Mit tudtok mondani a müanyag abalakokról? Ellene és mellette! (tudásbázis)
Ha valaki még mindig kételkedne benne, meg tudom erősíteni a 97. hozzászólásomat.
Mielőbb érdemes beépíttetni a műanyag ablakokat.
Nagyon meg vagyok velük elégedve.
Foly.köv. Véletlen elmentettem. Szóval érdekelne ez a szellőztető megoldás? Tudnál írni róla?
Köszke!
Pintyőke72!
Utólag lettek a szellőzők beszerelve az ablakokba?
Nincs huzat, mert jól záródik, nem párásodik be (ellentétben a fával ami 1 idő után igen)
Ellene nem tudok mondani semmit:)
Öt éve van müanyag nyílászárónk. Ajtók, ablakok.
Nagyon jól zárnak, nem vetemedik, könnyü lemosni, nem kell mázoltatni. Amitől tartottam, hogy besárgul, -mint általában a müanyagok-, de megmaradt a szine.
Csináltatsd meg műanyagra. Nálunk megcsinálták, ajándék redőnyökkel, és télen kb. 3 fokkal van melegebb, most pedig hűvös van.
Gyakrabban kell szellőztetni, ez a hátránya.
Érdemes.
Nekem is műanyag ablakaim lettek, ott szinte nem bontottak semmi falat (panel) de figyelj oda, hogy elég purhabot fujjanak be, aztán a felesleget úgy is levágják, és a takaró lécnél is nézd meg, nem törték-e el ahol be lehet hajlítani.
Az ajtóm szélesebb lett, ezért ott bontották a betont, de nagyon ügyesek voltak és ott is műa. van, nagyon jól szigetel, és taszítja a koszt, néha csak vizes ruhával áttörlöm és kész. Az ablakok nagyon fogják a zajt, télen meleg, nyáron hideg van a lakásban miatta. Nagyon jó......
na jó, de egy téglaépület esetében egy ablak kivételét nem lehet rongálás nélkül megoldani - amennyire én eddig hallottam.. valamennyi törmelékkel, bontással muszáj járnia, hiszen az ablak be van építve a falba..:)
nálunk lakógyűlésen - többek között - azért szavazták le a lakók az ablakcserét, mert a frissen festett/tapétázott falaikat nem akarták tönkretetetni..
így én most egyénileg gondolkodom az ablakcserén, ezért lettem volna kíváncsi rá, hogy mennyi törmelékkel, kosszal jár vajon..
mivel a párom csinálta, nagyon vigyázott. semennyire.
de egyébként én még nem hallottam olyat, hogy szétbarmolták volna a falat. az ablakot csak kiveszik, beillesztik az újat, kiékelik, purhab, azt ha megkötött, vakolják, glettelik és festik. ennyi...
nálam az új ablak mm-re akkora volt mint a régi 40 éves ablaknak nevezett (még az előző lakók építették) valami.
Az ajtó gáz volt, mert 10 centivel magasabb lett az új :DDDDDD de most tökmindegy volt, mert úgyis teljes felújítás keretében ment.
azokhoz, akiknél régi ablakot cseréltek műanyagra:
- mennyire rongálódik a fal (belül, a lakásban) a csere miatt? kb. mekkora sávban kell újra festetni az ablakok körül?
Nekem már november óta az új műanyagablakok vannak a lakásomon.
Egy álom. Igaz azt tudni kell , hogy sok fajta van. A hő és hangszigetelése is több féle lehet. Nem kell szétszedni mikor takarítok. Két perc alatt meg lehet pucolni. A keretről nem pörög a festék. Szóval szerintem egy zseni volt aki kitalálta.
Fontos a csere is nem tart sokáig. Három óra alatt kész volt a lakás.
Mi most raktuk be,és amennyit tudok róla sokkal jobb mint a fából készült.
Jól szigetel,zajszűrő stb.
További ajánlott fórumok:
- Arra ébredtem, a feleségem önmagát elégiti ki mellettem az ágyban..
- Visszaállítják a GYES-t, de mellette csak 4 órát lehet dolgozni
- 2 hét múlva szülök, és a párom nem áll mellettem, lehet meg is csal!?
- Távkapcsolat - mellette vagy ellene?
- Mit tegyek, hogy a párom ne érezze úgy, megfullad mellettem?
- Teljesen kivagyok lelkileg és nagyon bánt,hogy senki nem áll ki mellettem