felsír és nem alszik. Mitől lehet?
- 2éves kisfiam arra panaszkodik, hogy fáj a lába.Volt már valakinek hasonló, mitől lehet?
- Kisfiam hajnalban, véres "akármit" köhögött fel!!! Mitől lehet ez?
- Mitől lehet az, hogy kisfiam nem tud napközben elaludni? Hiába fáradt, egyszerűen nem alszik el (folyt. köv.)