Mit tehetek, hogy menzesz alatt kevesebb legyen a vérzésem mennyisége? (tudásbázis kérdés)
Íme még egy lehetőség, ami teával is kombinálható.
A pásztortáska és a cickafark sem rossz az angelika és a palástfű mellett.
HOMEOPÁTIA
1. China 9CH-15CH
Nagy mennyiségű vérvesztést követően kialakult gyengeség esetén napi 1-2x5 golyó max. 7-10 napig.
2.Ferrum phosphoricum 9CH-15CH
Ha vérszegénység alakul ki napi 1-2x5 golyó szedhető, szünetek beiktatásával javulásig.
Bonus track:
Szép napot!
Váradi Laci
No idekopizok egy cikket, mert a végén még tényleg komolyan veszed, hogy az a menszesz light titka, hogy kevesebbet vérzel... :):):)
Voilá!
"A menstruációs vér mennyisége minden lánynál, asszonynál más és más, de egyénenként meglehetősen állandó. Ezért minden nőnek tudnia kell, hogy mikor tekinthető havivérzése kórosan bőségesnek.
A menstruáció, bő vérzés tünetei:
Komoly mértékű vérvesztés és nagy vérrögök megjelenése a szabályosan jelentkező menstruáció alatt.
A szokásosnál hosszabb időn át tartó, de egyébként szabályos menstruáció.
Gyengeség/rosszullét/egyes esetekben ájulásérzet.
A menstruáció, bő vérzés esetleges komplikációi:
Szövődmények
Vérszegénység (anaemia)
A menstruáció, bő vérzés kiváltó okai:
Hormonális zavarok, pl. pajzsmirigy-problémák.
Miómák (jóindulatú méhdagadatok).
Vetélés, mely később jelentkező súlyos vérzésben nyilvánul meg.
Endometriózis (olyan állapot, melyben méhnyálkahártya-szigetek találhatók rájuk egyébként nem jellemző helyeken).
Idegen test a méhben, pl. spirál.
Véralvadási rendellenességek.
Mit tehet Ön menstruáció, bő vérzés esetén:
Menjen el orvosához, ha már többször is volt komoly vérzése, vagy ha vetélésre gyanakszik! Egyébként nem kell feltétlenül orvoshoz látogatnia, ha a komolyabb vérzés csak egyszer jelentkezett.
Fogyasszon több vasban gazdag ételt (vörös húsok, máj, szárított borsó/bab/gyümölcsök, leveles zöldségek és teljes magvak)!
Mit tehet az orvos menstruáció, bő vérzés esetén:
Megállapítja, hogy a vérzés mennyisége és/vagy időtartama normálisnak tekinthető-e.
Meghatározza az okot, és megfelelő kezelést nyújt.
Kizárja a vetélés lehetőségét. Ha mégis vetélésről van szó, megfelelő kezelésben részesíti Önt.
Tágítást és méhkaparást végez. Ez azt jelenti, hogy a méhnyakat kitágítja, majd kikaparja a méh nyálkahártyáját (kürettálás). Ez az eljárás segít a vérzés elállításában, míg a kaparék vizsgálata feltárhatja a vérzés okát.
Szükség esetén vaspótló terápiát rendelhet.
Sebészeti úton eltávolíthatja a méhet (hysterectomia). Ez a módszer az ismétlődő, más kezelésre nem reagáló esetekben jön számításba."
Remélem segítettem, fordulj cégünkhöz máskor is bizalommal!
Holnap a hogyan ejakuáljunk többet kérdésre válaszolunk.
Jó éjszakát!
Nem, nem szedek semmit... Még megtehetem, max. nem megyek be suliba, ha nagyon rosszul vagyok. Vagy csak rövidebb időre...
Nekem azért is gáz, mert fél óra a séta a vonathoz, háromnegyed óra a vonat és fél óra a busz, szóval nem vagyok egyszerű eset...
Fogamzásgátlót pedig nem akarok szedni :)
ja, bocs, már elhangzott :)
amugy én is szedem
csak
azértt kérdeztem mwg hátha van valami ötletetek hogy ne legyen óránkénti jelenésem az illemhellyenm mertt kellemetlen ha valahova elmwegyek és be se lképtem de az elsőú a wc mnááris....
További ajánlott fórumok:
- Orális szex minden mennyiségben! Ti hogy vagytok ezzel?
- Mensi. után pár nappal kis mennyiségű barnás vérzésem van a legközelebbi menstruáció előtt kb.1 héttel marad abba! Mitől lehet?
- Mit tehetek házilag azért, hogy a mensim ebben a nagy melegben kevesebb legyen?
- Jóval kevesebb volt a vérzésem, lehetek terhes?
- Az ajánlott mennyiségnél kevesebb tápszert eszik a babám! Baj ez?
- Kb. 15 napja szedem a vitex barátcserjét napi 2x. A menzesz 2 napján kezdtem, és azóta se múlt el a vérzésem, csak kevesebb. Mi okozza ezt?